Simptomi

Pretpostavimo da kreirate listu distribucije na jedan Microsoft Exchange Server. U ovoj situaciji, ne mogu da korisnicima dodelite Pošalji-kao ili primite-kao dozvolu za distribuciju grupu tako što ćete koristiti za dodavanje-ADPermission cmdlet od ostalih Exchange servera. Primite poruku na sledeći način:

Aktivni direktorijum nije uspela na <computer.domain.com>. Ova greška nije retriable. Dodatne informacije: pristup je odbijen. Aktivni direktorijum odgovor: 00000005: SecErr: DSID - 031521D 0, problem 4003 (INSUFF_ACCESS_RIGHTS), podaci 0 + CategoryInfo: WriteError: (0:Int32) [dodajte-ADPermission], ADOperationException + FullyQualifiedErrorId: 5557AD82,Microsoft.Exchange.Management.RecipientTasks.AddADPermission

U ovom primeru, <computer.domain.com> predstavlja ime domena računara.

Uzrok

Po podrazumevanoj vrednosti, Exchange pouzdane podsistem je ne dobije dozvolu za „izmeni dozvole”. Na ovaj način za dodavanje-ADPermission cmdlet na propast sa greškom "zabranjen pristup" u nekim okolnostima.

Konkretno, ova greška će se pojaviti pod bilo koju od sledećih okolnosti:

 • Ako je admin korisnika koja pravi promena na pridruženi poštansko sanduče, do ove greške dolazi ako je vlasnik objekta grupe Active Directory modificiraju se razlikuje od računara koji je domaćin tog poštanskog sandučeta.

 • Ako admin korisnika koji čini ostatak nema na pridruženi poštansko sanduče, ova greška se javlja ukoliko je vlasnik objekta grupe Active Directory modificiraju razlikuje od računara koji je bio domaćin poštansko sanduče na arbitražu (poštansko sanduče na arbitražu ima ime koje slična SystemMailbox {bb558c35-97f1-4cb9-8ff7-d53741dc928c).

Rešenje

Da biste rešili ovaj problem, dodajte „izmeni dozvole” dozvolu za podsistem za Exchange pouzdane organizacione jedinice (OU) koja sadrži grupu za distribuciju. Da biste to učinili, slijedite ove korake:

 1. Otvaranje aktivnog direktorija korisnika i računara.

 2. Izaberite Prikaz > napredne funkcije.

 3. Kliknite desnim tasterom miša na OU koja sadrži liste distribucije, a zatim izaberite stavku Svojstva.

 4. Izaberite sigurnost > Napredno.

 5. Izaberite dozvole > dodati.

 6. U prozoru Stavke dozvole za < ime OU > potvrdite Izbor direktora.

 7. U polje Unesite ime objekta da izaberete otkucajte Podsistem pouzdane Exchange, a zatim izaberite OK.

  Napomena

  Ako je Exchange Server instaliran u domenu osim ove organizacione jedinice domena, Podsistem pouzdane Exchange možda neće nalaziti na trenutnom domenu. To će biti potrebno da promenite postavku sa ove lokacije u domenu u kojoj je instaliran Exchange.

 8. U prozoru Stavke dozvole za < ime OU > promena odnosi se na vrednost Potomak grupeobjekata.

 9. To obrišete sve dozvole izbore koji su dodati po podrazumevanoj vrednosti, scroll na dno prozora i izaberite Obriši sve.

 10. U odeljku " dozvole " prozora, sizabere menjanje dozvola.

 11. To je Primenjivanje dozvola i zatvorite sve prozore, izaberite OK tri puta.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?

Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Imate li dodatne povratne informacije? (Opcionalno)

Hvala vam na povratnim informacijama!

×