Simptomi

Razmotrite sledeći slučaj:

  • Koristite Microsoft Outlook u režimu rada na mreži u Exchange Server 2016 ili Office 365 okruženje.

  • Predviđeni kodiranje za odlazne poruke opcija u programu Outlook je postavljen na Ćirilici KOI8-R (podrazumevano kodiranje postavku za rusku verziju programa Outlook).

  • Kreirate poruku koja sadrži neke ruske znakove, a zatim sačuvate kao radnu verziju.

U ovom scenariju, telo poruke je nerazumljiv nakon što pošaljete ovaj nacrt. To je uobičajeni samo ako ste ručno postavite na skup znakova za ovu poruku na Ćirilici KOI8-R u programu Outlook možete videti.

Uzrok

Do ovog problema dolazi zato što na Exchange server ne ažurira skup u svojstvu PR_BODY_HTML kada server promeni skup u svojstvu PR_INTERNET_CPID znakova znakova. Zbog toga, telo poruke je nerazumljiv kada Outlook pokušava da biste ga prikazali.

Rešenje

Podešavanje Outlook kao klijentski program da biste koristili UTF-8 za opciju predviđeni kodiranje za odlazne poruke. Da biste to uradili, sledite ove korake:

  1. U programu Outlook, izaberite datoteka > opciju > Više opcija.

  2. U odeljku međunarodne opcije, postavite na predviđeni kodiranje za odlazne poruke opcija da UTF-8.

Rešenje

Da biste rešili ovaj problem, instalirajte Kumulativno ažuriranje 11 za Exchange Server 2016 ili kasnije Kumulativna ispravka za Exchange Server 2016.

Napomene:

  • Pre druge postavke, treba da se uverite da navedete sljedeće postavke registra u Windows Uređivač registratora verzije 5.00.

  • Tamo je performanse efekat ako se koristi ovaj ključ registratora. Dakle, to bi trebalo da nije konfigurisan za upotrebu samo u sredinama gde je potrebna funkcionalnost.

(a) radnja:Kreiranje” (b) saće: " "HKEY_LOCAL_MACHINE\" " (c) ključ putanja:SOFTWARE\Microsoft\ExchangeServer\v15\Storage\ContentConversiond) naziv vrijednosti: AllowRestampCharsetOnInernetCPIDMismatch (e) vrednost tipa: REG_DWORD (f) vrednost podataka: 1 (g) baze: Hexadecimal

Pored toga, morate ručno kreirati ključa za „skladištenje” i njegov podmornica ključ „ContentConversion”, ako ih ne nađeš ispod ključne putanje.

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem kod Microsoft proizvoda koji su navedeni u odeljku „Odnosi se na”.

Reference

Saznajte više o terminologiji koju Microsoft koristi za opisivanje softverskih ažuriranja.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×