Pomoću alata System File Checker popravite nedostaju ili su oštećene sistemske datoteke

Ako neke funkcije operativnog sistema Windows ne rad ili Windows padovima, koristite sistemskih datoteka za skeniranje Windows i vratite datoteke. 
 
Iako korake ispod možda na prvi pogled izgledaju komplikovano, samo da ih pratimo u redu, korak po korak, i da ti se vrati na pravi put.

 

Ukrade u od desne ivice ekrana, a zatim tapnite na dugme za pretragu. Ili, ako koristite miš, postavite pokazivač na donjem desnom uglu ekrana, a zatim kliknite na dugme za pretragu. U polje za pretragu upišite naredbeni redak , desnom tipkom miša kliknite naredbeni redak, a zatim izaberite stavku Pokreni kao administrator. Ako se od vas zatraži administratorska lozinka ili potvrda, otkucajte lozinku ili kliknite na Dozvoli. Command prompt - Run as administrator (Windows 8 or 8.1) 

 

Da biste to učinili, kliknite na dugme Start, u okvir za pretragu upišite naredbeni redak ili cmd , desnom tipkom miša kliknite naredbeni redaki zatim kliknite na dugme Pokreni kao administrator. Ako se od vas zatraži administratorska lozinka ili potvrda, otkucajte lozinku ili kliknite na Dozvoli. Pitaj - komanda Pokreni kao administrator 

Više informacija

Kako da biste prikazali detalje procesa System File Checker

Da biste prikazali detalje koji su uključeni u CBS-a. Datoteka za evidenciju, možete da kopirate informacije na Sfcdetails.txt datoteku pomoću komande Findstr , a zatim Pogledajte detalje u u Sfcdetails.txt. Da biste to učinili, slijedite ove korake:

 1. Otvorite komandnoj liniji, kao što je opisano u prethodnom koraku 1.

 2. U naredbenom retku upišite sljedeću naredbu, a zatim pritisnite tipku ENTER:

  findstr /c:"[SR]" %windir%\Logs\CBS\CBS.log >"%userprofile%\Desktop\sfcdetails.txt" 

  Napomena Sfcdetails.txt datoteka sadrži detalje iz svaki put kada alat System File Checker je pokrenut na računaru. Datoteka sadrži informacije o datotekama koje nije bio popravljen do alat System File Checker. Proverite datum i vreme stavke da biste utvrdili problem datoteke koje su pronađene i poslednji put vodio alat System File Checker.

 3. Otvorite datoteku Sfcdetails.txt sa radne površine.

 4. Sfcdetails.txt datoteka koristi sledeći format:

  Datum/vreme SFC detaljSledeći primjer zapisničke datoteke sadrži unos za datoteku koju nije moguće popraviti: 2007-01-12 12:10:42, Info CSI 00000008 [SR] Cannot repair member file [l:34{17}]"Accessibility.dll" of Accessibility, Version = 6.0.6000.16386, pA = PROCESSOR_ARCHITECTURE_MSIL (8), Culture neutral, VersionScope neutral, PublicKeyToken = {l:8 b:b03f5f7f11d50a3a}, Type neutral, TypeName neutral, PublicKey neutral in the store, file is missing

Kako da ručno zamijeniti oštećene sistemske datoteke sa poznatim kopiju datoteke

Nakon što utvrdite koja sistem datoteka je oštećen i nije moguće popraviti kroz detaljne informacije u datoteci "Sfcdetails.txt", za traženje gde oštećenu datoteku koja se nalazi, a zatim ručno zamijeniti oštećenu datoteku s poznatim kopiju datoteke. Da biste to učinili, slijedite ove korake: Napomena Možda ćete moći da se poznata dobra kopija sistemsku datoteku sa drugog računara koji koristi istu verziju sustava Windows na vašem računaru. System File Checker proces može da izvrši na tom računaru da se uverim da sistemsku datoteku koju nameravate da kopirate je dobra kopija.

 1. Preuzeti administrativnom vlasništvo oštećene sistemske datoteke. Da biste to učinili, u komandnoj liniji, kopirajte i nalepite (ili otkucajte) sledećih komandu, a zatim pritisnite tipku ENTER:

  takeown/f Path_And_File_Name Napomena Čuvar Path_And_File_Name predstavlja putanju i ime datoteke oštećene datoteke. Na primer, otkucajte takeown/f C:\windows\system32\jscript.dll.  Komandna linija sa administratorom prava - komanda je uspelo

 2. Odobrite administratori punu oštećen sistem datoteka. Da biste to učinili, kopirajte i nalepite (ili otkucajte) sledećih komandu, a zatim pritisnite tipku ENTER:

  icacls Path_And_File_Name /GRANT ADMINISTRATORI: F Napomena Čuvar Path_And_File_Name predstavlja putanju i ime datoteke oštećene datoteke. Na primer, otkucajte icacls C:\windows\system32\jscript.dll /grant administratori: F. Komandna linija sa administratorskim pravima

 3. Zamenite oštećene sistemske datoteke sa poznatim kopiju datoteke. Da biste to učinili, kopirajte i nalepite (ili otkucajte) sledećih komandu, a zatim pritisnite tipku ENTER:

  Kopiranje Source_File odredište Napomena Čuvar Source_File predstavlja putanju i ime poznate dobru kopiju datoteke na vašem računaru, a odredišni čuvar mesta su putanja i ime datoteke oštećene datoteke. Na primer, otkucajte kopiju E:\temp\jscript.dll C:\windows\system32\jscript.dll.

, Ako ne radim gore navedene korake, možda ćete morati da ponovo instalirate Windows. Za više informacija, pogledajte Opcije za oporavak Windows 10.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×