Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Rezime

Ovaj članak opisuje dva načina na koje možete da promenite ili promenite veličinu stranice za crtanje u programu Microsoft Office Visio.

Više informacija

1. metod: upotreba tastera CTRL i miš

  1. Otvorite crtež u programu Visio.

  2. Držite pritisnut taster CTRL i postavite pokazivač miša na ivicu stranice za crtanje. Pokazivač miša će se promeniti u horizontalnu, vertikalnu ili dijagonalnoj dvostruku strelicu, u zavisnosti od ivice ili ugla koji postavite pokazivačem miša.

  3. Kliknite i držite pritisnut taster miša zajedno sa tasterom CTRL i promenite veličinu stranice za crteže na željenu veličinu.

2. metod: Korišćenje dijaloga "Podešavanje stranice"

  1. Otvorite crtež u programu Visio.

  2. U meniju " datoteka " izaberite stavku "Podešavanje stranice".

  3. U dijalogu Podešavanje stranice izaberite karticu Veličina stranice .

  4. Izaberite stavku Prilagođena veličina, a zatim unesite željene dimenzije stranice. Podrazumevane jedinice za širinu i visinu (u inčima, milimetrima itd.) zasnivaju se na prethodnim postavkama veličine. Na primer, ako je prethodna veličina bila 8,5 u. x 11 u., ako unesete 12 x 12, Microsoft Visio Postavlja veličinu stranice na 12 u. x 12 u.Napomena Za stranice sa iscrtavanjem veličine, prikazana veličina se izračunava pomoću veličine i skale za crtanje i prikazuje se u odgovarajućim jedinicama.

  5. Kliknite na dugme U redu.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×