Simptoma

Problemi sa performansama u aplikacijama i uslugama u različitim verzijama operativnih sistema Windows XP, Windows Vista, Windows Server 2003, Windows Server 2008 i Windows Server 2008 R2. Pored toga, primetićete sledeće simptome:

 • Dostupna memorija je gotovo iscrpljena.

 • Keš sistemske datoteke troši većinu fizičkog Rama.

 • Postoji stalna i visoka količina keširanih zahteva za čitanje na čvrstom disku.

Uzrok

Upravljanje memorijom u operativnom sistemu Microsoft Windows koristi algoritam zasnovan na zahtevu. Ako neki zahtevi za proces koristi veliku količinu memorije, veličina radnog skupa (broj memorijskih stranica u fizičkom RAMU) se povećava. Ako su ovi zahtevi kontinuirani i neproveren, radni niz procesa će porasti da bi potrošila sav fizički RAM. U ovoj situaciji, radno stanje za sve druge procese se daje na čvrsti disk. Ovo ponašanje smanjuje performanse aplikacija i usluga zato što se memorijske stranice stalno pišu na čvrsti disk i čitaju sa čvrstog diska.

Ovo ponašanje se takođe odnosi na radni broj keširanja sistemskih datoteka. Ako postoji stalna i visoka količina keširanih zahteva za čitanje iz bilo kog procesa ili bilo kog upravljačkog programa, veličina radne količine keširanja sistemske datoteke će porasti da bi ispunila ovaj zahtev. Keš sistemske datoteke troši fizički RAM. Zato dovoljne količine fizičkog Rama nisu dostupne za druge procese.

U 32-bitnim verzijama operativnog sistema Microsoft Windows starijih od operativnog sistema Windows Vista, radni skupovi keširanja sistemske memorije imaju teorijski limit memorije manje od 1 gigabajta (GB). Ograničenje opsega virtuelne adrese sprečava skupove keširanja sistemskih datoteka da bi se iscrpljuje fizički RAM.

U 32-bitnim verzijama operativnih sistema Windows Vista, resursi jezgra se izdvajaju dinamički. Radni skup keširanja sistemske datoteke se povećava da bi se potrošila opseg virtuelne adrese u režimu jezgra na račun drugih resursa jezgra. Ograničenje ovog opsega memorije je manje od 2 GB. Ako računar ima više od 2 GB fizičkog Rama, keš ne može da iscrpe celokupan fizički RAM. Međutim, keš može da iscrci prostor virtuelne adrese u jezgru jezgra. To može da izazove greške dodele za druge komponente jezgra.

U 64-bitnim verzijama operativnih sistema Windows veličina opsega virtuelne adrese najčešće je veća od fizičkog Rama. U ovoj situaciji, radni broj radnog polja keš datoteke može se povećati tako da troši većinu fizičkog Rama.

Reљenja

Algoritmi upravljanja memorijom u operativnim sistemima Windows 7 i Windows Server 2008 R2 ažurirani su da obrate mnogim problemima sa kešom datoteka koje su pronađene u starijim verzijama operativnog sistema Windows. Postoji samo određena jedinstvena situacija u kojima morate da primenite ovu uslugu na računarima koji rade pod operativnim sistemom Windows 7 ili Windows Server 2008 R2.

Kako da utvrdite da li utiče na sistem

Da biste utvrdili da li je na sistemu uticao ovaj problem, instalirajte alatku Sysinteris Rammaps. Možete da nabavite alatku sa sledeće Veb lokacije Windows Sysinternale:

http://technet.Microsoft.com/en-US/sysinternals/ff700229
Kada pokrećete alatku, izaberite opciju Korišćenje opcije. Ovo prikazuje nekoliko kolona koje prikazuju trenutnu obrazac iskorišćenosti memorije. Kliknite na aktivnu kolonu da biste sortirali po broju korišćenih bajtova i zabeležite gornju upotrebu direktno ispod ukupnog zbira.

Ako je najviše korišćenje "metadatoteka" i ako se koristi veliki deo dostupne memorije, nailazite na problem keširanja sistemskih datoteka koji je opisan u odeljku "Simptomi". To možete da potvrdite tako što ćete koristiti monitor performansi da biste nadgledali Memory\sistemska količinom bajtova za keš

Cifra 1. Primer RamMap izlaza u kojem se problem nalazi na računaru.

alternativni tekst

Figura 2. Primer RamMap izlaza u kojem računar ne doživljava problem.

alternativni tekst

Ako Memory\sistemski broj bajtova Kokeširanja sistemskih koša u programu "monitoring performansi" prikazuje nagore trend tokom vremena, na računaru dolazi do problema, kao što je prikazano u obliku 3.

Cifra 3. Primer rezultata nadzora performansi u kojem računar doživljava problem tokom vremena.

alternativni tekst

Zahtevi za ponovno pokretanje

Ne morate ponovo da pokrenete računar kada instalirate, deinstalirate ili koristite ovu uslugu.

Ako čitate ovaj članak zato što radite sa klijentom koji veruje da je uticao na ovaj problem, slijedite ove korake da biste rešili problem.

 1. Potvrdite da klijentske izlazne vrednosti, PerfMon ili Poolmon podaci potvrđuju da keš sistemske datoteke konzumiraju većinu fizičkog Rama, kao što je opisano ranije.

 2. Da biste nabavili Windows dinamičku uslugu keširanja, preuzmite je ovde.

 3. Neke postavke registratora za dinamičko keširanje su sledeće:

  Serveri datoteka, možda ćete želeti da probate 1GB.
  [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\DynCache\Parameters]
  "Maksimmeachedit" = DWORD: 00000400
  "Minisistemeachembajta" = DWORD: 00000064
  "SampleIntervalSecs" = DWORD: 0000003c
  ' = DWORD: 00000064

  Exchange 2007, možda ćete želeti da probate 500 MB:
  [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\DynCache\Parameters]
  "Maksimmcachedit" = DWORD: 000001F4
  "Minisistemeachembajta" = DWORD: 00000064
  "SampleIntervalSecs" = DWORD: 0000003c
  ' = DWORD: 00000064

  SQL 2005 i više, u prošlosti kada radite sa SQL e-om, koristite 2 GB:
  [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\DynCache\Parameters]
  "Maksimmeachedit" = DWORD: 000007D0
  "Minisistemeachembajta" = DWORD: 00000064
  "SampleIntervalSecs" = DWORD: 0000003c
  ' = DWORD: 00000064

Više informacija

Da biste rešili ovaj problem, koristite funkciju GetSystemFileCacheSize i funkcija API "SetSystemFileCacheSize" da biste odredili maksimalnu ili minimalnu veličinu vrednosti za skupove keširanja sistemskih datoteka. Upotreba ovih funkcija je jedina podržana metoda za ograničavanje potrošnje fizičke memorije pomoću keširanja sistemskih datoteka.

Microsoft Windows Dinamička usluga keširanja je uzorak usluge koja demonstrira jednu strategiju za korišćenje ovih API-ja za umanjivanje efekata ovog problema.

Instaliranje i korišćenje Microsoft Dynamic keš usluge ne izazivaju isključivanje podrške za Microsoft Windows. Ova usluga i njena Šifra izvora se pružaju kao primer kako se koriste Microsoft podržani API-Ji za smanjenje rasta keširanja sistema datoteka.

Možete da nabavite uslugu i izvor koda sa sledeće Microsoft Veb lokacije:

http://www.microsoft.com/download/details.aspx?FamilyID=e24ade0a-5efe-43c8-b9c3-5d0ecb2f39af&DisplayLang = en

Dodatni resursi

Pročitajte poglavlja 9 (Upravljanje memorijom) i 10 (menadžer keširanja) Windows Internale, peto izdanje.

Upravljanje memorijom (veliki problem sistemskog KEŠIRANJA) objave

Spora velika kopiranje problema sa blogu poruka

Ograničenja sećanja za Windows izdanja

976618 nailazite na probleme sa performansama u aplikacijama i uslugama kada keširanje sistemskih datoteka potroљi većinu fizičkog Rama

918483 kako da smanjite straničnu memoriju za tampon Pool u 64-bitnu verziju usluge SQL Server

895932 razmotrite pre nego što omogućite režim sistemskog keširanja u operativnom sistemu Windows XP

232271 kako da optimizujete Windows NT Server pomoću registratora

837331 o upravljaču keširanja u operativnom sistemu Windows Server 2003

http://technet2.Microsoft.com/windowsserver/en/library/EFA621BD-A031-4461-9E72-59197A7507B61033.mspx

largesistemcache technet topiit

rammaps objavljivanje 

Statusnoj

Microsoft je potvrdio da je ovo problem sa Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "odnosi se na".

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

Pridružite se Microsoft insajdere >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×