Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Simptome

Razmotrite sledeći scenario:

  • Niz zadataka kreirate na serveru lokacije Microsoft system Center Configuration Manager 2007 servisni paket 2 (SP2). Sekvenca zadatka primenjuje sliku operativnog sistema na klijenta.

  • Konfigurišete Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) server na istoj mreži tako da koristi DHCP opciju 43.

    Napomena DHCP opcija 43 je potrebna za opcije specifične za Microsoft dobavljača. Pomoću DHCP opcije 43 klijent može da izabere okruženje koje će se pokrenuti.

  • KonfigMgr server birate sa liste servera za pokretanje u meniju pokretanja okruženja izvršavanja pre pokretanja (PXE).

U ovom scenariju ne dobijate sliku za pokretanje. Pored toga, dobijate sledeću poruku o grešci:

PXE-E78: Nije bilo moguće pronaći server za pokretanje.


Rezoluciju

Sledeći paket hitnih ispravki rešava ovaj problem na serverima lokacije. Da biste rešili ovaj problem, morate da pokrenete paket hitne ispravke na primarnim serverima lokacije i na sekundarnim serverima lokacije.

Napomena Sledeći paket hitne ispravke može da se instalira na system Center Configuration Manager 2007 SP2 serveru lokacije koji koristi verziju operativnog sistema zasnovanu na x86 ili x64.

Za više informacija o tome kako da instalirate hitnu ispravku za System Center Configuration Manager 2007, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2477182  System Center Configuration Manager 2007 instalacioni program za hitnu ispravku

Informacije o hitoj ispravki

Podržana hitna ispravka je dostupna od korporacije Microsoft. Međutim, ova hitna ispravka je namenjena za ispravljanje samo problema koji je opisan u ovom članku. Primenite ovu hitnu ispravku samo na sisteme na koje postoji ovaj određeni problem.

Ako je hitna ispravka dostupna za preuzimanje, na vrhu ovog članka baze znanja postoji odeljak "Dostupno je preuzimanje hitne ispravke". Ako se ovaj odeljak ne pojavi, prosledite zahtev Microsoft korisničkoj služi i podršci da biste dobili hitnu ispravku.

Napoemu Ako dođe do dodatnih problema ili ako je potrebno rešavanje problema, možda ćete morati da kreirate zaseban zahtev za uslugom. Uobičajeni troškovi podrške primenjuju se na dodatna pitanja podrške i probleme koji se ne kvalifikuju za ovu određenu hitnu ispravku. Kompletnu listu brojeva telefona Microsoft korisničke usluge i podrške ili da biste kreirali poseban zahtev za uslugom posetite sledeću Microsoft veb lokaciju:

http://support.microsoft.com/contactus/?ws=supportNapomenom Obrazac "Dostupno je preuzimanje hitne ispravke" prikazuje jezike za koje je dostupna hitna ispravka. Ako ne vidite jezik, to je zato što hitna ispravka nije dostupna za taj jezik.

Preduslovi

Da biste primenili ovu hitnu ispravku, morate imati instaliran system Center Configuration Manager 2007 SP2.

Ponovo pokreni zahtev

Ne morate ponovo da pokrenete računar kada primenite ovu hitnu ispravku.

Napomena Morate da zatvorite administratorske konzole ConfigMgr pre nego što instalirate paket hitnih ispravki.

Informacije o zameni hitne ispravke

Ova hitna ispravka ne zamenjuje prethodno izdatu hitnu ispravku.

Informacije o datoteci

Verzija ove hitne ispravke na engleskom (SAD) instalira datoteke koje imaju atribute navedene u sledećim tabelama. Datumi i vremena ovih datoteka navedeni su u koordinisanom univerzalnom vremenu (UTC). Datumi i vremena za ove datoteke na lokalnom računaru prikazuju se u lokalnom vremenu zajedno sa trenutnom predmerom za štednju vremena (DST). Pored toga, datum i vreme mogu da se promene kada izvršite određene operacije nad datotekama.

System Center Configuration Manager 2007 beleške sa informacijama o datoteci

Ime datoteke

Verzija datoteke

Veličina datoteke

Datum

Vreme

Platforme

Pxe.msi

Nije primenljivo

5,760,512

01.01.2010.

16:30

Nije primenljivo

Smspxe.dll

4.0.6487.2191

308,584

01.01.2010.

16:30

x86

Smspxe.dll

4.0.6487.2191

484,712

01.01.2010.

16:30

x64

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Više informacija

Za više informacija o terminologiji ažuriranja softvera kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

824684 Opis standardne terminologije koja se koristi za opisivanja Microsoft

softverskih ispravki Za više informacija o zahtevu za komentarima (RFC) 2132 posetite sledeću faqs.org veb lokaciji:

Opšte informacije o RFC 2132Za više informacija o sličnom problemu kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

979720 Poruka o grešci kada Windows usluge primene ne mogu da dobiju sliku za pokretanje sa WDS servera zasnovanog na sistemu Windows Server 2008 R2: "PXE-E78: Nije moguće pronaći server za pokretanje" Microsoft obezbeđuje kontakt informacije nezavisnog proizvođača koje će vam pomoći da pronađete tehničku podršku. Ove kontakt informacije mogu da se promene bez obaveštenja. Microsoft ne garantuje tačnost ove kontakt informacije nezavisnog proizvođača.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×