Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
Prvi koraci uz tok čitanja u usluzi Teams

Tok čitanja je besplatna alatka ugrađena u Microsoft Teams dizajnirana da podrži i prati tečnost čitanja u razredu. Studenti snimaju čitanje kamerom i prosleđuju vam je. Dok označavate i vraćate njihov rad, podaci se automatski prikupljaju i organizuju u uvidima, što vam pomaže da provodite više vremena sa studentima, a manje analizirate podatke. 

Kreiranje zadatka toka čitanja

Podržavajte nezavisnu praksu čitanja pomoću zadataka toka čitanja u usluzi Teams. 

 1. Idite na željeni razred, a zatim izaberite stavku Zadaci.

 2. Izaberite stavku>dodeljivanje.

 3. Unesite naslov za ovaj zadatak – ovo je obavezno.

 4. Izaberite stavku Priloži. Zatim u padajućem meniju izaberite stavku Tok čitanja.

 5. Da biste izabrali prolaz za studente:

 • Odaberite stavku Otpremi Word ili PDF da biste koristili sopstvene datoteke, uključujući datoteke iz beležnice za razred, Teams datoteke ili OneDrive.  

 • Izaberite stavku Pregledaj probnu biblioteku da biste koristili prolaze koje obezbeđuje funkcija ReadWorks.

snimak ekrana opšteg kanala u usluzi Teams. kursor postavljen iznad stavke Zadaci u levom oknu za navigaciju. screenshot of assignment creation in teams after selecing attach reading progress is 6th option in the dropdown

6. (Opcionalno) Dovršite dodatna polja da biste kreirali više mogućnosti za sortiranje podataka prilikom pregleda rada studenata.

 • Nivo čitanja: Identifikujte nivoe čitanja na način koji najviše odgovara vašem razredu. Svaki nivo čitanja koji unesete moći će da se pretražuje u uvidima.

 • Žanr: Izbor Fikcijeili ne-fikcije

 • Broj pokušaja: Odaberite neograničen broj da biste studentima omogućili mnogo mogućnosti za vežbanje ili izaberite bilo koji broj da biste ograničili pokušaje.

 • Osetljivost izgovora: Navedite koliko strogo želite da automatsko otkrivanje bude prilikom slušanja i procenjivanja grešaka. Odaberite manje osetljivo da biste ostavili veću fleksibilnost za izgovor, a osetljiviji da biste zahtevali tačnije performanse čitanja. Ova postavka je prilagodljiva prilikom pregleda rada studenata. 

  Napomena: Otkrivanje izgovora za svaki jezik se generalizuje na osnovu uobičajenog izgovora i možda neće dobro prepoznati akcente i dijalekte. Ovo je samo početna tačka i radimo na tome da obezbedimo da oni sa akcentima i dijalozima su uključeni. Diskretno označite greške ručno kada otkrivanje govora ne odgovara potrebama vašeg studenta.

 • Zahtevaj video zapis:Kliknite na dugme Ne da biste studentima dali mogućnost da proslede samo zvuk.

 • Trener za čitanje podrazumevano koristi vrednost Uključeno kada kreirate zadatak toka čitanja. Ako želite, uključite Opciju Trener za čitanje na Isključeno. 

 • Uredite prolaz: Ako ste sami otpremili Word ili PDF dokument, možete da uredite prolaz direktno u toku čitanja. Izaberite stavku Uredi, a zatim izvršite željene promene u dokumentu.

  • Izaberite stavku "Uredi jezik" da biste prilagodili jezik za koji će automatsko otkrivanje slušati

  • Izaberite znak potvrde kada završite sa uređivanjem.

Napomena: Nije moguće uređivati pasuse za čitanje radova. Detalji pasusa kao što su naslov, nivo čitanja i žanr automatski će se popuniti.

 • Prikaz studenata:Izaberite prikaz studenata da biste isprobali iskustvo učenika.

7. Kliknite na dugme Dalje.

snimak ekrana izabranog prolaza, sa dodatnim opcijama za izmenu zadatka

8. (Opcionalno) Uredite dodatne aspekte zadatka tako što ćete dodati uputstva, promeniti tačke ili produžiti krajnji rok za datum

9. Izaberite učenika kojeg želite da dovršite, a zatim izaberite stavku Dodeli.

Studenti će biti obaveštenje o novom zadatku i on će se pojaviti na listi zadataka.

Snimak ekrana kreiranja novog zadatka, miš je kliknuo na padajuću listu "Svi studenti" da bi se otkrili pojedinačni studenti i grupe studenata

Pregled i vraćanje studentskog rada u toku čitanja

Prikupite vredne podatke dok pregledate i vraćate zadatke toka čitanja studenata. 

 1. Idite na željeni razred, a zatim izaberite karticu Zadaci na vrhu stranice.

 2. U okviru Dodeljeno izaberite zadatak koji ste spremni za redigovanje.

 3. Zadaci su sortirani po vrednosti Da bi se vratili i vratili.

 4. U okviru Vraćeno izaberite studenta koji je uključio zadatak. Snimak i tekst koji su im dodeljeni otvoriće se na tabli za ocenjivanje.

 5. Pritisnite dugme Reprodukuj na snimku studenta da biste čuli kako čitaju prolaz.

 6. Označite i kategorizujte greške studenata tako što ćete izabrati bilo koju reč koju su pogrešno pročitali. Koristite padajući meni da biste označili reči kao ispravne ili kategorizovali grešku. Tok čitanja prikuplja i tabulira greške u stopi tačnosti i Ispravlja reči po minutu na vrhu table za redigovanje.

  Tipovi grešaka obuhvataju:
  - Izostavljanje: reč u prolazu koju je učenik preskočio
  - Umetanje: reč koja nije napisana u prolazu koji je student dodao
  - Pogrešno izgovori: reč koja nije izgovarana jasno ili ispravno
  Ponavljanje: reč koju student pročita više puta
  - Samoko ispravka: kada student neispravno čita, prepoznaje grešku i ponovo ispravno čita

 7. Ako je student dodao dodatne reči, možete da ih umetnete u telo teksta. 

  • Izaberite reč najbliže mestu na koje želite da umetnete tekst.

  • Odaberite stavku Uredi tekst iz padajućeg menija.

  • Izaberite gde želite da umetnete tekst, a zatim otkucajte ono što ste čuli od studenta.

 8. Da biste prikazali reči koje je student vežbao sa trenerom za čitanje, izaberite stavku Vežbane reči.

 • Pokušaji pokazuju koliko puta je student vežbao, sa zvezdicama kako bi ukazilo na to koliko su dobro izvršili rad.

 • Korišćene alatke ukazuju na to gde su studenti koristili alatke kako bi im pomogle da vežbaju i koje alatke su koristili.

9. Odlučite šta želite da učenici vide u izveštaju. 

 • Izaberite stavku Uredi pored stavke Vrati pun izveštaj studentu

 • Odaberite opciju Pun izveštaj da biste obuhvatili tačne reči u minuti i stopu tačnosti studenta, kao i označene greške ili pojednostavljeni izveštaj da biste vratili samo greške kodirana bojom. 

 • Izaberite prilagođeni izveštaj da biste sami izabrali koje tačke podataka želite da učenici vide, a zatim izaberite stavku Sačuvaj.

 • Odlučite da li želite da se ova promena primeni na buduće zadatke ili izaberite samo ovajput.

 • Izaberite stavku Sačuvaj.

10. Unesite pisane povratne informacije i poene za zadatak, a zatim izaberite Vrati.

11. Pritisnite strelice pored imena studenta da biste brzo prešli na sledećeg studenta.

Napomena: Takođe možete da izaberete vrati za reviziju da biste tražili od studenata da ponovo isprobaju zadatak.

Snimak ekrana okna za ocenjivanje nastavnika: Prolaz za čitanje geografije., krajnji rok 15. januara 2021. u 12:59, postoje dve kartice za vraćanje (13) i Vraćeno (0). Izabran je prikaz kartice za vraćanje, a vidljive su dve kolone, imena i status. Navedeno je nekoliko imena studenata, a statusi uključuju "uključeno" uključeno u 2 meseca kasnije" i "Prikazano" Snimak ekrana okna za redigovanje toka čitanja, Snimak ekrana padajuće liste koja kategorizuje greške, možete da označite greške kao ispravne, izostavljate, umetnete, pogrešno izgovorite, ponavljanje ili samokorakciju.

Prikazane su dve opcije za izveštaje za studente, ceo izveštaj sadrži određene numeričke detalje o učinku studenta, pojednostavljeni izveštaj pokazuje samo koje reči je student propušten u tekstu.

vizuelizaciju toga kako se student dobro izvršavao na svakoj vežbanoj reči i koje alatke je koristio za vežbanje. Na primer, zelena zvezda za atmosferu reči i ikona slike koja pokazuje da su koristili rečnik slika za podršku Snimak ekrana opcija za vraćanje studentu. polja za potvrdu mogu da se koriste za smanjivanje količine podataka vraćenih studentu.

Korišćenje automatskog otkrivanja za uštedu vremena

Procena grešaka studenata za uštedu vremena. Automatski otkrij procenjuje snimke studenata kako bi se identifikovale verovatno pogrešno izgovore i druge greške u čitanju za predavače. Predavači uvek mogu da prilagode greške tako da odražavaju performanse studenata.

 1. Prebacivanje automatskog otkrivanja na Uključeno. Procenjene greške će se pojaviti već označene i kategorizovane na pasusu i u karticama za pregled.

 2. Pritisnite dugme Reprodukuj na snimku studenta da biste čuli kako čitaju prolaz.

 3. Izaberite bilo koju reč koju želite da prilagodite. Možete da ispravite greške, označite dodatne greške ili da odaberete stavku Označi kao ispravno po potrebi. Prikupljeni podaci će se ponovo prikazati dok ih prilagođavate.

 4. Da biste otišli direktno na bilo koju reč, izaberite je u odeljku i u padajućem meniju odaberite stavku Pređi na reč. 

 5. Ako automatsko otkrivanje ne tumači dobro studenta, pokušajte da prilagodite osetljivost na izgovor da biste promenili to koliko je pažljivo automatsko otkrivanje prilikom slušanja i procenjivanja grešaka. 

Snimak ekrana okna za redigovanje toka čitanja. Nekoliko reči u prolazu su markirane u ružičastom i narandžastom prikazujući kategoriju greške, prikupljeni podaci su vidljivi iznad pasusa Snimak okna za redigovanje toka čitanja koji prikazuje kako da umetnete reči sa desne ili leve strane izabrane reči

Tasterske prečice za brzo pregledanje

Kada izaberete bilo koju reč u tekstu, možete da koristite tasterske prečice da biste se kretali do grešaka pri čitanju i kategorizovanju.

1. Premeštanje sa reči na reč pomoću tastera sa strelicama nalevo i nadesno.

2. Koristite kombinaciju tastera Ctrl+> da biste prešli na sledeću reč o grešci. Od tog trenutka će ponovo početi reprodukcija video zapisa. 

3. Koristite razmaknicu da reprodukujete i pauzirate video po potrebi.

4. Kada naiđete na reč koju želite da prilagodite, pritisnite taster Down ili Enter da biste otvorili meni sa greškama.

 • Nastavite da pritiskate nadole dok željeni tip greške ne bude prikazan u crnom okviru.

3. Izaberite enter da biste označili grešku; kontrolna tabla će se ponovo izračunati kada označite greške, a padajuća lista će se zatvoriti.

 • Da biste zatvorili padajuću listu bez označavanja greške, izaberite taster sa strelicom nagore.

tekst označen greškama, reč kameleoni se nalazi u crnoj kosi koja ukazuje na to da se tasterske prečice koriste, padajući meni prikazuje da je samokorak izabran iz dostupnih tipova grešaka.

Uči više

Uparite zadatke toka čitanja sa trenerom za čitanje

Prikaz podataka o toku čitanja u uvidima

Vodič za predavača za uvide u usluzi Microsoft Teams

Preuzmite Teams za obrazovanje

Dovršavanje zadatka toka čitanja

Imate dodelu toka čitanja? Da biste dovršili ovaj zadatak, snimićete sebe kako čitate naglas. Izgleda isto kao i drugi zadaci i pojaviće se na kanalu Opšti podaci tima razreda i na kartici Zadaci

 1. Izaberite stavku Prikaži dodeljivanje.

 2. Izaberite dokument u okviru Moj rad da biste otvorili tok čitanja. 

  Napomena: Kada prvi put dovršite dodeljivanje toka čitanja, moraćete da izaberete stavku Dozvoli da bi aplikacija bila u režimu pristupa kameri i audio snimcima.

 3. Jeste li spremni da čitate naglas? Pritisnite taster Start da biste počeli.

 4. Možete da izaberete Koncentrisani čitalac  Ikona za Koncentrisani čitalac i odaberete postavke koje će vam pomoći da najbolje čitate.

 5. Kada završite sa čitanjem, izaberite stavku Gotovo.

 6. Ako želite, možete da pregledate snimak koji ste napravili. Pritisnite dugme Reprodukuj da biste pregledali snimak. 

 7. Ako je predavač dozvolio više pokušaja, možete da odaberete opciju Pokušaj ponovo da biste kreirali novi snimak. 

 8. Izaberite stavku Koristi ovaj snimak da biste priložili snimak zadatku.

 9. Ne zaboravite da izaberete Stavku Predaj da biste prosledili zadatak predatog predatelju.

Proslavi, mozak ti postaje jaиi!

snimak ekrana iskustva studenata. tekst glasi: "Geografski prolaz za čitanje, krajnji rok 15. januara 2021. u 12:59, uputstva: pročitajte ovaj prolaz naglas i prijavite, moj rad, dugme na kom se čita Geografija.

snimak ekrana sveobuhvatnog čitača u toku čitanja. options are shown including text size, spacing and background color

Snimak ekrana studentskog prikaza toka čitanja, bela devojka sa nekoliko izgubljenih zuba smeška se u kameru, a dugmad ispod nje čitaju "pokušajte ponovo" i "koristite ovaj snimak"

Pregledajte rezultate toka čitanja

Kada vaspitač vrati vaš zadatak, greške će biti oštećene tekstom. Možete da pregledate video i čujete greške koje ste napravili da biste nastavili da razvijate svoje veštine čitanja!

1. Dodirnite obaveštenje koje primite kada vam predalac vrati rad ili idite na stranicu Zadaci> Dovršeno da biste pronašli željeni prolaz. 

2. Izaberite prolaz Tok čitanja sa oznakom Moj rad

 • Sada možete da pregledate greške. Izaberite bilo koju markiranu reč, a zatim pritisnite taster Pređi na reč da biste videli i čuli kako je čitate.

 • Izaberite stavku Preslušaj ovu reč da biste čuli kako treba da se izgovori.

 • Izaberite

5. Razgovarajte sa predavateljem o tome šta rezultati znače i kako možete vežbati da biste poboljšali čitanje!

image of the reading progress assignment button that must be selected to open the student's dashboard nasmejana bela studentkinja sa uključenim ružičastim slušalicama je slikana u okviru video zapisa pored pasusa koji je pročitala. prolaz je označen greškama označenim bojom.

Jezici koji mogu da koriste funkciju automatskog otkrivanja

Automatsko otkrivanje je funkcija PREVIEW u toku čitanja koja procenjuje greške na osnovu uobičajenog izgovora. Dokumenti na bilo kom jeziku mogu da se otpremaju i označavaju ručno. Jezici koje trenutno podržava automatsko otkrivanje uključuju:

 • Afrikanski

 • Amharski

 • Arapski:

  • Alžir

  • Bahrein

  • Egipat

  • Irak

  • Izrael

  • Jordan

  • Kuvajt

  • Liban

  • Libija

  • Maroko

  • Palestinu

  • Katar

  • Sirija

  • Saudijska Arabija

  • Tunis

  • Ujedinjeni Arapski Emirati

  • Jemen

 • Bugarski

 • Burmski (burme)

 • Katalonija, Španija

 • Kineski:

  • Hongkong

  • Tajvan

 • Hrvatski

 • Češki

 • Danski

 • Holandski:

             Holandija

              Belgija

 • Engleski:

  • Australija

  • Kanada

  • Gana

  • Velika Britanija

  • Hongkong

  • Indija

  • Kenija

  • Novi Zeland

  • Nigerija

  • Filipinima

  • Singapur

  • Tanzaniji

  • Južna Afrika

  • Sjedinjene Države

 • Estonski

 • Farsi

 • Filipinski

 • Francuski:

  • Belgija

   Kanada

  • Francuska

  • Švajcarska

 • Nemački:

  • Nemačka

   Austrija

 • Grčki

 • Hebrejski

 • Hindi

 • Mađarski

 • Islandski

 • Indonežanski

 • Irski

 • Italijanski

 • Japanski

 • javansko(javansko)

 • Kanada jezik

 • Kmerski

 • Korejski

 • Laoski

 • Letonski

 • Litvanski

 • Makedonski

 • Malajski

 • Malteški

 • Marati

 • Norveški

 • poljski, Poljska

 • Portugalski:

  • Brazil

  • Portugalija

 • Rumunski

 • Ruski

 • Srpski

 • Sinhala (Sinhala)

 • Španski:

  • Argentina

  • Bolivija

  • Čile

  • Kolumbiji

  • Kosta Rika

  • Kubi

  • Dominikanska Republika

  • Ekvador

  • Ekvatorijalna Gvineja

  • Gvatemala

  • Honduras

  • Meksiko

  • Panama

  • Peru

  • Puerto Riko

  • Paragvaj

  • El Salvador

  • Španija

  • Sjedinjene Države

  • Urugvaj

  • Venecuela

 • slovački

 • Slovenački

 • Svahili

 • Švedski

 • Tamilski

 • Telugu

 • Tajski

 • Turski

 • Ukrajinski

 • Uzbekistanski

 • Vijetnamski

 • Zulu

Radimo na tome da uključimo više jezika i dijalektova. Diskretno označite greške ručno kada otkrivanje govora ne odgovara potrebama vašeg studenta.

Naišli ste na problem? 

Isprobajte ova rešenja da biste počeli sa radom u toku čitanja. Uvek tražimo vaše povratne informacije – zato nas obavestite ako odgovor na vaše pitanje još uvek nije ovde. 

Mikrofon i pristup kameri

Neki studenti su prijavili izazove zbog dobijanja toka čitanja kako bi prepoznali kameru i/ili mikrofon. Do ovoga je možda došlo zato što su slučajno isključili dozvole. Da biste rešili ovaj problem:

Na mobilnom uređaju izaberite ikonu sa inicijalima studenata. 

Na radnoj površini izaberite ikonu ... na vrhu stranice. 

Odatle: 

1. Izaberite stavku Postavke, a  zatim dozvole aplikacije.

2. Izaberite stavku Zadaci.

3. Uverite se da je medijum uključen, trebalo bi da bude ljubičast. Na mobilnom uređaju obavezno uključite i kamerui mikrofon. Na radnoj površini, ona će biti uključena kada uključite opciju Mediji

Vaš student će možda videti upit o dozvoljavanju kamere i zvuka kada sledeći put otvori zadatak Tok čitanja. Oni će morati da dozvole da započnu svoj zadatak. 

Saveti: 

 • Ako to ne uspe, proverite da li neka druga aplikacija koristi kameru.

 • Neki mobilni uređaji možda nisu dovoljno ažurirani da bi podržali video. Studenti na nepodržanim mobilnim uređajima mogu da preklope video kameru na isključenu i snimaju samo zvukom. 

 • Dozvole za aplikacije možda neće biti dostupne na nekim iOS uređajima. U ovom slučaju pokušajte:

 • Idite na postavke uređaja

 • Pomerajte se da biste pronašli aplikaciju Teams

 • Uključivanje preklopnih dugmetaMikrofon i Kamera

Snimak ekrana Teams postavki sa studentskog profila. Dozvole za aplikacije su markirane.

Snimak ekrana Teams postavki nakon izbora dozvole aplikacije. postavka pod imenom Mediji se prikazuje sa uključenim preklopnikom.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×