Simptomi

Nakon nadogradnje na Microsoft upravljač konfiguracije krajnje tačke, verzija 1910, može se javiti bilo koji od sledeća dva simptoma.

 1. Nakon brisanja postavke iz čvora "koupravljanje" u konzoli "Upravljač konfiguracije", opcija " Konfigurisanje saradnje " je neočekivano izgrežena i nedostupna. To vas sprečava da ponovo omogućite saradnju.

 2. Promene se ne čuvaju u prozoru "Svojstva" na postavci "koupravljanje".

Ovi simptomi se mogu javiti na lokacijama koje su ažurirane od verzije upravljača konfiguracije 1906 u kojoj se koristi funkcija co Management sa pilotnim radnim opterećenjima.

Rešenje

Trebalo bi da se izvrše sledeći koraci na serveru koji hostuje SMS dobavljač za tu lokaciju. Oni nisu namenjeni za upotrebu na pitanjima izvan dva scenarija opisanih u ovom članku. Cilj je da se postojeće informacije sa postavkama za saradnju uklone iz usluge WMI kako bi se one mogle ponovo dodati iz konzole upravljača konfiguracije.

Beleške:Ako se na listi nalazi gorenavedeni problem, prvo morate da izbrišete postavke koupravljanja iz čvora koupravljanja u okviru usluga "usluge oblaka " u radnom prostoru za administraciju . Sledite preostali deo koraka ispod, ili ako je problem 1 jedini simptom.

Nakon što dovršite ove korake moraćete da pokrenete čarobnjak za konfigurisanje koupravljanja da biste ponovili proces za obradu.

 1. Pokrenite Wbemtest iz komandne linije ili pokrenite red kao administrator.

 2. Kliknite na dugme " Poveži... "

 3. U prozoru " prostor za ime " unesite " lokac\sms\ site_sitecode", gde je sitecode tri kôd pisma za tu lokaciju (na primer " lokac\sms\ site_ABC") i kliknite na dugme " Poveži... "

 4. Kliknite na dugme upita... da biste uneli sledeće, a zatim kliknite na dugme Primeni.

  Izaberite * iz SMS_ConfigurationPolicy gde je CategoryInstance_UniqueIDs = ' postavljna Šandpolitika: SMS_CoManagementSettings '

  Prozor " rezultat upita " bi trebalo da vrati listu objekata sa formatom SMS_ConfigurationPolicy. CI_ID = {GUID}

 5. Izaberite i izbrišite sve objekte sa liste rezultata, a zatim kliknite na dugme Zatvori .

 6. Kliknite na dugme " upit.. ." ponovo da biste uneli sledeće, a zatim kliknite na dugme " Primeni".

  Izaberite * iz SMS_ConfigurationPolicyAssignment gde je Dodeljmentime = ' E3F913BB-98F4-4301-9032-C6D1D4891E0A '

 7. Izbrišite sve vraćene objekte, kliknite na dugme " Zatvori " i izađite iz WBEMTEST. Beleške:U gorenavedenom upitu možda neće biti dobijenih rezultata.

 8. Dugme " Konfiguriši co-Management " bi sada trebalo da bude dostupno u konzoli upravljača konfiguracije. Sve buduće promene svojstava biće ispravno sačuvane.

Reference

Omogućavanje saradnje u upravljaču konfiguracije

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×