Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Radnju makroa SendKeys možete da koristite u Access bazama podataka na radnoj površini da biste slali pritiske na taster direktno Pristup u aktivnu aplikaciju zasnovanu na operativnom sistemu Windows.

Napomena o bezbednosti: Izbegavajte korišćenje izraza SendKeys ili makroa AutoKeys sa osetljivim ili poverljivim informacijama. Zlonamerni korisnik može da presretne pritiske tastera i ugrozi bezbednost računara i podataka.

Napomena: Ova radnja nije dozvoljena ako baza podataka nije pouzdana.

Postavka

Radnja makroa SendKeys ima sledeće argumente.

Argument radnje

Opis

Pritisci na taster

Pritisci na taster koje želite da Access ili aplikacija obrade. Pritiske na taster unesite u polje Pritisci na taster u odeljku Argumenti radnje prozora dizajna makroa. Možete da otkucate do 255 znakova. Ovo je obavezan argument.

Wait

Navodi da li makro treba da pauzira dok se pritisci na taster ne obrade. Kliknite na dugme Da (da biste pauzirali) ili Ne (da ne biste pauzirali). Podrazumevana postavka je Ne.

Napomene

Access obrađuje pritiske na taster koje prima putem radnje makroa SendKeys tačno kao da ste ih otkucali direktno u Access prozoru.

Da biste naveli pritiske na taster, koristite istu sintaksu kao za izraz SendKeys .

Napomena: Do greške može doći ako argument pritisci na taster sadrži neispravnu sintaksu , pogrešno napisan tekst ili druge vrednosti koje nisu prikladne za prozor u koji se šalju pritisci na taster.

Ovu radnju makroa možete da koristite za unos informacija u dijalog, naročito ako ne želite da prekidate makro da biste ručno odgovorili na dijalog. Neke Radnje Access makroa, kao što su Otisak i FindRecord, automatski biraju opcije u određenim često korišćenim dijalozima. Radnju makroa SendKeys možete da koristite da biste izabrali opcije u dijalozima koji se reše često koriste.

  • Pošto dijalog obustavlja makro, morate da stavite radnju makroa SendKeys pre radnje koja dovodi do otvaranja dijaloga i postavljanja argumenta Čekanje na Ne.

  • Vreme pritisaka na tastere koji stižu do programa Access ili druge aplikacije može da bude nezgodno. Zbog toga se preporučuje da koristite taj metod umesto da koristite radnju makroa SendKeys da biste popunili opcije u dijalogu ako postoji neki drugi metod (kao što je radnja makroa FindRecord).

Ako želite da pošaljete više od 255 znakova u Access ili neku drugu aplikaciju zasnovanu na operativnom sistemu Windows, možete da koristite nekoliko radnji makroa SendKeys nasledno u makrou.

Korišćenje radnje makroa SendKeys za slanje pritisaka na taster pokreće odgovarajuće događaje KeyDown, KeyUp i KeyPress . Slanje pritisaka na taster koji nije ANSI (kao što je funkcijski taster) ne pokreće događaj KeyPress .

Ova radnja nije dostupna u Visual Basic for Applications (VBA) modulu. Umesto toga koristite izraz SendKeys .

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×