Tok posla ostaje u stanju čekanja čak i ako se proceni da su uslovi čekanja tačni u softveru Microsoft Dynamics CRM 2011

Simptomi

Kada imate dugo pokrenut tok posla koji sadrži uslove čekanja u softveru Microsoft Dynamics CRM 2011, tok posla može da uđe u stanje čekanja i možda će morati da bude nastavljen.

Uzrok

Do ovog problema dolazi ako uslovi u stanju čekanja ne mogu ispravno da se procene kada se entiteti u stanju čekanja menjaju izvan izvršavanja toka posla pre ili u isto vreme kada je procenjen uslov čekanja.

Rešenje

Da biste rešili problem, primenite zbirnu ispravku 13 za Microsoft Dynamics CRM 2011 ili noviju verziju. Za više informacija kliknite na sledeće brojeve članaka da biste videli članke u Microsoft bazi znanja:

2791312 Zbirna ispravka 13 za Microsoft Dynamics CRM 2011 je dostupna

2849744 Zbirna ispravka 14 za Microsoft Dynamics CRM 2011 je dostupna

2843571 Zbirna ispravka 15 za Microsoft Dynamics CRM 2011 je dostupna Kada primenite zbirnu ispravku, morate da koristite alatku OrgDBOrgSettings za Microsoft Dynamics CRM 2011. Za više informacija o ovoj alatki kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2691237 Alatka OrgDBOrgSettings za Microsoft Dynamics CRM 2011 Morate da promenite postavku ActivateAdditionalRefreshOfWorkflowConditions u OrgDBOrgSettings u TRUE. Napomena Podrazumevana vrednost ove postavke je FALSE.

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×