Programsko proveravanje prisustva proizvoda zasnovanog na programu Windows Installer pomoću šifre proizvoda

UVOD

Windows Installer obezbeđuje API-je koji omogućavaju korisniku da izvrši upit u bazi podataka programa Windows Installer za prisustvo određenog proizvoda. Svaki proizvod je na jedinstven način identifikovan šifrom proizvoda, što je GUID. Ovaj članak sadrži uzorke koda koji pokazuju kako se programski proverava prisustvo proizvoda zasnovanog na programu Windows Installer pomoću šifre proizvoda.

Više informacija

Pozovite API iz programa Visual C++

Sledi primer kako možete da pozovete metod " Msigetektuproduktivtinw () " u programu Visual C++ da biste otkrili prisustvo određenog proizvoda. Proizvod je određen jedinstvenim GUID-a šifre proizvoda.

TCHAR szVersion[20];DWORD cchVersion = 20;BOOL fInstalled = (ERROR_SUCCESS == MsiGetProductInfoEx (TEXT("{ProductCode}"), NULL, MSIINSTALLCONTEXT_MACHINE, INSTALLPROPERTY_VERSIONSTRING, szVersion, &cchVersion));

U ovom primeru, u ovom kodu, ova logička promenljiva će sadržati vrednost TRUE ili FALSE, u zavisnosti od toga da li je navedeni proizvod instaliran ili nije instaliran.

Pozovite API sa VBScript-a

Sledi primer kako možete da pozovete metod "informacije o proizvodu () " u objektu windowsinstaller. Installer u programu Microsoft Visual Basic skripte da bi otkrio prisustvo određenog proizvoda. Proizvod je određen jedinstvenim GUID-a šifre proizvoda.

 Dim msi : Set msi = CreateObject("WindowsInstaller.Installer")On Error Resume NextDim version : version = msi.ProductInfo("{ProductCode}", "VersionString")Dim installed : installed = ( Err.Number = 0 )

U ovom primeru, instalirana promenljiva će sadržati vrednost 0 ili 1, u zavisnosti od toga da li je navedeni proizvod instaliran ili nije instaliran.Napomena Svojstvo " Šifra proizvoda " koje se prosleđuje funkcijama u oba primera sadrži velike zagrade ({}) unutar navodnika. Za više informacija o programu Windows Installer, posetite sledeću Microsoft Windows Installer MSDN Web stranicu:

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa367449(VS.85).aspxZa više informacija o nabavljanju najnovije verzije programa Windows Installer za računar, posetite sledeću Microsoft Web stranicu:

http://www.microsoft.com/download/details.aspx?familyid=5A58B56F-60B6-4412-95B9-54D056D6F9F4&displaylang=en Za više informacija posetite sledeće Microsoft Web stranice:

Napomena o odeljku "odnosi se na"Pored proizvoda koji su navedeni u odeljku "odnosi se na", informacije u ovom članku se primenjuju i na sledeći proizvod:

  • Windows Installer 4,0

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×