Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
  • Cortana je deo operativnog sistema Windows 10 u lokalnim standardima za koje je dostupna. Ako ne želite da virtuelni pomoćnik bude vidljiv, možete da sakrijete pomoćnika Cortana sa trake zadataka. Možete i da upravljate postavkama privatnosti tako što ćete slediti korake u nastavku.

  • Da biste sakrili pomoćnika Cortana u operativnom sistemu Windows 10, u verzijama 2004 i novijim verzijama, na traci zadataka kliknite na ikonu Cortana i opozovite izbor u polju za potvrdu Prikaži pomoćnika Cortana.

  • U verzijama 2004 i novijim verzijama, morate da se prijavite da biste mogli da koristite pomoćnika Cortana. Kada se prijavite, Cortana se upoznaje sa određenim podacima o vama, kao što su pretrage, kalendar, kontakti i lokacija. Možete da saznate više tako što ćete pročitati Microsoft izjavu o privatnosti.

  • Možete da obrišete istoriju ćaskanja na uređaju uz pomoć pomoćnika Cortana tako što ćete se odjaviti ili otići na stavke Cortana > Postavke > Privatnost. Zatim kliknite na dugme Obriši u okviru stavke Istorija ćaskanja.

  • Da biste sakrili pomoćnika Cortana u operativnom sistemu Windows 10, u verzijama 2009 i novijim verzijama: Na traci zadataka izaberite stavku Cortana, zadržite pokazivač iznad stavke Cortana u meniju, a zatim izaberite stavku Skriveno u bočnom meniju. Ovo će takođe ukloniti polje za pretragu sa trake zadataka. Preporučujemo da ne hakujete postavke registratora ili preduzimate slične mere jer to može dovesti do nestabilnosti ili pada operativnog sistema.

  • U verzijama 2009 i novijim verzijama, možete da pregledate i kontrolišete lične informacije kojima Cortana može da pristupi tako što ćete kliknuti na polje za pretragu i izabrati stavku Postavke u levom oknu. Možete i da potražite „Postavke pomoćnika Cortana“ u polju za pretragu na traci zadataka i da u rezultatima izaberete stavku Postavke pomoćnika Cortana i pretrage.

  • Napomena: Cortana je uklonjena iz izdanja Windows 10 Education i Windows 10 Pro Education. Pogledajte članak „Izdanja operativnog sistema Windows 10 za korisnike is sfere obrazovanja“ da biste saznali više informacija.

Saznajte više o pomoćniku Cortana i privatnosti

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

PRIDRUŽITE SE MICROSOFT 365 INSAJDERIMA >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×