Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

List sa potpodacima je list sa podacima koji je ugnežđen unutar drugog lista sa podacima i sadrži podatke povezane ili pridružene prvom listu sa podacima. Microsoft Access automatski kreira list sa potpodacima kada kreirate tabelu koja se nalazi u odnos. Međutim, uvek možete da dodate list sa potpodacima u tabelu, upit ili obrazac (ako je obrazac sačuvan tako da se prikazuje u programu prikaz lista sa podacima ).

Ovaj članak opisuje kako da identifikujete list sa potpodacima i uklonite ga. Uklanjanje lista sa potpodacima ne briše tabelu, upit ili obrazac sa kojim je povezan niti menja relaciju između povezanih tabela.

Identifikovanje lista sa potpodacima

U prikazu lista sa podacima možete da vidite da li tabela, upit ili obrazac imaju list sa potpodacima jer će indikator razvijanja (+ znak) biti vidljiv. Ako je list sa potpodacima otvoren, znak proširivača se menja u - znak.

prikaz lista sa potpodacima

Listovi sa potpodacima mogu da se ugnežde u list sa potpodacima za najviše osam nivoa. Prednost korišćenja lista sa potpodacima je u tome što vam omogućava da istovremeno vidite informacije iz više izvora podataka. Na primer, u uzorku baze podataka Preduzeća Northwind tabela "Dobavljači" ima odnos jedan-prema-više tabelu "Proizvodi"; tako da za svaki red tabele "Dobavljači" u prikazu lista sa podacima možete da prikažete i uredite povezane redove tabele "Proizvodi" u listu sa potpodacima.

Uklanjanje lista sa potpodacima

  1. U prikazu lista sa podacima otvorite tabelu ili upit koji sadrži list sa potpodacima koji želite da uklonite.

  2. U meniju Zapisi izaberite stavku Više, postavite pokazivač na stavku List sa potpodacima, a zatim izaberite stavku Ukloni.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×