Prilagodite pojedine postavke miša za program na Mac računaru

Rezime

Ovaj članak opisuje kako da dodate, uklonite i onemogućite prilagođene postavke miša za neki program kada koristite softver Microsoft IntelliPoint na Macintosh računaru.

Više informacija

Konfigurišite softver IntelliPoint

Da biste konfigurisali softver IntelliPoint, sledite korake koji su navedeni za vaš operativni sistem.

Mac OS X

 1. U meniju " Apple " izaberite stavku " željene opcije sistema".

 2. Izaberite stavku Microsoft miš.

 3. Kliknite na dugme Dodaj.Napomena Ako prvi put dodate prilagođenu postavku za neki program, možda ćete dobiti sledeću poruku:

  Upravo ćete dodati aplikaciju i kreirati prilagođenu postavku za nju. Izaberite željeni program u sledećem prozoru. Ako se pojavi ova poruka, potvrdite izbor u polju za potvrdu Ne prikazuj ponovo , a zatim kliknite na dugme u redu.

 4. U prozoru izbor datoteke pronađite program kojem želite da dodelite prilagođene postavke, a zatim kliknite na izvršnu datoteku programa.

 5. Kliknite na Otvori.

 6. Konfigurišite postavke miša za taj program. Možete konfigurisati postavke na karticama pokazivača, točkićai dugmadima .

 7. Zatvorite prozor IntelliPoint, a zatim napustite postavke sistema.Napomena Da biste promenili ili izbrisali prilagođene postavke za neki program, odaberite program sa liste u koraku 3 ovog postupka, a zatim promenite postavke koje želite da promenite. Ili kliknite na dugme " Ukloni " da biste uklonili sve prilagođene postavke.

Starije od Mac OS X

 1. U meniju " Apple " izaberite stavku " Kontrolna table".

 2. Dvaput kliknite na IntelliPoint.

 3. Kliknite na dugme Dodaj.Napomena Ako prvi put dodate prilagođenu postavku za neki program, možda ćete dobiti sledeću poruku:

  Upravo ćete dodati aplikaciju i kreirati prilagođenu postavku za nju. Izaberite željenu aplikaciju u sledećem prozoru. Ako se pojavi ova poruka, potvrdite izbor u polju za potvrdu ne prikazuj ponovo , a zatim kliknite na dugme u redu.

 4. U otvorenom prozoru pronađite program kojem želite da dodelite prilagođene postavke, a zatim kliknite na izvršnu datoteku programa.

 5. Kliknite na Otvori.

 6. Konfigurišite postavke miša za taj program. Možete konfigurisati postavke na karticama pokazivača, točkićai dugmadima .

 7. Zatvorite prozor IntelliPoint, a zatim napustite kontrolnu tablu.

Da biste uklonili, onemogućili ili izmenili prilagođenu postavku IntelliPoint za neki program:

 1. U meniju " Apple " izaberite stavku " Kontrolna table".

 2. Dvaput kliknite na IntelliPoint.

 3. U okviru stavke Izbor globalnih postavki za određenu opciju aplikacije , kliknite na program u okviru kog želite da uklonite, onemogućite ili izmenite prilagođenu postavku IntelliPoint. Da biste uklonili postavke: Kliknite na dugme " Ukloni" i zatim kliknite na dugme " Izbriši". Da biste onemogućili postavke: Kliknite da biste potvrdili izbor u polju za potvrdu Onemogući funkcije IntelliPoint za izabrano zatvaranje. Da biste izmenili postavke: Konfigurišite željene postavke na karticama " pokazivač", " točkić" i " dugmad ".

 4. Zatvorite prozor IntelliPoint, a zatim napustite kontrolnu tablu.

Ekran se uveličava nakon instalacije softvera IntelliPoint

 1. Pritisnite sledeću kombinaciju tastera da biste smanjili uveličavanje:

  KOMANDA + OPCIJA + ZNAK MINUS

 2. U meniju " Apple " izaberite stavku " željene opcije sistema".

 3. Izaberite stavku univerzalni pristup.

 4. U okviru zumiranjeizaberite stavku Isključeno.

 5. Ponovo pokrenite računar.

Čuvar mesta

Za više informacija o tome kako da dodelite makro ili funkciju dugmetu na Microsoft mišu, posetite sledeći članak Microsoft baze znanja: -Dodeljivanje makroa ili funkcije na dugmad na mišu

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×