Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Možete da koristite svojstvo AllowFullMenus da biste odredili da li će potpuno Microsoft Office Access 2007 ugrađeni meniji biti dostupni kada se otvori baza podataka aplikacije. Na primer, možete da koristite svojstvo AllowFullMenus da biste onemogućili stavke menija koje korisnicima omogućavaju da izmene tabela, obrazac, upit ili izveštaj strukture.

Postavka

Svojstvo AllowFullMenus koristi sledeće postavke.

Postavka

Opis

True (–1)

Prikazuje sve ugrađene menije pri pokretanju.

False (0)

Ne prikazuje sve ugrađene menije pri pokretanju.


Najlakši način da postavite ovo svojstvo je pomoću opcije Dozvoli kompletne menije na kartici Pokretanje dijaloga Postavke aplikacije koji je dostupan tako što kliknete na Opcije programa Access u meniju Datoteka. Ovo svojstvo možete da podesite pomoću makro ili Visual Basic for Applications (VBA) koda.

Da biste postavili svojstvo AllowFullMenus pomoću makroa ili Visual Basic for Applications (VBA) koda, prvo morate da postavite svojstvo u dijalogu Pokretanje jednom ili da kreirate svojstvo na sledeće načine:

  • U Microsoft Access bazi podataka (.mdb ili .accdb), možete da ga dodate korišćenjem metoda CreateProperty i da ga uvrstite u kolekciju Svojstva objekta Baza podataka.

  • U okviru Microsoft Access projekat (.adp), možete da ga dodate kolekciji AccessObjectProperties objekta CurrentProject pomoću metoda Dodavanje.

Napomene

Ako ovo svojstvo postavite na False, unapred definisani podskup potpuno ugrađenih menija se prikazuje u bazi podataka. Ovaj skup menija ne sadrži menije i komande koje omogućavaju korisnicima da promene dizajn objekata baze podataka.

Postavljanje ovog svojstva na False takođe onemogućava dugmad trake sa alatkama koja odgovaraju onemogućenim stavkama menija. Međutim, to ne utiče na priručne menije (i dalje možete da promenite neke opcije dizajna pomoću komandi priručnog menija). Ako ne želite da korisnici imaju pristup komandama u priručnim menijima, možete da podesite svojstvo AllowShortcutMenus na False.

Postavka ovog svojstva neće stupiti na snagu do sledećeg otvaranja baze podataka.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×