Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Pregled

Ovaj članak opisuje funkcije koje omogućavaju uvoz datoteka plaćanja u programu Microsoft Dynamics 365 za operacije u sledećim formatima:

 • incoming payments from the ISO20022 camt.054 credit advice file into Customer payment journal

 • return files in ISO20022 format: pain.002 status return and camt.054 debit advice into AP Payment transfer journal

Camt.054 kreditni savet uvoz u AR nalog plaćanja

Ova funkcija omogućava uvoz poruka obaveštenja iz banke u formatu camt.054.001.002 u nalog o plaćanju klijenta.

Da biste koristili ovu funkciju, sledeće podešavanje bi trebalo da bude dovršeno:

 • Uvezite er konfiguraciju "ISO20022 Camt.054" iz LCS-a i izaberite je u obrascu plaćanja klijenta u polju za konfiguraciju Format uvoza. Više informacija potražite i u wiki članku.

 • U obrascu Svi klijenti podesite ime i broj organizacije za obavezne klijente. Na obrascu računa klijenta u banci podesite zapis računa klijenta u banci: IBAN ili broj računa u banci, SWIFT ili Broj usmeravanja.

 • Podešavanje bankovnih računa pravnog lica na obrascu Bank računi:

  • Broj IBAN ili računa u banci, SWIFT ili Broj usmeravanja, Valuta, Adresa.

  • Ako ćete koristiti Napredno sklapanje banke, aktivirajte parametar Napredno sklapanje banke na kartici Brzo sklapanje banke. Ako ćete da sklapate nenaslovljena plaćanja, aktivirajte i parametar Korišćenje izvoda iz banke kao potvrde elektronskih plaćanja.

  • (Opcionalno) Podesite mapiranje između šifre bankovnog transakcija u sistemu za transakciju u datoteci i tipu transakcije u banci u obrascu mapiranja koda transakcije.

 • Ako datoteka sadrži troškove transakcija koje odlučite da objavite zajedno sa knjiženjem dolazne uplate, kreirajte naknadu za plaćanje na obrascu naknade za plaćanje klijenta, a zatim je povežite sa bankovnim računom na podešavanju naknade za plaćanje u obrascu plaćanja.

 • Ako će ESR plaćanja biti uvezena koja sadrže ISR referencu (važi za pravna lica u Švajcarskoj), treba uneti dodatne postavke:

  • Dužina koda klijenta koji se koristi u ISR referenci ili automatskom identifikaciji kupca (polje "Plaćanja kupca, dužine računa"). 

  • Takođe se uverite da broj klijenta i broj fakture (nizovi brojeva) sadrže samo cifre, a ne i druge znakove. Takođe, broj fakture ne sme da ima početne nule.

  • ESR, BESR i broj usmeravanja za račun u banci pravnog lica. Za više informacija pogledajte i zastarelu ESR funkciju koja zahteva slične postavke.

Da biste pokrenuli uvoz datoteke, otvorite obrazac redova naloga plaćanja klijenta i kliknite na dugme Funkcije/ Uvezi plaćanja. Na ekranu dijaloga izaberite način plaćanja za koji su potrebne postavke za FORMAT ISO20022 camt.054. U otvorenom dijalogu navedite potrebne parametre i putanju do lokacije datoteke. Kliknite na dugme U redu. Datoteka je uspešno uvezena.

Pain.002 status return i camt.054 debit advice import into AP Payment transfer journal

Ova funkcija omogućava uvoz poruka u banci u ISO20022 formatima: pain.002.001.003 status vraća poruke i camt.054.001.002 debitni savet u obrascu za prenos plaćanja dobavljača.

Da biste koristili ovu funkciju, sledeće podešavanje bi trebalo da bude dovršeno:

 • Uvezite er konfiguracije "ISO20022 Camt.054" i "ISO20022 pain.002" iz LCS-a i izaberite ga u obrascu za plaćanje u konfiguraciji formata Vraćanje i Vraćanje formata sekundarne konfiguracije. To će zahtevati aktiviranje generičkog elektronskog formata povraćaja za izabrani način plaćanja.

 • Podesite mapiranje statusnih kodova između statusa "pain.002" i statusa naloga o plaćanju dobavljača u obrascu za mapiranje statusa povraćaja.

Primer podešavanja:

Status povraćaja

Status plaćanja

RJCT

Odbio

ACCP

Prihvatio

ACSP

Zahvaćeno

 • Podesite pain.002 kodove grešaka i opise u obrascu kodova greške povratnog formata po spoljnim kodovima razloga statusa isO20022.

Primer podešavanja:

Šifru

Ime

AC01

IncorrectAccountNumber

AC02

NevažećiDebtorAccountNumber

AC03

InvalidCreditorAccountNumber

AC04

ClosedAccountNumber

AC05

ClosedDebtorAccountNumber

AC06

Blokirani Nalog

...

...

 • Ako datoteka camt.054 sadrži troškove transakcije koje odlučite da objavite zajedno sa knjiženjem dolazne uplate, kreirajte naknadu za plaćanje na obrascu naknade za plaćanje dobavljača, a zatim je povežite sa računom u banci na podešavanju naknade za plaćanje u obrascu "Načini plaćanja".

Da biste pokrenuli uvoz datoteke, otvorite obrazac za prenos plaćanja dobavljača i kliknite na Dugme Povratna datoteka – dobavljač. Na ekranu dijaloga izaberite način plaćanja koji ima potrebne postavke za ISO20022 datoteke i kliknite na dugme U redu. Zatim izaberite format datoteke koji planirate da uvezete i kliknite na dugme U redu. U otvorenom dijalogu navedite potrebne parametre i putanju do lokacije datoteke i kliknite na dugme U redu.

Ako uvozite datoteku pain.002, status redova za plaćanje dobavljača ažuriraće se u skladu sa informacijama u uvezenoj datoteci.

Ako uvozite datoteku camt.054, trebalo bi da navedete dodatne parametre:

 • ID naknade – novi redovi naknade za plaćanje biće kreirani u redu naloga plaćanja dobavljača ako je iznos troškova prisutan u datoteci camt.054.

 • Novo ime naloga, Novi opis naloga - parametri naloga plaćanja gde će obrađena plaćanja biti preneta. Nakon prenosa, trebalo bi da se dodele novi brojevi vaučera u okviru novog dnevnika. Više informacija potražite u odeljku Poznata ograničenja.

 • Uvoz transakcija direktnog dugovanja – aktivirajte transakcije direktnog dugovanja uvoza ako odlazna direktna dugovanja treba da se uvezu u nalog plaćanja dobavljača.

 • Ime dnevnika - definišite novo ime naloga za uvezene transakcije direktnog dugovanja

 • Izmirite transakcije – aktivirajte ako je potrebno da se uvezene uplate dobavljača reše pomoću faktura pronađenih u sistemu.

Uvezene informacije se mogu pregledati u obrascu Prenosi plaćanja.

U slučaju bilo kakve probleme u zapisima u datoteci, treba ih uvesti onakvo kakve jeste (tj. sa praznim nalogom dobavljača ako nije moguće pronaći neki).

Poznata ograničenja

U ovom odeljku su navedena poznata ograničenja u vezi sa ovom funkcionalnošću. One mogu da se promene u okviru sledećih paketa hitnih ispravki.

Upozorenje: Zbog ograničenja navedenih ispod, neki scenariji se ne mogu postići na očekivani način. Preporučuje se da se upoznate sa ovom funkcionalnošću u okruženju testiranja pre primene u proizvodnji.

 1. Prilikom uvoza bol.002 poruka, logika obrade može da se zasniva na 3 nivoa statusa u dolaznoj datoteci: 1 – Status grupe (<OriginMsgId>), 2 – Status informacija o plaćanju (<PmtinfSts>) i 3 – status transakcije. Po dizajnu, vaučeri transakcija i informacije o plaćanju treba da se sačuvaju u srednjim tabelama i koriste u svrhe mapiranja tokom procesa uvoza. Međutim, zbog ograničenja funkcija izvoza, nije je moguće sačuvati i za nivoe 2 i 3 plaćanja nije moguće automatski ažurirati na očekivani način. Kada primite poruku o grešci u infologu, možete da pronađete odgovarajuće plaćanje i ručno ažurirate status.

 2. Nije moguće ažurirati kurs valute za redove plaćanja na osnovu informacija u datoteci camt.054.

 3. Nije moguće ponovo dodeliti uplate novom dnevniku plaćanja tokom uvoza za dalju dodelu brojeva vaučera zbog ograničenja radnog okvira.

 4. Izveštaj kontrole nije uključen u ovu ispravku. I dalje možete da pregledate poruke u infologu u slučaju da se greške podudaraju. U nekim slučajevima greške se mogu vizuelno pronaći u obrascu naloga plaćanja ili prilikom knjiženja naloga.

Preduslovi

Morate imati instaliran jedan od sledećih proizvoda da biste primenili ovu hitnu ispravku:

 • Microsoft Dynamics 365 za operacije.

Sledeće hitne ispravke su neophodne za ovu funkcionalnost:

3213292

3218206

3217049        

Informacije o hitoj ispravki

Ako nailazite na problem prilikom preuzimanja, instaliranja ove hitne ispravke ili imate druga pitanja o tehničkoj podršci, obratite se partneru ili, ako ste direktno upisani za plan podrške sa korporacijom Microsoft, možete da se obratite tehničkoj podršci za Microsoft Dynamics i napravite novi zahtev za podršku. Da biste to uradili, posetite sledeću Microsoft veb lokaciju:

https://mbs.microsoft.com/support/newstart.aspx

Takođe možete da se obratite tehničkoj podršci za Microsoft Dynamics telefonom pomoću ovih veza za brojeve telefona specifičnih za zemlju. Da biste to uradili, posetite neku od sledećih Microsoft veb lokacija:

Brojevi tehničke podrške za Microsoft Dynamics

U posebnim slučajevima, troškovi koji se obično upućuju za pozive podrške mogu biti otkazani ako stručnjak za tehničku podršku za Microsoft Dynamics i srodne proizvode utvrdi da će određena ispravka rešiti vaš problem. Uobičajeni troškovi podrške primenjuju se na sva dodatna pitanja o podršci i probleme koji se ne kvalifikuju za određenu ispravku u pitanju.

Kako da nabavite datoteke ispravki za Microsoft Dynamics AX

Za Microsoft Dynamics AX 7.0 & Microsoft Dynamics 365 za operacije, možete da odete u https://fix.lcs.dynamics.com/issue/results/?q=4010796 referencu.

Napomenom Ovo je članak "FAST PUBLISH" koji je kreiran direktno iz Microsoft organizacije za podršku. Informacije koje se ovde nalaze navedene su kao odgovor na nove probleme. Kao rezultat brzine u omogućavanju dostupnih materijala, materijali mogu da sadrže tipografske greške i mogu se korigovati u bilo kom trenutku bez obaveštenja. Pogledajte Uslove korišćenja za druge stvari koje treba razmotriti.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×