Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Simptomi

Tastatura ili miš univerzalne serijske magistrale (USB) možda neće raditi kada ponovo pokrenete računar u MS-DOS režimu. Do ovog problema može doći u nekom od sledećih uslova:

 • Ako je podrška za podršku USB-a onemogućena u BIOS-u ili BIOS-u ne obezbeđuje USB podršku.-ili-

 • Ako je omogućena USB podrška za BIOS, a postavke resursa USB kontrolera su izmenjene pomoću dodatne ravnoteže resursa i reprodukcije. Do ovoga može doći kada toplo usidrite uređaj, kao što je kartica lične računarske memorijske kartice (PCMCIA).

Uzrok

Do ovog ponašanja dolazi zato što ne možete da koristite USB tastaturu ili miš u MS-DOS režimu bez podrške za USB funkciju BIOS-a jer operativni sistem koristi BIOS za unos uređaja. bez podrške za USB-ove ne rade USB ulazni uređaji. Operativni sistem onemogućava USB naslijeđenu podršku za 32-bitne USB upravljačke programe. Windows obično ponovo omogućava podršku za USB naslijeđe kada ponovo pokrenete računar u MS-DOS režimu osim ako se USB kontroler kontrolera nije promenio iz vrednosti koje su bile dodeljene tokom pokretanja. operativni sistem ne može da vrati postavke resursa koje je odredio BIOS. Ako se trenutne ulazne/izlazne (u/i) postavke porta razlikuju od postavki BIOS-a, uređaj možda nije moguće pristupiti, a računar može prestati da se odaziva ("Prekini").

Postoji nekoliko metoda koje možete da koristite da biste zaobišli ovo ponašanje:

 • Koristite tastaturu/2-stil ili miš.

 • Omogućavanje podrške za USB BIOS-a. Za informacije o tome kako da to uradite pogledajte odeljak " reference " u ovom članku.

 • Ako je USB podrška za podršku BIOS-a omogućena, a vi uređaji za toplo pristanište, možete da konfigurišete postavke resursa USB kontrolera da se podudaraju sa postavkama koje je dodelio BIOS.

Podešavanje USB kontrolera domaćina za korišćenje postavki BIOS-a

Da biste postavili USB kontroler za domaćina da koriste postavke BIOS-a:

 1. Pogledajte dokumentaciju računara da biste dobili informacije o nabavljanju postavki uređaja sa BIOS-a računara.

 2. Kliknite na dugme Start, izaberite stavku Kontrolna tabla, a zatim dvaput kliknite na sistem.

 3. Izaberite karticu " Upravljač uređajima ".

 4. Kliknite da biste razvili Kontroler univerzalne serijske magistrale.

 5. Izaberite opciju manufacturer_namePCI to je USB kontroler domaćina (gde manufacturer_name je ime proizvođača), a zatim kliknite na dugme Svojstva.

 6. Izaberite karticu resursi , a zatim opozovite izbor u polju za potvrdu koristi automatske postavke (ako je potvrđen izbor u polju za potvrdu) da biste onemogućili automatsko podešavanje.

 7. Izaberite stavku ulazno/izlazni opseg, a zatim kliknite na dugme Promeni postavku.

 8. Kliknite na vrijednost BIOS-a za uređaj. Ako informacije o sukobu označavaju da postoji problem sa uređajem, možda ćete morati da izmenite postavke za taj uređaj.Za dodatne informacije o neusaglašenosti uređaja kliknite na broj članka ispod da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

  133240 Rešavanje problema sa neusaglašenošću uređaja pomoću upravljača uređajima

 9. Ponovo pokrenite računar.

 10. Ako je potvrđen izbor u polju za potvrdu koristi automatske postavke , ponovo sledite ove korake i počnite sa korakom 2.

Status

Ovo ponašanje je po dizajnu.

Reference

Za dodatne informacije o korištenju upravljača uređajima kliknite na broj članka ispod da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

285122 Pokretanje upravljača uređajima u operativnom sistemu Windows 98 i Windows meZa dodatne informacije o problemima koje možda imate sa USB podrškom za podršku BIOS-a kliknite na broj članka ispod da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

310922 Računar zastaje tokom isključivanja uz omogućenu podršku za USB nasleđene u BIOS-uU postavkama BIOS-a računara obično možete da omogućite ili onemogućite podršku za USB, ako BIOS podržava ovu funkciju. Za informacije o tome da li vaš hardver podržava USB emulaciju, pogledajte dokumentaciju koja je uključena uz računar ili se obratite proizvođaču hardvera. Za informacije o tome kako da se obratite proizvođaču hardvera posetite sledeću Microsoft Web lokaciju:

http://support.microsoft.com/gp/vendors

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×