Povećana funkcionalnost i virtuelna mašina kontrolu u konzoli Windows Server 2008 reakciji klastera Management za ulogu Hyper-V

Podrška za Windows Vista servisni paket 1 (SP1) završava 12 jula 2011 godine. Da prima sigurnosna ažuriranja za Windows, uverite se da pokrećete Windows Vista sa servisnim paketom 2 (SP2). Za više informacija, pogledajte ovu web stranicu u Microsoft: .

UVOD

Ovaj članak opisuje povećanu funkcionalnost i kontrolu virtuelna mašina u konzoli Windows Server 2008 reakciji klastera Management za ulogu Hyper-V.

Više informacija

Ova ispravka uključuje promene u načinu da Windows Server 2008 reakciji klastera upravljačke konzole funkcioniše za ulogu Hyper-V. Ove izmene pružaju povećanu funkcionalnost virtuelna mašina kontrole i koji su u skladu sa Hyper-V Manager konzoli.

Ova ispravka menja reakciji klastera upravljačke konzole (datoteku "Cluadmin.msc") i server komponente klastera u reakciji. Ako je ovo ažuriranje instaliran na jednom čvoru, mora biti instaliran na svim čvorovima klastera preuzimanje Windows Server 2008. Možda instaliran na jednom čvoru u trenutku. Međutim, preporučuje se da se sve spojeve ažurirane u razumnom roku. Može doći do greške na reakciji klaster Menadžer to nije ažuriran u reakciji klastera koji je imao ovu ispravku primenjena. Ove greške se javljaju zbog razlika između Cluadmin.msc datoteku koja nije ažurirana i ažurirani reakciji klastera.

Ova dopuna se može instalirati na Windows Server 2008 zasnovane serverima koji su pokrenuti Windows reakciji klastera na Windows Server 2008 zasnovane serverima koji imaju instalirane alate klastera preuzimanja posla i na računarima sa operativnim sistemom Windows Vista koji imaju Windows Server 2008 udaljeni Server administracija alatke (RSAT) instaliran. Ako paket instaliran na računaru sa operativnim sistemom Windows Vista koji ima instaliran na RSAT 2008 Windows Server, instalacija će biti neuspešan. Ovo označava da paket nije primenljivo.

 • Promene prikaza virtuelna mašina
  Reakciji klastera upravljačke konzole prilagođava kontrole i radnje koje su dostupne u oknu za radnje. Pre nego što instalirate ovu ispravku, radnje za virtuelni računari su „na mreži” i „van mreže”. Nakon što instalirate ovu ispravku, postupci za virtuelni računari su „početak”, „stop”, „isključi”, i „skretanje”.

 • Promene u virtuelna mašina radnje
  Pre nego što instalirate ovu ispravku, okno radnje prikazuje se
  Brzo migriraju virtuelne mašine opcija i premestite usluge ili aplikacije opciju da biste premestili virtuelne mašine. Na
  Brzo migriraju virtuelne mašine opcija uzrokuje virtuelnu mašinu da koristite opciju isključivanja „spasi država”, pre nego sto dodjes virtuelne mašine. Premestite usluge ili aplikacije opciju uzrokuje virtuelne mašine da ugasimo koristeći postavku „vanmrežne akcija” koja je deo svakog virtuelna mašina resursa svojstva. Nakon što instalirate ovu ispravku, jedina akcija u reakciji klastera upravljačke konzole za ulogu Hyper-V je premestite virtuelne mašine. Ova akcija uzrokuje svaka virtualna mašina koja se nalazi aktivna pomjeriti koristeći opciju isključivanja „spasi država”. Ako virtuelna mašina ne pokreće stanje je, ne mora da bude zatvorena, a njegovo stanje se neće promeniti tokom prelaska.


  Napomena Ako koristite komandu Premesti grupe u uslužnom Cluster.exe, online virtuelne mašine će se krećete pomoću postavku „vanmrežne akcija”. Ponašanje komande Premesti grupe ne menja ovom ispravkom.

 • Dozvoli za više od jednog virtualnog računala u grupi „Usluge ili aplikacije”
  Pre nego što instalirate ovu ispravku, samo jedna virtualna mašina mogu biti izabrani u čarobnjaku za visoku raspoloživost. Pored toga, ne postoji metod koji možete koristiti za dodavanje virtuelna mašina u grupu usluge ili aplikacije pomoću reakciji klastera upravljačke konzole.

  Nakon što instalirate ovu ispravku, reakciji klastera upravljačke konzole omogućava za više od jednog virtualnog računala. Visoka raspoloživost ulogu čarobnjaka sa virtuelne mašine identifikuje virtuelne mašine koje imaju datoteke na istom disku i omogućava one virtuelne mašine da bude konfigurisan za visoku raspoloživost. Stoga, virtuelne mašine će biti u istoj grupi usluge i aplikacije. Ako usluge i aplikacije grupa poteze na drugi čvor, virtuelne mašine u toj grupi su takođe dirnuti.

  Ako postoji više od jednog virtualnog računala u grupi, možete dobiti sledeću poruku o grešci kada pokušate da biste upravljali tim virtuelne mašine iz System Center Virtual Machine Manager 2008:

  Nepodržane konfiguracije klastera.

  SCVMM ne podržava upravljanje virtuelne mašine ako postoji više od jednog virtualnog računala u grupi.

 • Dodajte podršku za tačke postavljanja ili volumenima bez oznaku disk jedinice
  Pre nego što instalirate ovu ispravku, volumeni su nije automatski otkriven. Resurs klastera reakciji na disku koji koristi tačku postavljanja ili GUID umesto oznaku disk jedinice mora da ručno se usluge ili aplikacije grupi kao virtuelna mašina resurse.

  Nakon što instalirate ovu ispravku, visoka raspoloživost čarobnjak može da otkrije kada su datoteke za virtuelnu mašinu na volumenu koji koristi tačku mount ili GUID umesto oznaku disk jedinice. Pored toga, čarobnjak za visoku raspoloživost premešta odgovarajuće diskove u istu grupu servisa ili aplikacije kao na resurs virtualnog računala.

 • Promene u radnju za osvežavanje virtuelna mašina
  Pre nego što instalirate ovu ispravku, radnja refresh izaziva samo jedan virtuelna mašina osvežiti. Ima li drugih virtuelne mašine koje se nalaze u istoj grupi usluge ili aplikacije ne osvežavaju se.

  Nakon što instalirate ovu ispravku, osvežavanje delova virtuelna mašina u grupi osvežava virtuelne mašine u toj grupi.

 • Ponašanje se menja ako svakog čvora u reakciji klastera je isključen virtuelna mašina
  Pre nego što instalirate ovu ispravku, ako jedan ili više čvorova u klasteru reakciji je virtuelna mašina koja je veza prekinuta, dobijate sledeću poruku o grešci reakciji klaster menadžera visoke dostupnosti čarobnjaka za:

  Došlo je do greške pri učitavanju listu dostupnih virtuelna mašina. Vrednost ne može biti nula. Ime parametra: managementObject.

  Onda, čarobnjak se zatvara. Konzolu Hyper-V Manager omogućava da virtuelna mašina virtuelni čvrsti Disk (VHD) datoteke nalaze na prenosivom uređaju za skladištenje. Međutim, ako ta prenosivog skladišta je uklonjen, stanje virtuelna mašina je prekinuta. Zbog toga, dobijate poruku o grešci u čarobnjaku za visoku raspoloživost, i onda je čarobnjak izlaza.

  Nakon što instalirate ovu ispravku, ovaj problem je ispravljen, a poruka o grešci se uklanja.

 • Promena ponašanja kada dodate propuštanja disk virtuelna mašina
  Pre nego što instalirate ovu ispravku, kada dodate propuštanja disk virtuelna mašina koja je već resurs klastera preuzimanja posla, a na disku se nalazi na Čvor klastera različitih reakciji od virtuelna mašina, status u upravljanju klastera preuzimanja posla konzola pokazuje da je za promenu u konfiguraciji uspešan. Međutim, za promenu u konfiguraciji nije uspešna.

  Nakon što instalirate ovu ispravku, reakciji klastera upravljačke konzole ispravno pokazuje da za promenu u konfiguraciji nije uspešna.

  Napomena Da biste ispravili problem konfiguracija, fizičkog diska resurs za prolaz kroz stražnje disk treba premestiti Čvor klastera reakciji koja je host virtuelnu mašinu. Ovo treba uraditi prije nego što ga je dodati u konfiguraciji tog virtualnog računala.

 • Ponašanje se promeniti kada roditelj parcijalnih diska nije na deljenih skladišta
  Parcijalnih diskovi imaju relacije između nadređene i podređene. Kada konfigurišete differencing disk, disk za nadređenu navedena, a taj roditelj VHD potrebno je da bude dostupan za dete parcijalnih na disku da bi funkcionisao. Nadređene i podređene VHDs mora biti na diskove koji su u istoj grupi usluge ili aplikacije kao na resurs virtualnog računala.

  Pre nego što instalirate ovu ispravku, ako roditelj disk ispravno nije locirana, virtuelna mašina se možda neće pokrenuti jer nisu svi VHDs se nalaze na istom čvoru klastera preuzimanja posla. Ova ispravka otkriva lokaciju nadređene VHD i daje upozorenje ako nadređeno VHD nije na disku koji je konfigurisan za deljenih skladišta.

 • Putanja kopiju volumena
  Ova ispravka omogućava da putanju za skladištenje volumena koje će biti kopirane iz svojstva diska resursa u reakciji klaster Manager konzoli. Kada konfigurišete virtuelna mašina, staze od volumena mora biti navedena za diskove koji će se koristiti. Nakon što primijenite ovu nadopunu, putanja se mogu kopirati iz svojstva diska u reakciji klaster Manager konzoli. Ovo je korisno kada staza je vrlo dugo, kao što su kada je volumen koristi GUID umesto oznaku disk jedinice.

Rezolucija

Da biste rešili ovaj problem, preuzmite i instalirajte paket ispravki za operativni sistem.

Za više informacija o načinu preuzimanja Microsoft datoteka za podršku, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

kako nabaviti Microsoft datoteke podrške kroz usluge na mreži
Microsoft je skenirala ovu datoteku protiv virusa. Microsoft je koristio najnoviji softver za otkrivanje virusa koji je bio dostupan na datum objavljivanja datoteke. Datoteka se čuva na serverima sa poboljšanom bezbednošću koji sprečavaju neovlaštene izmjene datoteke.


Sledeće datoteke su dostupne za preuzimanje sa lokacije Microsoft Download Center:

Ažuriranje za Windows Server 2008 (KB951308)


Download

Ispravka za Windows Server 2008 x64 Edition (KB951308)

Download

Ispravka za Windows Vista (KB951308)

Download

Ispravka za Windows Vista za sisteme zasnovane na x64 (KB951308)

Download

Informacije o prilagodbenom popravku

Preduslovi

Morate imati Windows Vista servisni paket 1 ili Windows Server 2008 instaliran da biste primenili ovaj prilagodbeni popravak.

Napomena Servisni paket 1 je integrisana u operativnom sistemu Windows Server 2008.

Ponovnim pokretanjem

 • Ako ovo ažuriranje se odnosi na računar koji funkcioniše kao Windows Server 2008 klastera preuzimanja posla, uslugu klastera preuzimanja posla se mora ponovo pokrenuti pre nego što promene stupe na snagu.

 • Ako primenite ovo ažuriranje na sistem koji je pokrenut u reakciji klastera za upravljanje (datoteku "Cluamin.msc"), neke otvorene verzije ova Konzola za upravljanje biti zatvoreni i ponovo je otvorena pre nego što promene stupe na snagu.

Informacije o zameni hitne

Ovaj prilagodbeni popravak ne zamjenjuje druge prilagodbene popravke.

Informacije o datoteci

Verzija ove hitne ispravke na engleskom jeziku ima atribute datoteke (ili novije atribute datoteke) koji su navedeni u tabeli. Datumi i vremena ovih datoteka navedeni su u koordiniranom univerzalnom vremenu (UTC). Kada pregledate informacije o datoteci, to je pretvaraju u lokalno vrijeme. Da biste saznali razliku između UTC i lokalnog vremena, koristite karticu " Vremenska zona " u stavci " datum i vreme " na kontrolnoj tabli.

Napomena MANIFEST datoteke (.manifest) i MUM datoteke (.mum) koje su instalirane za svako okruženje su navedeni odvojeno u odeljku „Dodatni datoteka informacije za Windows Server 2008 i Windows Vista”. Tovarni list i MUM datoteke i datoteke povezane bezbednosnog kataloga (.cat) su vrlo važni za održavanje stanja ažurirane komponente. Datoteke bezbednosnog kataloga za koje nisu navedeni atributi, potpisuju se Microsoft digitalnim potpisom.

Za sve podržane 32-bitnim verzijama sustava Windows Server 2008 i Windows Vista SP1

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×