Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Select a different account.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojih želite da se prijavite.

The OneNote Staff Notebook for Education is a wizard that helps you set up a OneNote notebook for your staff members. Ova aplikacija kreira beležnicu za osoblje, koja uključuje tri tipa podređenih beležnica:

 • Prostor za saradnju – beležnica za sve članove osoblja i rukovodioca osoblja za deljenje, organizovanje i saradnju u grupi.

 • Biblioteke sadržaja – beležnica za rukovodioca osoblja za deljenje materijala za kurs sa članovima osoblja. Rukovodilac osoblja može da dodaje i uređuje materijale, ali za članove osoblja, beležnica je samo za čitanje.

 • Beležnice članova osoblja – privatne beležnice koje se dele između svakog rukovodioca osoblja i njihovih pojedinačnih članova osoblja. Rukovodilac osoblja može da pristupi ovim beležnicama u bilo kom trenutku, ali članovi osoblja ne mogu da vide beležnice drugih članova osoblja.

Scenariji beležnica za osoblje u obrazovanju

Dokumentovali smo neke moguće načine na koje rukovodioci osoblja u obrazovanju mogu da koriste OneNote beležnicu za osoblje. Rukovodioci osoblja i članovi mogu biti na nivou ocene, škole, fakulteta, sektora ili okruga. Od vas zavisi na koliko ćete ih podesiti. Pošto OneNote dolazi na svim platformama i svim uređajima, lakše je učiti i sarađivati u bilo koje vreme, na svakom mestu i na svakom uređaju. Znamo da postoje besmislene mogućnosti, pa ako imate nove ideje, podelite ih sa nama na @OneNoteEDU sajtu Twitter.

Takođe imamo kratak, besplatan interaktivni kurs na Microsoft zajednici nastavnika pod nazivom OneNote Beležnica za osoblje: Alatke za saradnju osoblja.

Prostor za saradnju

 • Beleške sa sastanka za osoblje – čuvajte sve beleške sa sastanka na jednom mestu, pratite prisustvo na sastanku i odmah pregledajte beleške sa sastanka. Sastanak osoblja, Komitet, nivo razreda, odsek ili zajednice za profesionalno učenje (PLC). OneNote ima čvrstu integraciju sa programom Outlook i sistemom Office, zajedno sa bogatim mogućnostima pretrage pa nikada nećete izgubiti praćenje nastavaka.

 • Inicijative – Zajednički planirajte školske inicijative i održite organizovanost stvari kao što je poboljšanje škola i prikupljanje sredstava.

 • „Grafikon toka“ za uspehe i neuspehe studenata – Neke škole koriste ovaj inovativni i saradnički način za praćenje studentskih uspeha i neuspeha tokom školovanja.

 • Razvoj plana lekcija po razredima – Neke škole poređaju beležnicu za osoblje za određeni razred i rade plan lekcija na širini škole i razvoj nastavnog plana i programa. Na primer, nastavni plan matematike za 9. razred za 10 nastavnika za razvoj i deljenje.

Biblioteka sadržaja

 • Smernice i procedure – Čuvajte važne informacije kao što su ključne e-poruke sa prilozima, smernice za školu i druge stvari sve na jednom mestu. Pošto je OneNote na svakom uređaju, na svakoj platformi, možete mu pristupiti bilo kada, sa bilo kog mesta, čak i kada ste van mreže.

 • Datumi i rokovi – Veze, lepljive beleške, kalendari, rokove, obaveze – sve to možete staviti u jedan deljeni prostor u kojem ga svi mogu pronaći.

Upotrebe privatnih beležnica članova osoblja

 • Profesionalni razvoj (PD) – Profesionalni razvoj/profesionalno učenje je važan aspekt za svakog nastavnika i člana fakulteta. Odlična upotreba privatne beležnice člana osoblja je hvatanje planova profesionalnog razvoja i povratnih informacija, kao i deljenje i prikupljanje povratnih informacija od vođe osoblja.

 • Zapažanja iz učionice – Moderna zapažanja iz učionice mogu se čuvati u privatnoj beležnici člana osoblja. Napravite fotografije pomoću OneNote aplikaciji za mobilne uređaje (sa bilo kog uređaja) i umetnite direktno u beležnicu člana osoblja. Snimite zvuk telefonom tokom posmatranje ili koristite digitalno pero za snimanje rukopisa. Pomoću OneNote prilagodljive površine stranice postoji mnogo bogatije okruženje za zapažanja iz učionice.

 • Planovi časova i povratne informacije – sjajan način prikupljanja povratnih informacija plana časova kako bi nastavnik stavio digitalni plan časova u svoju privatnu beležnicu za osoblje. Rukovodilac osoblja može lako da pruži povratne informacije u realnom vremenu ili dok je van mreže, i može da koristi bilo koji obrazac za povratne informacije uključujući tekst, sliku, zapis perom, zvuk ili čak video. Bogata površina stranice programa OneNote omogućava mnogo fleksibilniji način za prikupljanje i deljenje povratnih informacija. Ako je nastavnik odsutan, rukovodilac osoblja može imati planove koji se mogu odštampati za zamenu.

 • Procena – rukovodioci osoblja mogu da snime i dele privatne povratne informacije i informacije o proceni u beležnici člana osoblja.

 • Nadređena komunikacija – Pomoću Outlook funkcije „slanja u OneNote“, nastavnik može lako pošalje važne e-poruke u privatnu beležnicu člana osoblja za kasniju referencu.

 • Individualizovan obrazovni program (IEP) – Neke škole su razmotrile korišćenje privatnih beležnica članova osoblja radi beleženja važnih IEP informacija za određenog studenta. Ovo omogućava privatno mesto za člana osoblja i rukovodioca osoblja kako bi imali privatno mesto za komunikaciju i saradnju.

Ostale upotrebe beležnica osoblja u obrazovanju

 • Zajednice za profesionalno učenje (PLC) – Smatramo da su OneNote beležnice za osoblje sjajna alatka za omogućavanje zajednica za profesionalno učenje (PLC) u školama. Pomoću jednostavne instalacije, rukovodilac za PLC („rukovodilac osoblja“) može brzo da podesi beležnicu u kojoj osobe mogu brzo i efikasno da sarađuju u realnom vremenu. Moguće je lako dodati suvlasnike beležnice što omogućava direktoru, zameniku direktora ili drugom administratoru škole da bude u toku sa dešavanjima u beležnici, kao i da lako pređu na saradnju.

Šta će vam biti potrebno

 • SharePoint Online podešen za školu kao deo pretplate naMicrosoft 365.

 • Organizacioni Microsoft 365 akademski nalog za vas (vođu) .

 • Članovi osoblja moraju da imajuMicrosoft 365 akademski radnici.

 • Da biste počeli, pratite korake u nastavku da biste kreirali beležnicu za osoblje uz OneNote aplikaciju "Beležnica za osoblje".

Otvaranje aplikacije OneNote beležnica za osoblje

Pronalaženje beležnica za osoblje

Kreiranje nove beležnice za osoblje

Kreiranje beležnice za osoblje u programu OneNote

(Opcionalno) Dodavanje drugog suvlasnika osoblju

Dodavanje ili uklanjanje suvlasnika u beležnici za osoblje OneNote

Dodavanje članova osoblja u beležnicu za osoblje

Dodavanje ili uklanjanje članova osoblja u beležnici za osoblje OneNote

Pokretanje svake beležnice za osoblje sa odeljcima

 1. Ostavite potvrđen izbor u poljima za potvrdu pored podrazumevanih odeljaka koje želite da kreirate u beležnici svakog člana osoblja.

  Kreirajte privatne prostore

 2. Kliknite na dugme „Dodaj još“ da biste dodali dodatne odeljke u beležnicu svakog člana osoblja.

 3. Kada završite, kliknite na dugme Dalje.

  Takođe možete da dodate, uklonite i izbrišete odeljke direktno u beležnicama studenata kada se kreira beležnica za osoblje.

Dovršavanje beležnice za osoblje

 1. Kliknite na dugme Beležnica rukovodioca osoblja i Beležnica člana osoblja da biste potvrdili kako će se podređene beležnice i odeljci kreirati za članove osoblja.

 2. Kliknite Umetnuta b strelica „Nazad“ da biste se vratili da dodate ili uklonite odeljke ili kliknite na dugme Kreiraj da bi aplikacija kreirala beležnicu za osoblje.

  pregleda beležnice.

 3. Kliknite na vezu sa imenom beležnice (u ovom primeru nastavnici su –6.) da biste otvorili beležnicu u programu OneNote. Pored automatskog slanja e-poruke, imate i opciju da kopirate vezu za slanje putem pošte ili da zadržite za svoje zapise. Ovu vezu možete preuzeti kasnije u programu OneNote 2013 tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša na beležnicu na listi beležnica, a zatim izabrati stavku Kopiraj vezu u beležnicu.

  Istu vezu koriste svi od osoblja da bi pristupili beležnici za osoblje. Ako napravite beležnice za nekoliko timova osoblja, svaka veza će biti drugačija.

  Završili ste!

  Savet: Možete da dodate sadržaj tako što ćete ga postaviti u biblioteku sadržaja pre nego što pozovete osoblje da otvore beležnicu za osoblje. Sačuvajte kopiju veze u zapisima dok pripremate beležnicu, a zatim delite vezu sa osobljem kada bude spremna.

Pribavljanje veza za sve beležnice za osoblje koje imate

Deljenje veze ka beležnici za osoblje

Kako moje osoblje može da pronađe vezu ka beležnici za osoblje?

Pronalaženje beležnica za osoblje

Upravljanje beležnicama za osoblje

Da biste upravljali drugim mogućnostima za beležnice za osoblje, kliknite na dugme Upravljaj beležnicama .

Snimak ekrana ikone „Liste beležnica“.

Ovo prikazuje stranicu koja prikazuje sve beležnice za osoblje koje ste vi kreirali, kao i informacije za prilagođavanje svake od njih.

Opcije uključuju sledeće:

 • Preimenovanje odeljaka osoblja – Da biste preimenovali odeljke osoblja, kliknite na malu ikonu olovke, a zatim otkucajte novo ime odeljka. Uverite se da ste kliknuli na dugme Sačuvaj kada preizaberite stavku Odeljci osoblja.

 • Dodavanje odeljaka za osoblje – Da biste distribuirati novi odeljak svim članovima osoblja, kliknite na dugme Dodaj odeljak. Nakon dodavanja odeljaka za studente, kliknite na dugme Sačuvaj.

 • Zaključavanje prostora za saradnju – Omogućavanjem ove opcije menja se prostor za saradnju u režim samo za čitanje (ili zaključavanje) radi sprečavanja bilo kojih članova osoblja da uređuju. U bilo kom trenutku možete da prebacite preklopnik sa zaključanog na otključan.

 • Otvaranje beležnice za osoblje – Kliknite na dugme Otvori da biste otvorili beležnicu za osoblje.

 • Deljenje veze ka beležnici za osoblje – Da biste poslali vezu ka beležnici za osoblje svom osoblju, izaberite i kopirajte tekst u polju Veza, a zatim ga nalepite u e-poruku.

Saznajte više

Kreiranje beležnice za osoblje

Pronalaženje beležnice za osoblje

Deljenje URL adrese beležnice za osoblje

Dodavanje ili uklanjanje osoblja iz beležnice za osoblje

Dodavanje ili uklanjanje suvlasnika iz beležnice za osoblje

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×