Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Simptomi

Kada kreirate obrazac ili izveštaj i primenite filter pre prvog čuvanja, a zatim ga sačuvate dok je filter još uvek na snagu, filter zatim ne može da se isključi. Obrazac ili izveštaj će uvek prikazivati filtrirani prikaz osnovne tabele ili upita.

Uzrok

Postoji funkcija dizajnirana da vam omogući da lako kreirate trajno filtrirane obrasce i izveštaje. Pristup to da uradi tako što uključuje filter u dizajn objekta, ako je taj filter na snagu kada se objekat prvi put sačuva.

Rešenje

Ako ne želite da filter koji ste primenili na novi kreirani obrazac ili izveštaj postane trajan, uklonite filter pre nego što prvi put sačuvate objekat.

Ako ste kreirali obrazac ili izveštaj i sačuvali ga prvi put dok je u filtriranom stanju, a kasnije odlučite da ne želite da filter bude trajan, možete da uredite svojstvo Izvor zapisa objekta koristeći sledeću proceduru.

Uklanjanje trajnog filtera iz obrasca ili izveštaja

 1. U oknu za navigaciju kliknite desnim tasterom miša na obrazac ili izveštaj, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Prikaz dizajna. Objekat se otvara u prikazu dizajna.

 2. Ako list sa svojstvima nije već vidljiv, pritisnite taster F4 da biste ga prikazali.

 3. Kliknite u polje za svojstvo Izvor zapisa objekta , a zatim izaberite stavku Dugme „Graditelj“. Pojavljuje se dizajner upita sa prikazanim upitom skupa zapisa objekta.

 4. U koordinatnoj mreži za dizajn upita potražite filtrirana polja i kriterijume filtera. Na sledećoj slici postoji jedno filtrirano polje, CompanyName i jedan kriterijum, Contoso, Ltd.

  Trajni filter obrasca

 5. Izaberite kolonu koja sadrži filtrirano polje tako što ćete kliknuti na sivu traku odmah iznad reda Polje u koordinatnoj mreži za dizajn upita.

 6. Pritisnite taster DELETE da biste uklonili filtrirano polje i njegov kriterijum.

 7. Ponovite 5. i 6. korak za svako filtrirano polje koje želite da uklonite iz dizajna objekta.

 8. Zatvorite dizajner upita. Kada budete upitani da sačuvate promene napravljene na SQL izrazu i ažurirate svojstvo, kliknite na dugme Da.

  Uklonili ste trajni filter iz obrasca ili izveštaja.

  Napomena: Uklanjanje trajnog filtera iz obrasca ili izveštaja na ovaj način ne onemogućava da u budućnosti koristite isti filter na normalan način na ovom objektu. Uklanja ga samo iz dizajna objekta tako da podrazumevano možete da prikažete sve zapise u osnovnoj tabeli ili upitu.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×