Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Radnju DeleteObject možete da koristite u Access bazama podataka na radnoj površini da biste izbrisali navedeni objekat baze podataka.

Napomena: Ova radnja nije dozvoljena ako baza podataka nije pouzdana.

Napomena: Radnja makroa DeleteObject nije dostupna u Access veb aplikacijama.

Postavka

Radnja DeleteObject ima sledeće argumente.

Argument radnje

Opis

Tip objekta

Tip objekta koji treba izbrisati. Izaberite stavku Tabela, Upit, Obrazac, Izveštaj, Makro, Modul, Stranica za pristup podacima, Prikaz servera, Dijagram, Uskladištena procedura ili Funkcija u okviru Tip objekta u odeljku Argumenti radnje okna „Izrada makroa“. Da biste izbrisali objekat izabran u oknu za navigaciju, ostavite ovaj argument prazan.

Ime objekta

Ime objekta koji treba izbrisati. Okvir Ime objekta prikazuje sve objekte u bazi podataka koji pripadaju tipu izabranom putem argumenta Tip objekta. Ako polje Tip objekta ostavite prazno , ostavite i ovo polje prazno.

Ako pokrenete makro koji sadrži radnju DeleteObject u baza podataka biblioteke, Access prvo traži objekat sa ovim imenom u bazi podataka biblioteke, a zatim u trenutnoj bazi podataka.

Upozorenje: Ako polja Tip objekta i Ime objekta ostavite prazna, Access briše objekat izabran u oknu za navigaciju bez prikazivanja poruke upozorenja kada naiđe na radnju DeleteObject.

Napomene

Radnju DeleteObject možete da koristite da biste izbrisali privremene objekte koje ste kreirali tokom pokretanja makroa. Na primer, radnju OpenQuery možete da koristite da biste pokrenuli upit za pravljenje tabele koja kreira privremenu tabelu. Kada završite sa korišćenjem privremene tabele, možete da koristite radnju DeleteObject da biste je izbrisali.

Ova radnja ima isti efekat kao izbor objekta u oknu za navigaciju, a zatim pritiskanje tastera DEL ili klik desnim tasterom miša na objekat u oknu za navigaciju i izbor stavke Izbriši.

Da biste pokrenuli radnju DeleteObject u modulu Visual Basic for Applications, možete da koristite metod DeleteObject objekta DoCmd .

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×