Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Rezime

Microsoft je objavio novu kumulativnu ispravku za spori krug, brzi krug i krug za pregled izdanja u Windows Insajder programu. Ako ste obavili ažuriranje na verziju 18356.30 ili na kasniju verziju, uređaju će biti ponuđena ova verzija. Ova ispravka sadrži i ispravke koje dolaze u sklopu standardnog mesečnog ciklusa izdanja. U ključne promene spadaju:

  • Zaštita od nove podklase ranjivosti bočnog kanala spekulativnog izvršavanja, poznatog kao uzorkovanje mikroarhitektonskih podataka, za 64-bitne (x64) verzije operativnog sistema Windows (CVE-2019-11091, CVE-2018-12126CVE-2018-12127CVE-2018-12130). Koristite postavke registratora kao što je opisano u člancima Windows Client i Windows Server(Ove postavke registratora su podrazumevano omogućene za izdanja operativnog sistema Windows Client i Windows Server.)

  • Rešavanje problema koji smanjuje performanse programa Internet Explorer kada koristite profile rominga ili ne koristite spisak kompatibilnosti korporacije Microsoft.

  • Rešavanje problema zbog kog tekst, raspored ili veličina ćelije mogu da postanu uži ili širi od očekivanog u programu Microsoft Excel prilikom korišćenja fontova MS UI Gothic ili MS PGothic .

  • Dodavanje domena „gov.uk“ u domene najvišeg nivoa za HTTP Strict Transport Security (HSTS TLD) za Internet Explorer i Microsoft Edge.

Napomena

Posle instalacije verzija OS će biti 18362.113.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Posle instaliranja ove ispravke, korisnici mogu da vide grešku „0x800705b4“ kada pokrenu Application Guard Windows zaštitnika or Windows Sandbox.

Pomoću akreditiva lokalnog administratora napravite i podesite sledeće ključeve registratora na operativnom sistemu hosta i ponovo pokrenite host:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Containers\CmService\Policy]

"DisableClone"=dword:00000001

"DisableSnapshot"=dword:00000001

Microsoft radi na rešenju problema i dostaviće ispravku u predstojećem izdanju.

Posle instaliranja ispravke od 14. maja 2019. neki gov.uk veb sajtovi koji ne podržavaju HTTP Strict Transport Security (HSTS) mogu da ne budu dostupni u programima Internet Explorer 11 ili Microsoft Edge.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4505057.

Kada instaliraju ovu ispravku, korisnici mogu da dobiju grešku „0x800f081f - CBS_E_SOURCE_MISSING“.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4505057.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Da biste dobili ovu ispravku morate da budete Windows insajder (spori krug, brzi krug ili krug za pregled izdanja) I da trenutno imate verziju za insajdere 18356.30 ili noviju kako bi se ispravka automatski preuzela i instalirala iz usluge Windows Update. Windows insajderi mogu i da preuzmu zaseban paket za ovu ispravku. Da biste to uradili, otvorite veb sajt Katalog Microsoft Update

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju servisnu stek ispravku (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). Servisne stek ispravke (SSU) poboljšavaju pouzdanost postupka ažuriranja i ublažavaju potencijalne probleme sa LCU instaliranjem i primenom Microsoft bezbednosnih popravki. Za više informacija pogledajte Servisne stek ispravke.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU (KB4500109) će biti automatski ponuđen. Zaseban paket za najnoviji SSU potražite u Katalogu Microsoft Update.

Više informacija

Preduslovi 

Morate da budete Windows insajder u sporom krugu, brzom krugu i krugu za pregled izdanja i da imate verziju 18356.30 ili noviju.

Informacije o zameni ispravke 

Ova ispravka zamenjuje prethodno izdatu ispravku 4497093.

Literatura

Više o programu Windows insajder pročitajte na blogu

Saznajte više o terminologiji koju Microsoft koristi za opisivanje softverskih ispravki. 

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×