Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Simptomi

Evidencije korišćenja se nikada ne brišu. Ne bi trebalo da postoji više od 6. datoteke za korišćenje u bilo kom trenutku, ali kada imate ovaj problem, možda ćete pronaći stotine ili hiljade evidencija korišćenja u direktorijumu evidencije.

Videćete ove greške u SharePoint evidencijama "evidencije o korišćenju tajmera" kada se pokrene zadatak "tajmer za uvoz":

OWŠTERA. EXE (0x51A0) 0x59E4 infrastruktura upotrebe SharePoint Foundation a5rv visoka nije uspela da izbriše datoteku evidencije korišćenja ' E:\logs\servername-20130701-2117.korištenje ' nakon uvoza podataka. Izuzetak: sistemski. IO. Ioizuzetak: proces ne može da pristupi datoteci jer je koristi drugi proces. u System.IO.__Error. WinIOError (Int32 Kôsgreške, String Maybepunopath) na sistemu. IO. FileInfo. MoveTo (ime datoteke \ 0) u sistemu Microsoft. SharePoint. Administration. Spimpioningasistent. MoveFileOrDirectory (Filesisteminfo Fi, niska newPath) u sistemu Microsoft. SharePoint. Administration. Spimpioningpomoćnik. DeleteFileOrDirectory (Filesisteminfo Fi) u sistemu Microsoft. SharePoint. Administration. SPUsageLogImporter. ImportUsageLogFiles (lista ' 1 usageLogFileList) drugi simptomi su: • nedostaju ili nepotpuni Web Analytics podaci • "proces korišćenja Microsoft SharePoint Foundation uvoza" nije dovršen. • Proces tajmera "Korpa za tajmera" nikada ne može da zaista ponovo pokrene uslugu tajmera. Ona pokušava da pauzira posao uvoza podataka o korišćenju i ne može, tako da nakon deset minuta preskače korpu za reciklažu. • Memorija za upat (curenje) u okviru owštera. exe. Možda ćete videti da usluga tajmera troši mnogo više memorije nego što je normalno. Ponovno pokretanje usluge tajmera će ga vratiti u normalu, ali će se vremenom ponovo izgraditi. • "Dobavljač dijagnostike podataka: evidencija praćenja" povremeno ne uvozi podatke evidencije ULS u bazu podataka evidentiranja.

Uzrok

Ovo se dešava kada se Windows dopune KB 2775511 ili KB 2682011 ili KB 2882822 primene na SharePoint servere.

Rešenje

Popravka je u decembru 2013 kumulativno ažuriranje za SharePoint 2010.  

Ako pogledate opis fondacije (koji je uključen u paket SharePoint servera) ovde: http://support.Microsoft.com/KB/2849981, videćete ovaj opis za jedan od problema koji su fiksni:

"Kada instalirate hitnu ispravku 2775511 ili hitnu ispravku 2682011 na SharePoint Server 2010 serveru, datoteke dobavljača korišćenja (. upotreba) se ne brišu iz sistema datoteka. Pored toga,. datoteke korišćenja stalno rastu. "

Ovo je donekle generičko rezimiranje problema koji ne sadrži sve poznate simptome, ali to Rješava probleme opisane u ovoj KB.

Evo veze do KB i download:http://support.Microsoft.com/KB/2849971

Više informacija

U slučaju da ne možete brzo da instalirate kumulativno ažuriranje u decembru 2013, postoje dva nezavisna rešenja koja bi trebalo da vas dobiju do:1. Podešavanje zakazanog zadatka za ručno reciklažu usluge tajmera (najmanje) jednom dnevno--svakih 6 sati bi bilo bolje.  Za reciklažu usluge možete koristiti komandu "PowerShell":  

Ponovo pokreni-usluga-ime SPTimerV4

Nakon toga treba da podesite zakazani zadatak da biste ga pokrenuli svakih 6 sati na svakom SharePoint serveru u farmi.  Kada se usluga tajmera ručno reciklira, otvoreni regulatori za. datoteke korišćenja se izdaju, a one će automatski biti izbrisane kada se pokrene sledeća instanca postupka "tajmer za uvoz podataka o korišćenju" (podrazumevano svakih 30 minuta).  Ne treba ručno izbrisati datoteke. 

2. deinstalirajte KB2775511 ili KB2682011 ili KB2882822 ako su instalirani--to se ne preporučuje, ali to je opcija.

 

Napomena o "ne treba da postoji više od 6. datoteke korišćenja u bilo kom trenutku" izvod: imaćete maksimalno 6. datoteke korišćenja u bilo kom trenutku dokle god su na snazi podrazumevane postavke.  Dve postavke koje će uticati na to su:--raspored za proces tajmera za "Microsoft SharePoint Foundation".  Po podrazumevanoj vrednosti pokreće se svakih 30 minuta.  Ako je raspored povećan da kaže, jednom dnevno, imaćete mnogo više. datoteke za korišćenje.--UsageLogCutTime.  Prema podrazumevanim postavkama, ovo je 5, što znači da stvaramo novu evidenciju korišćenja svakih pet minuta.  Dok je zadatak uvoza pokrenut svakih 30 minuta.  Pre pokretanja zadatka uvoza trebalo bi da sastavite ne više od 6 datoteka, da uvozi podatke, a zatim izbriše datoteke. Ovu vrednost možete da proverite pokretanjem "preuzimanje-SPUsageService".

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×