Poruka o grešci: "Windows ne može da kreira objekat jer usluga direktorijuma nije mogla da dodeli relativni identifikator"

Informacije o unutrašnjoj podršci korporacije Microsoft

Greška #: 8248 (održavanje sadržaja)

Simptomi

Kada pokušate da kreirate novi objekat u aktivnom direktorijumu, možda ćete dobiti sledeću poruku o grešci:

Windows ne može da kreira objekat jer usluga direktorijuma nije mogla da dodeli relativni identifikator.

Kada dođe do ovog problema, sledeći događaj može biti evidentiran u evidenciji događaja NT direktorijuma (NTDS): Ova greška se evidentira u evidenciji događaja NTDS svaki put kada Windows 2000 pokuša da pokrene master relativnog IDENTIFIKATORA (RID). Greška se evidentira u intervalima od 1 minute za prve 3 pokušaja, a zatim jednom svakih 30 minuta dok se ne pokrene master RID.

Uzrok

Do ovog problema može doći ako je kontroler domena koji je držao ulogu mastera "operacije" (poznat i pod imenom "fleksibilno" ili "samo jedan master operacija" ili "FSMO uloge") uklonjen iz domena i vraća iz rezervne kopije. Ako je uloga prototipa bila primorana na drugi kontroler domene kao privremena zamjena, kada se prvobitni master RID vrati u prethodno stanje i vrati se na domen, on se ne replicira sa njegovim neposrednim partnerom za replikaciju i ne vraća uloge RID master. Windows 2000 servisni paket 3 i Windows Server 2003 uvedene funkcije dizajnirane tako da izbegnu negativne efekte duplih uloga mastera operacija koje postoje u istoj šumi ili domenu. Kontroleri domena izvršavaju inicijalnu sinhronizaciju pri pokretanju na svakom kontekstu imenovanja koji je bio hostovan na određenom kontroleru domena. Kontroler domena koji sadrži master šeme, master imenovanja domena, RID master, PDC Emulator ili ulogu mastera infrastrukture ne preuzimaju vlasništvo nad ulogom dok se ne sinhronizuje sa najmanje jednim komšijama za svaki kontekst za upisivanje.

Rešenje

Da biste rešili ovaj problem, sledite ove korake:

 1. Premestite računar koji želite da vratite na zasebnu mrežu koja je izolovana od vaše proizvodne mreže.

 2. Vratite računar u prethodno stanje pomoću rezervne kopije. Nemojte ponovo pokretati računar kada se obnova dovrši.

 3. Na privremenoj RID kontroleru domena za proizvodnu mrežu, otvorite komandnu liniju, otkucajte Repadmin/showvector, a zatim pritisnite taster ENTER.

 4. Isključite "privremeno RID" kontroler domena, a zatim ga premestite na zasebnu mrežu sa obnovljenom računarom.

 5. Pokrenite oba računara.

 6. Koristite proširenje konzole "upravljanje lokacijama i uslugama" da biste pokrenuli replikaciju između dva računara. Da biste to uradili, sledite ove korake:

  1. Kliknite na dugme Start, postavite pokazivač na stavku Programi, postavite pokazivač na stavku Administrativne alatke, a zatim kliknite na lokacije i usluge aktivnog direktorijuma.

  2. Razvijte kontejner lokacija u levom oknu, a zatim proširite kontejner koji predstavlja ime lokacije koja sadrži ciljni server koji morate sinhronizovati sa partnerima replikacije.

  3. Razvijte kontejner servera , a zatim razvijte ciljni server da biste prikazali objekat NTDS postavki (objekat koji predstavlja postavke za kontroler domena).

  4. Kliknite na objekat " NTDS postavke ". Objekti veze u desnom oknu predstavljaju partnere sa direktnim replikacijom za ciljni server.

  5. Kliknite desnim tasterom miša na objekat veze u desnom oknu, a zatim kliknite na dugme "odmah kopiranje". Windows 2000 inicira replikaciju svih promena sa izvornog servera (server koji je predstavljen objektom veze) na ciljni server za sve particije direktorijuma koje je podesio ciljni server za kopiranje sa izvornog servera.

 7. Prenesite sve uloge mastera operacija na prvobitni nosilac uloge.

 8. Vratite oba računara u proizvodnu mrežu.

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem kod Microsoft proizvoda koji su navedeni u odeljku "odnosi se na".

Više informacija

Za više informacija o tome kako se utvrđuje nosilac uloga mastera za RID kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

Kako pronaći servere koji imaju fleksibilne uloge za operacije sa jednim masteromZa više informacija o tome šta treba uraditi ako se majstor za RID dugo spusti, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

Prilagodljivi proces prenosa i zaplene jedne master operacijeZa više informacija o vraćanju RID mastera nakon zaplene kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

"kontrolor domena nije uspeo da pribavi novi skup identifikatora" u operativnom sistemu Windows 2000 Server S316201 i ranijim verzijamaZa više informacija o tome kako da izvršite autoritativan oporavak na kontroleru domena kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

Kako izvesti autoritativno vraćanje na kontroler domene u operativnom sistemu Windows 2000Za više informacija o FSMO postavljanju i optimizaciji na Windows 2000 domenima kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

FSMO postavljanje i optimizacija na kontrolerima domena aktivnog direktorijuma

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×