Važno: Windows bezbednosne ispravke i antivirusni softver

Pregled

Microsoft je identifikovao problem kompatibilnosti sa Microsoft Windows bezbednosne ispravke objavljena u januaru 2018 i mali broj proizvoda antivirusni softver.

Problem u kompatibilnosti nastaje kada antivirusne aplikacije nije podržana telefoniram u memorija jezgra operativnog sistema Windows. Ovi pozivi može prouzrokovati greške zaustavljanja (poznat i kao plavi ekran greške) zbog kojih nije moguće pokrenuti uređaj. Da biste sprečili ove stanica greške, Microsoft je trenutno samo nudi januar i februar 2018 Windows bezbednosne ispravke na uređaje koji su pokrenuti antivirusni softver koji je od prodavaca antivirusnog programa koji su potvrdili svoj antivirusni softver je kompatibilan postavljanjem je zahtevani ključ registratora.

Ažuriranje statusa 10. aprila 2018.

Smo su ukidanje AV kompatibilnosti dobije ček Windows bezbednosnih ispravki za podržane Windows 7 SP1 i Windows 8.1 uređaji putem usluge Windows Update . Nastavljamo da zahtevaju da AV softver biti kompatibilan i u slučajevima gde su poznati problemi kompatibilnosti za upravljački program AV, smo će blokirati tih uređaja iz ispravke da biste izbegli probleme u vezi. Preporučujemo da kupci obratite se njihov AV dobavljača na kompatibilnost za proizvod njihove instalirane AV softver.

Ažuriranje statusa 13. marta 2018.

Nedavnom radu sa našim partnerima (AV) za borbu protiv virusa na kompatibilnost sa Windows ispravki sada dostigla održivi nivo kompatibilnosti širok ekosistem.  Na osnovu analizu dostupnih podataka, smo su sada dizanja provjeru kompatibilnosti AV za martu 2018 Windows bezbednosnih ispravki za podržani uređaji Windows 10 putem usluge Windows Update.  Nastavljamo da zahteva da AV softver je kompatibilan, kao i u slučajevima gde su poznati problemi kompatibilnosti za upravljački program AV, smo će blokirati tih uređaja iz ispravke da biste izbegli probleme u vezi. Preporučujemo da kupci obratite se njihov AV dobavljača na kompatibilnost za proizvod njihove instalirane AV softvera.

Više informacija

Windows Defender Antivirus zaštita krajnje tačke centar sistema Microsoft Security Essentials su kompatibilni sa bezbednosnih ispravki za Windows 2018 i, postavili na zahtevani ključ registratora.

Windows 10, Windows 8.1, Windows Server 2012 R2 i Windows Server 2016 kupce

Microsoft preporučuje da sve kupce zaštitite svoje uređaje tako što ćete pokrenuti antivirusni program kompatibilan i podržani. Kupce možete iskoristiti ugrađene antivirusnu zaštitu, Windows Defender Antivirus za Windows 8.1 i Windows 10 uređaja ili kompatibilna aplikacija nezavisnih proizvođača antivirusnog programa.

Windows 7 SP1 i Windows Server 2008 R2 SP1 kupce

U podrazumevanoj instalaciji operativnog sistema Windows 7 SP1 ili Windows Server 2008 R2 SP1, kupci neće imati antivirusna aplikacija instalirana po podrazumevanoj vrednosti. U ovakvim situacijama, Microsoft preporučuje da instalirate kompatibilan je sa i podržan antivirusna aplikacija kao što je Microsoft Security Essentials ili proizvođača antivirusnog aplikaciju.

Kupci bez Antivirus

U slučajevima gde kupci mogu da instalirate ili pokrenete antivirusni softver, Microsoft preporučuje da ručno postavljanje ključa registratora, kao što je opisano ispod da biste dobili najnovije bezbednosne ispravke za Windows.

Postavljanje ključa registratora

Oprez Nepravilno koristeći Registry Editor može izazvati ozbiljne probleme koji mogu zahtijevati ponovno instaliranje operacijskog sustava. Microsoft ne može jamčiti da se problemi koji su rezultat nepravilnog korišćenja programa Registry Editor mogu rešiti. Program Registry Editor koristite na vlastitu odgovornost. Za informacije o uređivanju registra, prikaz „Menjanje ključeva i vrednosti” temu pomoći u programu Registry Editor (Regedit.exe) ili u prikazu „Dodaj "i" Izbriši informacije u registratoru” i „Uređivanje registratora podataka” teme pomoći u Regedt32.exe.

Napomena: kupci pokrenut Windows 8.1 i prethodnih verzija neće primiti u januaru 2018 Windows bezbednosne ispravke (ili sve naredne bezbednosne dopune za Windows) i neće biti zaštićene od bezbednosne ranjivosti osim ako i dok njihov antivirus prodavac softvera postavlja sljedeći registarski ključ:

Key="HKEY_LOCAL_MACHINE" Subkey="SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\QualityCompat" Value="cadca5fe-87d3-4b96-b7fb-a231484277cc" Type="REG_DWORD”

Data="0x00000000”

 

Najčešće postavljana pitanja

Q1: Zašto neki antivirusni rešenja nisu kompatibilni sa januar - Marta, 2018, bezbednosne ispravke?

A1: Tokom testiranja, otkrili smo da neke aplikacije nezavisnih proizvođača pravimo nepodržane pozive u Windows memorija jezgra koje uzrokuju greške zaustavljanja (poznat i kao plavi ekran greške) da se pojavi.

Microsoft je okupio sledeće resurse da pomognu potencijalno impaktiranih kupce:

Q2: Što Microsoft radi da ublaži pitanja izazvana te nije podržan aplikacije?

A2: Zbog zaštite naših kupaca iz „plavi ekran” greške i nepoznata scenarije, Microsoft je zahtevanje sve prodavcima antivirusnih programa da potvrdite kompatibilnost svojih aplikacija postavljanjem ključa registratora za Windows.

3: Koliko dugo će Microsoft zahteva postavljanje ključa registratora da primate bezbednosne ispravke za Windows?

A3: Od 10. aprila 2018, smo su ukidanje AV ček kompatibilnost Windows bezbednosnih ispravki za podržani uređaji Windows 7 SP1 i Windows 8.1 putem Windows Update. Od 13. marta 2018. Microsoft ukida provjeru kompatibilnosti AV za martu 2018 Windows bezbednosnih ispravki za podržani uređaji Windows 10 putem usluge Windows Update. Nastavljamo da zahteva da AV softver je kompatibilan, kao i u slučajevima gde su poznati problemi kompatibilnosti za upravljački program AV, mi može blokirati tih uređaja iz primanje ispravki za Windows da biste izbegli probleme u vezi.

Q4: imam kompatibilan antivirusna aplikacija, ali ja sam ne nudi Windows bezbednosnih ispravki. Šta da radim?

A4: U nekim slučajevima, to može da potraje ažurirane verzije Windows sigurnosti biti dostavljen sistemima, posebno za uređaje koji su isključeni ili nije povezan sa Internetom (van mreže). Nakon što su uključeni ponovo, ovi sistemi treba da primati ispravke od njihove dobavljača antivirusnog softvera. Klijenti koji su i dalje imate problema, 24 sata nakon što osigurava da je njihova uređaji imaju odgovarajuće Internet connectivity bi trebalo da kontaktirate svog dobavljača antivirusnog softvera ArchiveSingleFile Cancelled.

Q5: Moj antivirusni program nije kompatibilan. Šta da radim?

A5: Microsoft je blisko sa partnerima antivirusni softver da bi pomogao svim korisnicima najkraćem primate bezbednosne ispravke za Windows 2018. Da vidite status ažurirati starija sekcije u ovom članku za više informacija. Ako vas ne nude se ovog meseca bezbednosnu ispravku, Microsoft preporučuje da se obratite svom dobavljaču antivirusnog softvera.

Q6: imam neka aplikacija kompatibilnog antivirusnog softvera, ali i dalje sam iskusio neki plavi ekran. Šta da radim?

A6: Microsoft je okupio sledeće resurse da pomognu potencijalno ugroženim kupcima:

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×