Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Radnju Primena filtera možete da koristite da biste filter, upit ili SQL odredbu WHERE primenili na tabela, obrazac ili izveštaj kako biste ograničili ili sortirali zapise u tabeli ili zapise iz osnovne tabele ili upita obrasca ili izveštaja. Za izveštaje možete da koristite ovu radnju samo u makro kojeg navodi svojstvo događaja izveštaja OnOpen.

Napomena: Ovu radnju možete da koristite za primenu SQL odredbe WHERE samo kada primenjujete filter servera. Filter servera nije moguće primeniti na izvor zapisa uskladištene procedure.

Napomena: Radnja makroa „Primena filtera“ nije dostupna u Access veb aplikacijama.

Postavka

Radnja Primena filtera ima sledeće argumente.

Argument radnje

Opis

Ime filtera

Ime filtera ili upita koji ograničava ili sortira zapise tabele, obrasca ili izveštaja. Možete da unesete ime postojećeg upita ili filtera koji je sačuvan kao upit u polje Ime filtera u odeljku Argumenti radnje u oknu „Izrada makroa“.

Napomena: Kada koristite ovu radnju da biste primenili filter servera, argument Ime filtera mora da bude prazan.

Uslov Where

Važeća SQL odredba WHERE (bez reči WHERE) ili izraz koji ograničava zapise tabele, obrasca ili izveštaja.

Napomena: U izrazu argumenta Uslov Where, leva strana izraza obično sadrži ime polja iz osnovne tabele ili upita za obrazac ili izveštaj. Desna strana izraza obično sadrži kriterijum koje želite da primenite na ovo polje da biste ograničili ili sortirali zapise. Na primer, kriterijum može da bude ime kontrole u drugom obrascu koji sadrži vrednost sa kojom želite da se podudaraju zapisi u prvom obrascu. Ime kontrole treba da bude potpuno određeno, na primer:

Obrasci!imeobrasca!imekontrole

Imena polja treba da budu okružena dvostrukim navodnicima, a literali niske jednostrukim navodnicima.

Maksimalna dužina argumenta Uslov Where je 255 znakova. Ako treba da unesete dužu SQL odredbu WHERE, koristite metod Primena filtera objekta DoCmdu Visual Basic for Applications (VBA) modulu. U VBA modulu možete da unesete SQL odredbu WHERE od najviše 32.768 znakova.


Napomena: Argument Ime filtera možete da koristite ako ste već definisali filter koji obezbeđuje odgovarajuće podatke. Argument Uslov Where možete da koristite za direktan unos kriterijuma ograničenja. Ako koristite oba argumenta, Pristup primenjuje odredbu WHERE na rezultate filtriranja. Morate da koristite jedan argument ili oba argumenta.

Primedbe

Filter ili upit možete da primenite na obrazac u prikaz „Obrazac“ ili prikaz lista sa podacima.

Filter i uslov WHERE koje primenite postaju postavka svojstva obrasca ili izveštaja Filter ili ServerFilter.

Za tabele i obrasce, ova radnja je slična biranju stavki Primeni filtriranje/sortiranje ili Primeni filter servera na meniju Zapisi. Komanda menija primenjuje poslednje kreirani filter na tabelu ili obrazac, dok radnja Primena filtera primenjuje navedeni filter ili upit.

U Access bazi podataka, ako postavite pokazivač na stavku Filter na meniju Zapisi, a zatim izaberete stavku Napredno filtriranje/sortiranje nakon pokretanja radnje Primena filtera, prozor „Više opcija filtriranja/sortiranja“ prikazuje kriterijume filtera koje ste izabrali za ovu radnju.

Da biste uklonili filter i prikazali sve zapise za tabelu ili obrazac u Pristup bazi podataka, možete da koristite radnju Prikazivanje svih zapisa ili komandu Ukloni filtriranje/sortiranje na meniju Zapisi. Da biste uklonili filter u Access projektu (.adp), možete da se vratite u Serversko filtriranje oblikovanjem prozor i uklonite sve kriterijume filtera, a zatim izaberete stavku Primeni filter servera na meniju Zapisi na traci sa alatkama ili postavite svojstvo ServerFilterByForm na Pogrešno (0).

Kada sačuvate tabelu ili obrazac, Access čuva filter koji je trenutno definisan u tom objektu, ali neće automatski primeniti filter pri sledećem otvaranju objekta (iako će automatski primeniti sortiranje koje ste primenili na objekat pre nego što je sačuvan). Ako želite automatski da primenite filter pri prvom otvaranju obrasca, navedite makro koji sadrži radnju Primena filtera ili proceduru događaja koja sadrži metod Primena filtera objekta DoCmd kao postavku obrasca svojstva događaja OnOpen. Filter možete da primenite i tako što ćete koristiti radnju Otvaranje obrasca ili Otvaranje izveštaja ili njihove odgovarajuće metode. Da biste automatski primenili filter pri prvom otvaranju tabele, možete da otvorite tabelu pomoću makroa koji sadrži radnju Otvaranje tabele, odmah praćenu radnjom Primena filtera.

Primer

Primena filtera pomoću makroa

Sledeći makro sadrži skup radnji, od kojih svaka filtrira zapise za obrazac liste telefona kupca. Prikazuje upotrebu radnji Primena filtera, Prikazivanje svih zapisa i Odlazak na kontrolu. Takođe prikazuje upotrebu uslova da biste odredili koje je preklopno dugme u grupi opcija izabrano na obrascu. Svaki red radnji je povezan sa preklopnim dugmetom koji bira skup zapisa počevši od A, B, C i tako dalje, ili sve zapise. Ovaj makro treba da bude priložen događaju AfterUpdate grupe opcija CompanyNameFilter.

Uslov

Radnja

Argumenti: podešavanje

Komentar

[CompanyNameFilters]=1

Primena filtera

Uslov Where: [ImePreduzeća] kao što je „[AÀÁÂÃÄ]*“

Filter za imena preduzeća koja počinju slovom A, À, Á, Â, Ã ili Ä.

[CompanyNameFilters]=2

Primena filtera

Uslov Where: [ImePreduzeća] kao što je „B*“

Filter za imena preduzeća koja počinju slovom B.

[CompanyNameFilters]=3

Primena filtera

Uslov Where: [ImePreduzeća] kao što je „[CÇ]*“

Filter za imena preduzeća koja počinju slovom C ili Ç.

... Redovi radnje od D do Y imaju isti format kao od A do C...

[CompanyNameFilters]=26

Primena filtera

Uslov Where: [ImePreduzeća] kao što je „[ZÆØÅ]*“

Filter za imena preduzeća koja počinju slovom Z, Æ, Ø ili Å.

[CompanyNameFilters]=27

Prikazivanje svih zapisa

Prikazivanje svih zapisa.

[RecordsetClone].[RecordCount]>0

Odlazak na kontrolu

Ime kontrole: ImePreduzeća

Ako se vraćaju zapisi za izabrano slovo, premestite fokus na kontrolu „ImePreduzeća“.


Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×