Sistemski jezik se promenilo ili dobijate poruku o grešci zaustavljanja kada ponovo pokrenete računar koji radi pod predinstalacijom verzije operativnog sistema Windows 7: „0x00000021a”

Simptomi

Razmotrite sledeći slučaj:

 • Imate na računaru sa operativnim sistemom Windows 7 unapred instalirane.

 • Prvi put pokrenete računar. Stoga, pokrenuće se čarobnjak od kutija iskustvo (OOBE).

 • Postavite jezik prikaza na kineski ili na portugalskom.

  Napomena Primetite da postoje barem dva unosa za jezik koji ste izabrali.


U ovom scenariju, možete iskusiti obe od sledećih problema:

 • Nakon što ponovo pokrenete računar, jezik prikaza sistema je promenjen u slučajni jezik.

 • Prilikom pokušaja ponovnog pokretanja računara, sistem ne može da pokrene i dobijate poruku o grešci zaustavljanja koja je slična sledećoj:

  PRESTANI DA 0X0000021A

  Napomena Do ovog problema može doći do nekoliko dana nakon što pokrenete računalo po prvi put.


Napomena Do ovih problema može doći i ako koristite jezik instalaciju servisnog paketa (Lpksetup.exe) za ručno uklanjanje jezičkog paketa na računaru koji radi pod sistemom Windows 7 Ultimate ili Windows 7 Enterprise ili Windows Server 2008 R2.

Uzrok

Do ovih problema doći jer je Lpksetup.exe nepravilno uklanja jezički paket za jezik prikaza sistema.

Nakon što pokrenete čarobnjak za OOBE, Lpksetup.exe automatski uklanja Nekorištene jezičke pakete. Kada to uklanja jezičke pakete, Lpksetup.exe Upoređuje imena jezika umesto šifre jezika. Ako je uklonjen jezik i trenutni sistemski jezik imaju isto ime jezika, trenutni sistem jezički paket je takođe uklonjen. Na primer, ZH i-TW i ZH i HK deli ime „Kineski”.

Rezolucija

Da biste rešili ovaj problem, preuzmite hitni popravak opisan u ovom članku, a zatim primenite hitni popravak pomoću uputstva od proizvođača računara. Za informacije o tome kako da se obratite proizvođaču računara, posetite sledeću Microsoft Web lokaciju:Napomena Ako pada se javlja zato što ručno uklonite jezičkog paketa pomoću Lpksetup.exe, moraćete da popravite operativni sistem pre nego što budete mogli da instalirate prilagodbeni popravak. Za popravku sistema, koristite disk za popravku sistema. Za više informacija o diskove za popravku sistema, posetite sledeću Microsoft Web lokaciju:

Informacije o prilagodbenom popravku

Podržana hitna ispravka je dostupna od korporacije Microsoft. Međutim, ova hitna ispravka je namenjena za ispravljanje samo problem koji je opisan u ovom članku. Primenite je samo na sustave u kojima se pojavljuje problem opisan u ovom članku. Ova hitna ispravka možda će se dodatno testirati. Zbog toga, ako niste ozbiljno ugroženi ovaj problem, preporučujemo da sačekate sledeću softversku ispravku koja sadrži ovaj prilagodbeni popravak.

Ako je hitna ispravka dostupna za preuzimanje, postoji odeljak” dostupno je preuzimanje hitne ispravke „na vrhu ovog članka baze znanja. Ako ovaj odeljak nije prikazan, obratite se Microsoft korisničkoj službi i podršci da biste nabavili hitni popravak.

Napomena Ako dođe do dodatnih problema ili potreban je rešavanje problema, možda da kreirate na poseban zahtev za uslugu. Uobičajeni troškovi podrške važiće za dodatnu podršku pitanja i probleme koji nisu direktno povezani sa ovom određenom hitnom ispravkom. Potpun popis brojeva telefona Microsoft korisničkoj službi i podršci ili da biste kreirali na poseban zahtev za uslugu, posetite sledeću Microsoft Web lokaciju:

Napomena Obrascu” dostupno je preuzimanje hitne ispravke „prikazani su jezici na kojima je dostupna hitna ispravka. Ako ne vidite svoj jezik, to je zato što hitna ispravka nije dostupna na tom jeziku.

Preduslovi

Ne postoje preduslovi za instaliranje ove hitne ispravke.

Informacije o registru

Da biste koristili neku od hitnih ispravki u ovom paketu, nemate da unosite promene u registrator.

Ponovnim pokretanjem

Ne morate ponovo pokrenuti računalo nakon što primijenite ovaj hitni popravak.

Informacije o zameni hitne

Ovaj prilagodbeni popravak ne zamjenjuje prethodno objavljenu hitnu ispravku.

Informacije o datoteci

Globalna verzija ove hitne ispravke ima atribute datoteke (ili novije atribute datoteke) koji su navedeni u tabeli. Datumi i vremena ovih datoteka navedeni su u koordiniranom univerzalnom vremenu (UTC). Kada pregledate informacije o datoteci, to je pretvaraju u lokalno vrijeme. Da biste saznali razliku između UTC i lokalnog vremena, koristite karticu " Vremenska zona " u stavci " datum i vreme " na kontrolnoj tabli.

Windows 7 i Windows Server 2008 R2 napomene informacije o datoteci


Važno Hitnih ispravki za Windows 7 i Windows Server 2008 R2 hitne ispravke su uključene u istu pakete. Međutim, hitne popravke na stranici zahteva hitni popravak nalaze se pod oba operativna sistema. Da biste zatražili paket hitnih koja se odnosi na jedan ili oba od ovih operativnih sistema, izaberite hitna ispravka koja je navedena u okviru „Windows 7/Windows Server 2008 R2” na stranici. Uvek pogledajte odjeljak „Odnosi se na” u člancima utvrditi stvarne operativni sistem koji se odnosi svaki hitni popravak.

 • MANIFEST datoteke (.manifest) i MUM datoteke (.mum) koje su instalirane za svako okruženje su navedeni odvojeno u odeljku „Dodatni datoteka informacije za Windows Server 2008 R2 i Windows 7”. Mama i MANIFEST datoteke i datoteke povezane bezbednosnog kataloga (.cat), od presudnog značaja za održavanje stanja ažurirane komponente. Datoteke bezbednosnog kataloga za koje nisu navedeni atributi, potpisuju se Microsoft digitalnim potpisom.

Za sve podržane x86-bitne verzije operativnog sistema Windows 7

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×