Prilagođeni događaj se evidentira nepravilno kada pokrenete na 32-bitne aplikacije u 64-bitnoj verziji sustava Windows Server 2008 ili Windows Vista

Simptomi

Na računaru koji radi pod 64-bitne verzije sustava Windows Server 2008 ili Windows Vista, pokrenete 32-bitnu aplikaciju koja evidentira prilagođeni događaj. Kada pokušate da pregledate ovaj događaj u prikazivaču događaja, primetite da se nepravilno evidentira događaj. Na primer, "Prikazivač događaja" prikazuje poruku koja glasi na sledeći način:

Opis za Event ID 261 iz izvora nije moguće pronaći LogSample. Ili komponentu koja podiže ovaj događaj nije instalirana na vašem lokalnom računaru ili instalacija je oštećena. Možete da instalirate ili da biste popravili komponentu na lokalnom računaru.Do ovog problema ne dolazi na 64-bitne verzije sustava Windows Server 2003 ili Windows XP.

Uzrok

Do ovog problema dolazi kada registrujete dll datoteke koje sadrže prilagođeni događaj informacije u registru pomoću putanju koja sadrži sledeću nisku:

%SystemRoot%\System32U 64-bitnim verzijama sistema Windows Server 2008 i Windows Vista, dll datoteke koji su instalirani pomoću 32-bitne aplikacije se stavljaju u sljedećoj mapi:

%SystemRoot%\SysWOW64Čak i ako odredite mapu System32 kada instalirate DLL datoteku, Windows preusmerava mapu System32 fasciklu SysWOW64. Međutim, to nije slučaj za registar. Ukoliko se registrujete DLL u registru pomoću putanju koja sadrži nisku %SystemRoot%\System32, Windows nije preusmeriti registraciju u fasciklu SysWOW64. Kada usluge evidencije događaja u 64-bitnom pokušava da pronađe DLL da preuzme događaj informacije, usluge evidencije događaja i dalje koristi mapu System32 umesto SysWOW64 fasciklu. Jer su dll datoteke ne sadrži mapu System32, usluge evidencije događaja nije moguće preuzeti informacije o događaju.

Rezolucija

Podržana hitna ispravka sada je dostupna od korporacije Microsoft. Međutim, to je namenjena za ispravljanje samo problem koji je opisan u ovom članku. Primenite je samo na sisteme sa ovim određenim problemom. Ova hitna ispravka možda će se dodatno testirati. Zbog toga, ako niste ozbiljno ugroženi ovaj problem, preporučujemo da sačekate sledeću softversku ispravku koja sadrži ovaj prilagodbeni popravak.

Da biste odmah riješili taj problem, obratite se Microsoft službi korisničke podrške da biste nabavili hitni popravak. Za kompletnu listu brojeva telefona Microsoft službi korisničke podrške i informacije o cijenama podrške, potražite na sledećoj Microsoft Web lokaciji:

Napomena U posebnim slučajevima, troškovi koji se naplaćuju za pozive podrške mogu biti ukinuti ako stručnjak Microsoft podrške utvrdi da će određena ispravka rešiti problem. Uobičajeni troškovi podrške važiće za dodatnu podršku pitanja i probleme koji nisu direktno povezani sa datom ispravkom.

Važno hitnih ispravki operativnog sistema Windows Vista i Windows Server 2008 su uključene u istoj Robi. Međutim, samo jedan od ovih proizvoda mogu biti navedene na stranici „Zahtev za hitni popravak”. Da biste zatražili paket hitnih koja se odnosi na operativni sistem Windows Vista i Windows Server 2008, dovoljno je da izaberete proizvod koji je naveden na stranici.

Preduslovi

Da biste primenili ovaj hitni popravak, morate koristiti Windows Server 2008 ili Windows Vista servisni paket 1.

Ponovnim pokretanjem

Morate ponovo pokrenuti računalo nakon što primijenite ovaj hitni popravak.

Informacije o zameni hitne

Ovaj prilagodbeni popravak ne zamjenjuje druge prilagodbene popravke.

Informacije o datoteci

Verzija ove hitne ispravke na engleskom jeziku ima atribute datoteke (ili novije atribute datoteke) koji su navedeni u tabeli. Datumi i vremena ovih datoteka navedeni su u koordiniranom univerzalnom vremenu (UTC). Kada pregledate informacije o datoteci, to je pretvaraju u lokalno vrijeme. Da biste saznali razliku između UTC i lokalnog vremena, koristite karticu " Vremenska zona " u stavci " datum i vreme " na kontrolnoj tabli.

Windows Server 2008 i Windows Vista napomene


.Manifest datoteke i .mum datoteke koje su instalirane za svako okruženje
Navedeni odvojeno
u odeljku „dodatne informacije o datotekama za Windows Server 2008 i Windows Vista”. Ove datoteke i njihove povezane .cat (bezbednosnog kataloga) datoteke su važnosti za održavanje stanja ažurirane komponente. .Cat datoteke su potpisani Microsoft digitalnim potpisom. Nisu navedeni atributi ovih datoteka bezbednosti.

Windows Server 2008, verzije zasnovane na x64; i sa servisnim paketom 1, x64-bitne verzije operativnog sistema Windows Vista

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×