Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Simptomi

Razmotrite sledeći scenario. Crtež u izvedenoj dijagramu kreirate u programu Microsoft Office Visio 2007. Ovaj crtež se otvara u programu Microsoft Office Visio 2003. Zatim pokušate da izbrišete komponentu za crtanje, kao što je komponenta "naslov izvedene tabele" ili komponenta "informacije o izvedenoj tabeli". U ovom scenariju komponenta se ne briše. Pored toga, dobijate sledeću poruku o grešci:

Zaštita oblika i/ili svojstva sloja sprečavaju dovršenje izvršenja ove komande.

Uzrok

Do ovog ponašanja dolazi zato što se u okviru svojstva "Zaštita od brisanja " primenjuje na neke komponente u Visio 2007 izvedenoj dijagramu.

Rešenje

Da biste zaobišli ovo ponašanje, uklonite svojstvo "iz svojstva zaštite od brisanja " kada pokušate da izbrišete zaštićenu komponentu. Da biste to uradili, sledite ove korake:

  1. Otvorite crtež u programu Visio 2003.

  2. Kliknite desnim tasterom miša na komponentu, postavite pokazivač na stavku Oblikuj, a zatim kliknite na dugme Zaštita.

  3. Kliknite da biste opozvali izbor u polju za potvrdu Brisanje .

  4. Kliknite na dugme u redu da biste zatvorili dijalog za zaštitu .

Važno Ako izbrišete bilo koji oblik crteža izvedene tabele u programu Microsoft Office Visio 2003, crtež možda neće funkcionisati na očekivani način u programu Visio 2007. Na primer, ako pokušate da proširite čvorove crteža izvedene tabele, dobićete sledeću poruku o grešci:

Visio nije mogao da izvrši izabranu radnju jer trenutni izvedene dijagram nije važeći.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×