Važno: Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

 1. Izaberite slike sa kojima želite da radite.

  Kako?

  1. Uverite se da su fascikle koje sadrže slike sa kojima želite da radite prikazane u oknu Prečice za slike. Dodajte fascikle u okno ako se ne nalaze na listi.

   Kako?

   1. U oknu Prečice za slike, kliknite na hipervezu Dodaj prečicu za sliku, koja se nalazi ispod naziva okna Prečice za slike.

   2. Pronađite fasciklu koja sadrži slike sa kojima želite da radite.

   3. Kliknite na dugme Dodaj.

  2. Izaberite fascikle koje sadrže slike sa kojim želite da radite.

   Kako?

   Na listi Prečice za slike, postupite na neki od sledećih načina:

   • Izaberite fasciklu da biste radili sa slikama koje se u njoj nalaze.

   • Da biste radili sa slikama koje se nalaze u susednim fasciklama, izaberite prvu fasciklu u grupi, držite pritisnut taster SHIFT, a zatim izaberite poslednju fasciklu u grupi.

   • Da biste radili sa slikama u više nesusednih fascikli, izaberite fasciklu, držite pritisnut taster CTRL, a zatim izaberite svaku dodatnu fasciklu sa kojom želite da radite.

    Ako izaberete više fascikli, sve slike koje se u njima nalaze biće prikazane u oknu za pregled, u trenutnom redosledu sortiranja.

  3. Izaberite slike sa kojima želite da radite.

   Kako?

   U oknu za pregled, postupite na neki od sledećih načina:

   • Da biste izabrali jednu sliku, kliknite na sliku. U prikazu sličica ili prikazu, kliknite na dugme sledeći Slika dugmetaili prethodno Slika dugmetada biste promenili izabranu sliku. Ako radite u prikazu pojedinačne slike, podrazumevano je izabrana trenutna slika.

   • Da biste izabrali više susednih slika, u prikazu sličica ili prikazu niza sličica izaberite prvu sliku u grupi, držite pritisnut taster SHIFT, a zatim izaberite poslednju sliku u grupi.

   • Da biste izabrali više nesusednih slika, u prikazu sličica ili prikazu niza sličica izaberite jednu sliku, držite pritisnut taster CTRL, a zatim izaberite svaku dodatnu sliku sa kojom želite da radite.

   • Da biste izabrali sve slike, u prikazu sličica ili prikazu niza sličica, u meniju Uređivanje izaberite stavku Izaberi sve.

 2. Na traka sa alatkamaOblikovanje kliknite na dugme Uredi slike.

 3. U oknu zadataka Uredi slik, u odeljku Uređivanje pomoću ovih alatki kliknite na hipervezu Rotiraj i preokreni.

 4. Postupite na neki od sledećih načina:

  1. Kliknite na hipervezu Rotiraj ulevo ili na hipervezu Rotiraj udesno. Slika će nastaviti da se rotira u istom pravcu ako više puta kliknete na hipervezu.

  2. U polju U stepenima, kliknite na strelicu nagore da biste sliku rotirali udesno ili kliknite na strelicu nadole u polju U stepenima da biste sliku rotirali ulevo. U polje U stepenima možete da upišete vrednost kako biste sliku rotirali za određeni broj stepeni.

  3. Kliknite na hipervezu Preokreni horizontalno ili na hipervezu Preokreni vertikalno.

Napomena: Izmene možete opozvati ako u meniju Uređivanje kliknete na odgovarajuću komandu Opozovi radnju. Izmene neće biti sačuvane dok ih vi ne sačuvate. Izmene možete da sačuvate odmah nakon uređivanja slike ili bilo kada pre zatvaranja programa Microsoft Office Picture Manager.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×