Simptomi

Ovaj prilagodbeni popravak odnosi dva određene simptome:

 • Tajm-aut greške se javljaju u sjeni nositelja servisa pisaca.

 • Kopije u senci se gube tokom pravljenja rezervne kopije i u vremenima kada postoje visoki nivoi ulaz/izlaz.

Tajm-aut greške se javljaju u sjeni nositelja servisa pisaca

Ponekad, tokom procesa pravljenja rezervne kopije, neki pisci servis sjeni nositelja možda neće uspeti zbog vremenskog ograničenja grešaka koje uzrokuju rezervne kopije na propast. Pisac sjeni nositelja servisa je program ili usluga koji koristi Usluga Volume Shadow Copy za čuvanje informacija na oblast za skladištenje kopije senka. Na primer, kada koristite program programa za rezervno kopiranje, rezervna kopija ne može biti uspešna, i možete dobiti sledeću poruku o grešci:

Vraćena je greška prilikom pravljenja kopije u senci volumena: 800423f4 (ili vrednosti 800423f2 ili 800423f3)

Da bi ustanovio problem pisac sjeni nositelja servisa, komanda "Pokreni" su vssadmin odmah nakon nestanka rezervne kopije:

 1. Kliknite na dugme Start, a zatim kliknite na dugme
  Pokreni.

 2. Upišite vssadmin lista pisaca.

Ova komanda navodi sjeni nositelja servisa piscima i trenutnog stanja svakog pisca. Na primer, izlaz može da ukaže na Microsoft SQL Server Desktop Engine (MSDE) ili pisac servis Microsoft Active Directory direktorijuma nije uspelo. Može doći do greške u Tajm-aut na nekoliko pisaca, uključujući MSDE pisac SQL pisac, pisac nove tehnologije Directory usluge (NTDS), Windows Internet imenovanja sistema (WINS) pisac, pisac Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP), na Udaljenog skladišta pisac, pisac autoriteta za certifikaciju i Microsoft Exchange pisac. Sledeći je uzorak izlaza:

C:\ > VSSADMIN lista pisaca
[...]
Ime pisca: „NTDS”
Pisac Id: {b2014c9e-8711-4c5c-a5a9-3cf384484757}
Id Instance pisac: {26ed439f-4a52-481d-963d-5db5b695d9e7}
Stanje: [10] nije uspelo
Poslednja greška: Retryable greška

Pored toga, pojedine greške vremenskog ograničenja se mogu identifikovati tako što ćete pogledati u evidenciji događaja aplikacije. Neki Primjeri:

ID događaja: 12290
Opis:
Obim usluga kopiranja senka upozorenje: NTDS ESENT GREŠKE {b2014c9e-8711-4c5c-a5a9-3cf384484757}:-2402. HR = 0x00000000.

ID događaja: 2004
Opis:
Senka kopirati 6 vremenskog ograničenja (20000 ms).

Kopije u senci se gube tokom pravljenja rezervne kopije i u vremenima kada postoji visok nivo od ulaznih/izlaznih

Drugi srodni simptom je ta senka kopije deljenim mrežnim fasciklama je izbrisan. Kada se ovaj problem pojavi, sljedeća greška događaj se evidentira:

Tip događaja: greška
Izvor događaja: VolSnap
Kategorija događaja: nijedan
ID događaja: 25
Opis:


Senka kopije volumena VolumeName bili prekinuto jer diferencijal oblast datoteka nije mogla da poraste na vreme. Razmislite o smanjenju IO opterećenje ovog sistema da biste izbegli ovaj problem u budućnosti.

U poruci, VolumeName je ime volumena koji je zakazan za pravljenje rezervne kopije.

Uzrok

Simptomi koje su opisane ranije u ovom članku može pojaviti iz nekog od sledećih razloga:

 • Volumen kopiju u sjeni servis pisac Tajm-aut

 • Brisanje kopije senka

 • Datoteka za evidenciju nadzora velikih

Volumen kopiju u sjeni servis pisac Tajm-aut

Možete iskusiti problem koji izaziva određene sjeni nositelja servisa pisaca da Tajm-aut tokom dugih senka Kopiraj kreacija. Ovaj problem se javlja posebno na računarima koji imaju spor čvrstih diskova, memorije ili male brzine CPU; ili na računarima koji imaju keša upisivanja na disku je onemogućen (npr, na računaru sa kontrolera domena).

Kreiranje kopija senka uključuje niz složenih Inter obradi pozive. Inter obradi pozive pobrini se da svi važan sjeni nositelja servisa pisci (programi kao što je SQL, Exchange Server, operativni sistem usluge i drugih) pražnjenje svoje podatke za poliranje tokom kreiranja kopija senka. Takođe, neki sjeni nositelja servisa pisci, kao pisac Exchange, čekaj pisati za unapred određeni vremenski interval, tako da mogu da se kreiraju kopije u senci tokom vremenskog intervala. Pisci cekaj pisati tako da sadržaj u sjeni će biti u skladu sa njihovim podacima bafere. Međutim, ako postoji niska brzina Procesora, korištenje memorije visoke ili visokim nivoima ulazno/izlazni, može doći do sledećih situacija:

 • Pisci ne isteramo njihove podatke za poliranje.

 • Piscima da obavim vremenski interval pre nego što su napisali.

Kada se ovaj problem pojavi, senka Kopiraj kreacija propadne.

Važno Volumen kopiju u sjeni servis pisci možda neće uspeti sa sličnim greškama zbog drugih uslova. Ovi uslovi uključuju nedostatak prostora na disku ili nepravilno od konfiguracije računara. Ovaj prilagodbeni popravak odnosi samo određenog vremenskog ograničenja grešaka koje može slučajno doći do u sjeni nositelja servisa pisci tokom pravljenja rezervne kopije. Ti su preporučamo da pregledate evidenciju događaja za druge potencijalne sjeni nositelja servisa greške koje može generisati promasaj pisac.

Brisanje kopije senka

Takođe može doći do problema u Volsnap.sys upravljački program koji uzrokuje brisanje kopija senka kada postoji visok nivo ulazno/izlazni, posebno kada je onemogućen keša upisivanja na disku (npr, na računaru sa kontrolera domena).

Po podrazumevanim postavkama, dobavljač kopije senka koja je uključena u Microsoft Windows Server 2003 se koristi za kreiranje kopija u senci zbog pravljenja. Kopije u senci implementiraju koristeći za implementaciju Kopiraj-pri upisivanju. Razlike se takođe kopiraju u senci Kopiraj magacinskog prostora. U Usluga Volume Shadow Copy, možete koristiti alatku za upravljanje senka Kopiraj ili možete koristiti komandu " vssadmin ".

U izvornom izdanju sustava Windows Server 2003, inicijalni senka Kopiraj magacinskog prostora koji je dodeljen za kreiranje kopija senka je 100 megabajta (MB). Međutim, stvarni prostor koji se koristi je mnogo manji. Kako vreme prolazi, dodeljeni prostor može povećati i više podataka je izmenjena na originalni volumen. Međutim, kada imate visoko ulazno/izlazni promet na originalni volumen, senka Kopiraj magacinskog prostora mogu brzo rastu dovoljno da držite sve kopije pri upisivanju promene. Na ovaj način brisanja sve kopije senka na originalni volumen. Ovaj problem je uočljivija u konfiguracija kontrolera domena. Po podrazumevanim postavkama, keša upisivanja na disku je onemogućena u konfiguracija kontrolera domena.

Važno Sličan problem nastane defragmentacijom volumen sa malim klastera veličine, gde se brišu sve kopije u senci i gde je evidencija događaja grešku koja je navedena ranije u ovom članku se evidentira. Za dodatne informacije o gubljenju kopije u senci tokom a defragmentacija diska, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

312067 kopije u senci mogu biti izgubljene kada vi biste defragmentirali volumen

Osim toga, događaj greške ID 2004 može biti evidentirano kada su oštećene volumenima sistema datoteka NTFS. Da biste utvrdili da li je to problem, pokrenite Chkdsk.exe program uz prekidač/f .

Datoteka za evidenciju nadzora velikih

Pisac Tajm-aut greške isto tako može pojaviti tokom pravljenja rezervne kopije stanja sistema ako je evidencija nadgledanja izuzetno velika. Preporučuje se da napravite rezervnu kopiju ili periodično čišćenje evidencija nadgledanja.

Rezolucija

Važno Prilagodbeni popravak opisan u odeljku „Informacije o prilagodbenom popravku” je uključena u ispravku koja je opisana u sljedećem članku u Microsoftovoj bazi znanja:

833167 A volumen senka Kopiraj usluga (VSS) update dostupan je paket za Windows Server 2003


Preporučuje se da instalirate ovu ispravku da biste rešili problem koji je opisan u ovom članku i drugim pitanjima vezanim za VSS.

Informacije o prilagodbenom popravku

Da biste rešili ovaj problem, nabavite najnoviji servisni paket za Windows Server 2003. Za više informacija, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

889100 kako da nabavite najnoviji servisni paket za Windows Server 2003
Podržana hitna ispravka je dostupna od korporacije Microsoft. Međutim, ova hitna ispravka je namenjena za ispravljanje samo problem koji je opisan u ovom članku. Primenite je samo na sisteme sa ovim određenim problemom. Ova hitna ispravka možda će se dodatno testirati. Zbog toga, ako niste ozbiljno ugroženi ovaj problem, preporučujemo da sačekate sledeću softversku ispravku koja sadrži ovaj prilagodbeni popravak.

Ako je hitna ispravka dostupna za preuzimanje, postoji odeljak” dostupno je preuzimanje hitne ispravke „na vrhu ovog članka baze znanja. Ako ovaj odeljak nije prikazan, obratite se Microsoft korisničkoj službi i podršci da biste nabavili hitni popravak.

Napomena Ako dođe do dodatnih problema ili potreban je rešavanje problema, možda da kreirate na poseban zahtev za uslugu. Uobičajeni troškovi podrške važiće za dodatnu podršku pitanja i probleme koji nisu direktno povezani sa ovom određenom hitnom ispravkom. Potpun popis brojeva telefona Microsoft korisničkoj službi i podršci ili da biste kreirali na poseban zahtev za uslugu, posetite sledeću Microsoft Web lokaciju:

http://support.microsoft.com/contactus/?ws=supportNapomena Obrascu” dostupno je preuzimanje hitne ispravke „prikazani su jezici na kojima je dostupna hitna ispravka. Ako ne vidite svoj jezik, to je zato što hitna ispravka nije dostupna na tom jeziku.

Preduslovi

Nema posebnih preduvjeta.

Ponovnim pokretanjem

Nakon što primijenite ovaj hitni popravak, morate ponovo pokrenuti računar.

Informacije o zameni hitne

Ovaj prilagodbeni popravak ne zamjenjuje druge prilagodbene popravke.

Informacije o datoteci

Verzija ove hitne ispravke na engleskom jeziku ima atribute datoteke (ili novije atribute datoteke) koji su navedeni u tabeli. Datumi i vremena ovih datoteka navedeni su u koordiniranom univerzalnom vremenu (UTC). Kada pregledate informacije o datoteci, to je pretvaraju u lokalno vrijeme. Da biste saznali razliku između UTC i lokalnog vremena, koristite karticu " Vremenska zona " u stavci "Datum i vreme" na kontrolnoj tabli.

Windows Server 2003, Microsoft Windows Small Business Server 2003
Date     Time  Version   Size    File name
-------------------------------------------------------------
28-Aug-2003 19:37 5.2.3790.81 1,054,720 Esent.dll
28-Aug-2003 18:51 5.2.3790.81 271,360 Swprv.dll
28-Aug-2003 18:51 5.2.3790.81 116,736 Volsnap.sys
28-Aug-2003 18:51 5.2.3790.81 642,560 Vssvc.exe
12-Aug-2003 18:54 271 Branches.inf
28-Aug-2003 19:50 10,886 Kb826936.cat
28-Aug-2003 19:39 354 Updatebr.inf
28-Aug-2003 19:39 5,697 Update_rtmqfe.inf
Windows Server 2003, 64-bitna izdanja
Date     Time  Version    Size    File name     Platform
-----------------------------------------------------------------------
28-Aug-2003 19:33 5.2.3790.80 2,604,544 Esent.dll IA-64
28-Aug-2003 19:33 5.2.3790.80 698,368 Swprv.dll IA-64
28-Aug-2003 18:51 5.2.3790.80 347,136 Volsnap.sys
28-Aug-2003 18:51 5.2.3790.80 1,751,040 Vssvc.exe IA-64
12-Aug-2003 18:54 271 Branches.inf
28-Aug-2003 19:49 10,886 Kb826936.cat
28-Aug-2003 19:40 354 Updatebr.inf
28-Aug-2003 19:40 5,717 Update_rtmqfe.inf

Više informacija

Važno Ovaj odeljak, metod ili zadatak sadrži korake koji objašnjavaju kako da izmenite registrator. Međutim, može doći do ozbiljnih problema ako pogrešno izmenite registrator. Stoga, uverite se da pažljivo pratite ove korake. Radi dodatne zaštite, napravite rezervnu kopiju registratora pre nego što ga izmenite. Zatim, možete da vratite registrator ako dođe do problema. Za više informacija o tome kako da napravite rezervnu kopiju i vratiti registar, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

322756 kako izraditi sigurnosnu kopiju i vratiti registar u sustavu Windows

Ovaj prilagodbeni popravak čini predavanja pisca (SQL, Active Directory i drugi) manje verovatno će doći do greške u Tajm-aut. Delimično, ova hitna ispravka je dizajniran da biste poboljšali performanse upravljački program senka kopiju (Volsnap.sys), kada postoji visok nivo ulazno/izlazni. Hitna ispravka takođe uključuje veću početnu veličinu za oblast za skladištenje kopiranja senka: 300 MB, a ne 100 MB. Pored toga, ako 300 MB Početna veličina nije dovoljna, a kopije u senci gube se i dalje zbog visokog nivoa ulazno/izlazni, ovaj prilagodbeni popravak obuhvaća način za podešavanje početnu veličinu oblasti za skladištenje kopiranja senka pri kreiranju senka Kopiraj magacinskog prostora . Možete da podesite početnu veličinu oblasti za skladištenje kopiranja senka koristeći postavku ključa može konfigurisati registratora koje pruža ovaj prilagodbeni popravak.

Sledite ove korake, a zatim zatvorite Registry Editor:

 1. Kliknite na dugme Start, izaberite stavku Pokreni, otkucajte regediti zatim kliknite na dugme u redu.

 2. Pronađite i kliknite sljedeći ključ u registru:

  HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\VolSnap

 3. U meniju Uređivanje postavite pokazivač na stavku
  Nju, a zatim kliknite DWORD value.

 4. Upišite MinDiffAreaFileSize, a zatim pritisnite taster ENTER.

 5. Na izborniku Uređivanje , kliknite na dugme
  Da biste izmenili.

 6. Otkucajte veličinu koju želite za oblast za skladištenje senka kopiranja, a zatim kliknite na dugme u redu.

Ključ registratora MinDiffAreaFileSize određuje minimalne veličine oblasti kopiranja za skladištenje senka; Podrazumevana postavka je 300 MB, a maksimalna postavka je 3 gigabajta (GB). Za za precizno postavljanje, navesti vrednost koja je za više od 300 MB; u suprotnom, sledeći više od 300 MB će biti izabran. Vrednost od 300 je jednak 300 MB, a vrednost od 3 000 je jednak 3 GB.

Napomena Kopije u senci možda neće raditi ispravno ako vrednost na
Potključ registratora MinDiffAreaFileSize je veća od maksimalne veličine senka Kopiraj magacinskog prostora. Na primer, ako postavite postavke registratora 1024 MB, rezervne kopije softvera će generisati snimci 200 MB sistemske particije. Stoga, pre nego što kreirate potključa registratora MinDiffAreaFileSize , uverite se da diferencijal oblast datoteke je veća od 300 MB ili da je diferencijal oblast datoteke veće od vrednosti koje je navedeno u registru. Takođe, uverite se da imate najmanje 300 MB slobodnog prostora na volumenu za skladištenje kopije senka.

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem kod Microsoft proizvoda koji su navedeni u odeljku „Odnosi se na”. Ovaj problem je prvi put ispravljen u operativnom sistemu Windows Server 2003 Service Pack 1.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×