USB tastatura ili miš možda neće raditi kada ponovo pokrenete računar u MS-DOS režimu

Simptomi

Tastatura ili miš univerzalne serijske magistrale (USB) možda neće raditi kada ponovo pokrenete računar u MS-DOS režimu. Do ovog problema može doći u nekom od sledećih uslova:

 • Ako je podrška za podršku USB-a onemogućena u BIOS-u ili BIOS-u ne obezbeđuje USB podršku.-ili-

 • Ako je omogućena USB podrška za BIOS, a postavke resursa USB kontrolera su izmenjene pomoću dodatne ravnoteže resursa i reprodukcije. Do ovoga može doći kada toplo usidrite uređaj, kao što je kartica lične računarske memorijske kartice (PCMCIA).

Uzrok

Do ovog ponašanja dolazi zato što ne možete da koristite USB tastaturu ili miš u MS-DOS režimu bez podrške za USB funkciju BIOS-a jer operativni sistem koristi BIOS za unos uređaja. bez podrške za USB-ove ne rade USB ulazni uređaji. Operativni sistem onemogućava USB naslijeđenu podršku za 32-bitne USB upravljačke programe. Windows obično ponovo omogućava podršku za USB naslijeđe kada ponovo pokrenete računar u MS-DOS režimu osim ako se USB kontroler kontrolera nije promenio iz vrednosti koje su bile dodeljene tokom pokretanja. operativni sistem ne može da vrati postavke resursa koje je odredio BIOS. Ako se trenutne ulazne/izlazne (u/i) postavke porta razlikuju od postavki BIOS-a, uređaj možda nije moguće pristupiti, a računar može prestati da se odaziva ("Prekini").

Postoji nekoliko metoda koje možete da koristite da biste zaobišli ovo ponašanje:

 • Koristite tastaturu/2-stil ili miš.

 • Omogućavanje podrške za USB BIOS-a. Za informacije o tome kako da to uradite pogledajte odeljak " reference " u ovom članku.

 • Ako je USB podrška za podršku BIOS-a omogućena, a vi uređaji za toplo pristanište, možete da konfigurišete postavke resursa USB kontrolera da se podudaraju sa postavkama koje je dodelio BIOS.

Podešavanje USB kontrolera domaćina za korišćenje postavki BIOS-a

Da biste postavili USB kontroler za domaćina da koriste postavke BIOS-a:

 1. Pogledajte dokumentaciju računara da biste dobili informacije o nabavljanju postavki uređaja sa BIOS-a računara.

 2. Kliknite na dugme Start, izaberite stavku Kontrolna tabla, a zatim dvaput kliknite na sistem.

 3. Izaberite karticu " Upravljač uređajima ".

 4. Kliknite da biste razvili Kontroler univerzalne serijske magistrale.

 5. Izaberite opciju manufacturer_namePCI to je USB kontroler domaćina (gde manufacturer_name je ime proizvođača), a zatim kliknite na dugme Svojstva.

 6. Izaberite karticu resursi , a zatim opozovite izbor u polju za potvrdu koristi automatske postavke (ako je potvrđen izbor u polju za potvrdu) da biste onemogućili automatsko podešavanje.

 7. Izaberite stavku ulazno/izlazni opseg, a zatim kliknite na dugme Promeni postavku.

 8. Kliknite na vrijednost BIOS-a za uređaj. Ako informacije o sukobu označavaju da postoji problem sa uređajem, možda ćete morati da izmenite postavke za taj uređaj.Za dodatne informacije o neusaglašenosti uređaja kliknite na broj članka ispod da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

  Rešavanje problema sa neusaglašenošću uređaja pomoću upravljača uređajima

 9. Ponovo pokrenite računar.

 10. Ako je potvrđen izbor u polju za potvrdu koristi automatske postavke , ponovo sledite ove korake i počnite sa korakom 2.

Status

Ovo ponašanje je po dizajnu.

Reference

Za dodatne informacije o korištenju upravljača uređajima kliknite na broj članka ispod da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

Pokretanje upravljača uređajima u operativnom sistemu Windows 98 i Windows meZa dodatne informacije o problemima koje možda imate sa USB podrškom za podršku BIOS-a kliknite na broj članka ispod da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

Računar zastaje tokom isključivanja uz omogućenu podršku za USB nasleđene u BIOS-uU postavkama BIOS-a računara obično možete da omogućite ili onemogućite podršku za USB, ako BIOS podržava ovu funkciju. Za informacije o tome da li vaš hardver podržava USB emulaciju, pogledajte dokumentaciju koja je uključena uz računar ili se obratite proizvođaču hardvera. Za informacije o tome kako da se obratite proizvođaču hardvera posetite sledeću Microsoft Web lokaciju:

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×