Simptomi

Razmotrite sledeći scenario. Crtež u izvedenoj dijagramu kreirate u programu Microsoft Office Visio 2007. Ovaj crtež se otvara u programu Microsoft Office Visio 2003. Zatim pokušate da izbrišete komponentu za crtanje, kao što je komponenta "naslov izvedene tabele" ili komponenta "informacije o izvedenoj tabeli". U ovom scenariju komponenta se ne briše. Pored toga, dobijate sledeću poruku o grešci:

Zaštita oblika i/ili svojstva sloja sprečavaju dovršenje izvršenja ove komande.

Uzrok

Do ovog ponašanja dolazi zato što se u okviru svojstva "Zaštita od brisanja " primenjuje na neke komponente u Visio 2007 izvedenoj dijagramu.

Rešenje

Da biste zaobišli ovo ponašanje, uklonite svojstvo "iz svojstva zaštite od brisanja " kada pokušate da izbrišete zaštićenu komponentu. Da biste to uradili, sledite ove korake:

  1. Otvorite crtež u programu Visio 2003.

  2. Kliknite desnim tasterom miša na komponentu, postavite pokazivač na stavku Oblikuj, a zatim kliknite na dugme Zaštita.

  3. Kliknite da biste opozvali izbor u polju za potvrdu Brisanje .

  4. Kliknite na dugme u redu da biste zatvorili dijalog za zaštitu .

Važno Ako izbrišete bilo koji oblik crteža izvedene tabele u programu Microsoft Office Visio 2003, crtež možda neće funkcionisati na očekivani način u programu Visio 2007. Na primer, ako pokušate da proširite čvorove crteža izvedene tabele, dobićete sledeću poruku o grešci:

Visio nije mogao da izvrši izabranu radnju jer trenutni izvedene dijagram nije važeći.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?

Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Imate li dodatne povratne informacije? (Opcionalno)

Hvala vam na povratnim informacijama!

×