Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Simptomi

Ako povežete USB štampač sa Windows 10 verzijom 1903 ili novijom verzijom, onda isključite računar Windows i prekinite vezu ili isključite štampač, kada ponovo pokrenete Windows usB port štampača neće biti dostupan na listi portova štampača. Windows neće moći da dovrši zadatak koji zahteva taj port.  

Listu portova štampača možete naći na: Start > Postavke (ikona zupčanika) > Uređaji > Štampači & Skeneri > Svojstva servera za štampanje > Port.

Uzrok

  • Ako upravljački program USB štampača sadrži monitor jezika, funkcija OpenPortEx povratnog poziva monitora jezika neće biti pozvana.  Kao rezultat toga, korisnik ne može da ispuni operacije zavisne od operacije nadgledanja jezika.

  • Prilikom izbora stavke [Svojstva servera za štampanje] > na kontrolnoj tabli "Uređaji i štampači", port za USB štampač (kao što je "USB001") neće se pojaviti na listi portova štampača.  Kao rezultat toga, korisnik ne može da ispuni operacije koje zavise od postojanja porta.

Rezolucija

Problem možete izbeći tako što ćete povezati USB štampač napajanja pre nego što počnete Windows.

Više informacija

Microsoft je potvrdio da je u tome problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na". Radimo na tome da rešimo problem u budućoj verziji operativnog sistema.

Projektante i dobavljače hardvera: da biste dobili više informacija o monitorima za štampanje, jezičkim monitorima i funkciji OpenPortEx, pogledajte sledeće dokumente –

Pisanje monitora za štampanje

Nadgledanja jezika

pfnOpenPortEx funkcija za povratni poziv

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×