Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Radnju makroa RunCode možete da koristite u Access bazama podataka na radnoj površini da biste obratite proceduru funkcije Visual Basic for Applications (VBA).

Postavka

Radnja makroa RunCode ima sledeći argument.

Argument radnje

Opis

Ime funkcije

Ime VBA procedure za pozivanje. Stavite sve argumente funkcije u zagrade. Unesite ime funkcije u polje Ime funkcije u prozoru za dizajn makroa. Ovo je obavezan argument.

Napomena: U Access bazi podataka na radnoj površini (.mdb ili .accdb), kliknite na dugme Napravi da biste koristili alatku "Izrada izraza" da biste izabrali funkciju za ovaj argument. Kliknite na željenu funkciju na listi u alatki "Izrada izraza".

Napomene

Korisnički definisane procedure funkcije skladište se u Pristup modulima.

Morate da uključite zagrade, čak i ako procedura Funkcije nema nijedan argument, kao u sledećem primeru:

TestFunction()

Za korisnički definisana funkcija imena koja se koriste za svojstvo za događaj postavke, ime funkcije u argumentu Ime funkcije ne počinje znakom jednakosti (=).

Access zanemaruje povratnu vrednost funkcije.

Napomena: Nije moguće pozvati proceduru funkcije iz makroa ako je ime funkcije isto kao ime modula.

Savet

Da biste pokrenuli Sub procedura ili procedura za obradu događaja u programu Visual Basic, kreirajte funkcijsku proceduru koja poziva pot-proceduru ili proceduru događaja. Zatim koristite radnju makroa RunCode da biste pokrenuli proceduru funkcije.

Ako koristite radnju makroa RunCode za pozivanje funkcije, Access traži funkciju sa imenom navedenim u argumentu Ime funkcije u standardnim modulima za bazu podataka. Međutim, kada se ova radnja pokrene kao odgovor na klik na komandu menija na obrazac ili izveštaj ili kao odgovor na događaj u obrascu ili izveštaju, Access prvo traži funkciju u modulu klase obrasca ili izveštaja, a zatim u standardnim modulima. Access ne pretražuje module klase koji se pojavljuju u oblasti Moduli okna za navigaciju za funkciju navedenu u argumentu Ime funkcije .

Ova radnja nije dostupna u VBA modulu. Umesto toga, pokrenite željenu proceduru funkcije direktno u VBA.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×