Praktični pristup: primorati Windows da koristi standardni VGA kompatibilni upravljački program

Za verziju ovog članka koja se nalazi u operativnom sistemu Microsoft Windows 2000 pogledajte 268852.

U OVOM ZADATKU

Rezime

Ovaj članak sa postepenim koracima opisuje kako da primorate Windows da koristi standardni upravljački program za VGA režim koji je uključen u operativni sistem Windows. Ova procedura je korisna u sledećem scenariju. Ako instalirate Windows na računaru koji koristi video adapter koji nije podržan, Windows instalacija instalira standardni upravljački program za VGA režim. Međutim, kada instalirate Windows, pribavite i instalirate upravljački program kompatibilan sa operativnim sistemom Windows za video adapter od proizvođača originalne opreme (OEM). U ovom scenariju, računar možda ima problema sa isključivanjem ili računar može prestati da se odaziva ("Prekini"). Da biste rešili ovaj problem, možda ćete želeti da uklonite nove OEM upravljačke programe i vratite se na standardne VGA upravljačke programe da biste utvrdili da li OEM upravljački programi dovode do problema. Ovaj članak opisuje kako da uklonite OEM upravljačke programe za video i naterate Windows da koristi standardne VGA upravljačke programe koji su uključeni u Windows.

Nametni da Windows koristi standardne upravljačke programe za VGA režim bez korišćenja bezbednog režima

Kada instalirate OEM upravljački program, program "Windows Installer" kopira OEM instalacionu datoteku (Oemsetup. inf) u fasciklu%Systemroot%\Inf. Instalacioni program zatim preimenuje datoteku Oemsetup. inf u OEMn. inf, gde je n postepen broj za svakog OEM upravljačkog programa koji je instaliran. Za identifikovanje OEM OEMn. inf datoteke, možete da otvorite svaku OEMn. INF datoteku u programu Microsoft Notepad, a zatim je uporedite sa originalnom datotekom Oemsetup. inf. Nakon što pronađete podudaranje, premestite koji su specifični OEMn. inf i OEMn. PNF datoteke na drugu lokaciju ili preimenujte datoteke sa drugom oznakom tipa datoteke.

  1. Kada pronađete odgovarajuće. inf datoteke, premestite OEMn. inf i OEMn. PNF u drugu fasciklu.

  2. U upravljaču uređajima kliknite desnim tasterom miša na grafičku adapter, a zatim izaberite stavku Deinstaliraj da biste uklonili video adapter.

  3. Ponovo pokrenite računar. Nakon što se prijavite, dobićete poruku u kojoj se navodi da je pronađen novi hardver i da je on VGA kompatibilan video kontroler. Pokrenuće se čarobnjak za pronađen novi hardver.

  4. Kliknite na dugme dalje.

  5. Kliknite na dugme " Potraži odgovarajući upravljački program" i kliknite na dugme " dalje".

  6. Kliknite da biste obrisali sva polja za potvrdu za pretragu, a zatim kliknite na dugme dalje.

  7. Izaberite stavku Onemogući uređaj, a zatim kliknite na dugme Završi.

Kada završite sa koracima od 1 do 7, Windows koristi upravljački program VGA. sys generički video. Ovo je isti VGA upravljački program koji Windows koristi u bezbednom režimu. Ako računar postane stabilan ili se isključi na uobičajeni način dok koristite standardni VGA upravljački program, možda ćete morati da se obratite prodavcu OEM upravljačkog programa da biste prijavili probleme koje imate kada koristite OEM upravljački program. Takođe, možda ćete morati da nabavite i instalirate noviji upravljački program (ako je dostupan) koji rešava ove probleme. Da biste vratili OEM upravljačke programe, sledite ove korake:

  1. Premestite OEMn. inf i OEMn. PNF datoteke nazad u fasciklu%SystemRoot%\inf.

  2. Koristite upravljač uređajima da biste uklonili VGA video adapter, a zatim ponovo pokrenite računar. Windows Plug and Play pronalazi OEM video adapter i automatski instalira OEM upravljačke programe.

Napomena: ako pritisnete taster F8, a zatim izaberete opciju " Omogući VGA režim " u meniju za pokretanje operativnog sistema Windows , Windows se pokreće sa oblašću ekrana od 640 do 480 piksela sa niskom 8-bitnom bojom i može da koristi OEM upravljački program za video, a ne standardni VGA upravljački program.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×