Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Ako ste definisali statična IP adresa za mrežne uređaje, neusaglašenosti dupliranih IP adresa može doći na DHCP mreži. Vidi više detalja. Da biste to ispravili, konvertovali mrežni uređaj sa statična IP adresa DHCP klijent. Ili, možete da isključite statičnu IP adresu u opsegu DHCP na DHCP serveru.

  1. Isključite DHCP klijentu u sukobu sa mrežnim uređajem koji ima statičnu IP adresu.

  2. Na DHCP serveru, isključite statična IP adresa iz obim opseg DHCP IP adresa.

  3. Ponovo pokrenite računar DHCP klijent.

Napomena Ako sukoba ponavlja za Windows za radne grupe 3.11 klijentsko računalo, izbrišite DHCP.bin datoteku u Windows direktorijum pre pokretanja operativnog sistema Windows za radne grupe.

Više informacija

Uobičajeni scenariji za neusaglašenosti dupliranih IP adresa

1. scenarioStatična IP adresa je definisana za mrežne uređaje, na primer, štampač. Kada instalirate DHCP server, može doći do neusaglašenosti dupliranih IP adresa između mrežnog uređaja i DHCP klijentu (pod operativnim sistemom Windows za radne grupe ili Windows NT).

2. scenarioRučno definišete statičke IP adrese za mrežnim uređajima i računarima tokom nestanka mreže vezu na DHCP serveru. Kada onda ponovo uspostavljena veza, dolazi do sukoba.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×