Uklanjanje nevažećih stavki u alatki "Dodaj/ukloni programe"

Važno: ovaj članak sadrži informacije o menjanju registratora. Pre nego što izmenite registrator, obavezno napravite rezervnu kopiju i uverite se da razumete kako da vratite registrator u prethodno stanje ako dođe do problema. Za informacije o pravljenju rezervne kopije, vraćanju u prethodno stanje i uređivanju registratora kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

256986 Opis Microsoft Windows registratora

Rezime

Da biste dodali, uklonili ili promenili program na računaru zasnovanom na operativnom sistemu Windows 2000, koristite alatku "Dodaj/ukloni programe" na kontrolnoj tabli. Ponekad program možda neće biti potpuno deinstaliran, a referenca na program može ostati u dijalogu trenutno instaliranih programa . Menjanje ili uklanjanje programa može rezultirati brojem poruka o datotekama koje nije moguće pronaći, ali su potrebne za dovršavanje promene ili deinstaliranja. Ovaj članak opisuje kako da uklonite ove nevažeće stavke iz alatke "Dodaj/ukloni programe".

Više informacija

Upozorenje: Ako nepravilno koristite alatku "Uređivač registratora", možete izazvati ozbiljne probleme zbog kojih ćete možda morati da ponovo instalirate operativni sistem. Microsoft ne može da garantuje da možete rešiti probleme koji nastaju usled nepravilnog korišćenja programa Registry Editor. Registry Editor koristite na vlastitu odgovornost.Sledeći koraci uklanjaju samo stavke registratora koje se odnose na program onako kako se pojavljuju u alatki "Dodaj/ukloni programe". Da biste u potpunosti deinstalirali program koji nije u potpunosti uklonjen tako što ćete kliknuti na dugme " Promeni/ukloni " u alatki "Dodaj/ukloni programe", potrebno je da očistite strukturu fizičke fascikle na disku i u registratoru. Koristite ekstremno oprez kada izvršavate neki od ovih zadataka. Da biste uklonili programsku referencu koja je vidljiva u alatki "Dodaj/ukloni programe":

  1. Pokrenite Registry Editor (Regedit. exe).

  2. Pronađite sledeći ključ:

    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall

  3. Pronađite ključ koji će biti izbrisan pronalaženjem imena ključa koji je program kreirao. Ako ime ključa nije očigledno, pregledajte svaki taster i zabeležite vrednost za DisplayName. Ovo je vidljiva niska u alatki "Dodaj/ukloni programe".

  4. Pomoću menija " registrator " izvezite izabrani ključ registratora da biste napravili rezervnu kopiju. Uskladištite. reg datoteku na bezbednoj lokaciji u slučaju da kasnije budete morali da je uvezete.

  5. Izbrišite izabrani ključ registratora i njegove vrednosti. Nemojte brisati ceo ključ za deinstalaciju.

  6. Napustite alatku "Uređivač registratora".

  7. Uverite se da referenca u alatki "Dodaj/ukloni programe" više nije vidljiva.

Možda ćete morati da se obratite proizvođaču programa koji želite da uklonite ako je potrebno da očistite disk i stavke registratora. Gorenavedena procedura ne uklanja sve datoteke i stavke registratora koje program koristi, uklanja samo referencu u alatki "Dodaj/ukloni programe".

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×