Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

18.5.2021.

Verzija:

Windows 10, verzija 21H1

Ispravke za Windows 10, verzija 21H1

Windows 10 je usluga, što znači da je periodično ažuriranje softvera bolje.

Sjajna vest je da obično ništa ne morate da radite! Ako ste omogućili automatska ažuriranja, nove ispravke će se automatski preuzeti i instalirati kad god su dostupne, tako da ne morate da razmišljate o tome.

Na levoj strani ove stranice pronaći ćete listu svih ispravki objavljenih za ovu verziju programa Windows. Možete da pronađete i više informacija o izdanjima i bilo kom poznatom problemu. Instaliranjem najnovije ispravke dobijate i sve prethodne ispravke koje ste možda propustili, uključujući sve važne bezbednosne ispravke.

Dodatne informacije o ažuriranju i kako da je nabavite potražite u temi: 

Šta je novo u verziji Windows 10, verziji 21H1, Windows 10, verziji 20H2 i Windows 10, napomenama izdanja verzije 2004

Windows 10, verzije 21H1, 20H2 i 2004 dele zajednički operativni sistem sistema core i identičan skup sistemskih datoteka. Zbog toga će napomene izdanja za Windows 10 verzije 21H1, 20H2 i 2004 deliti stranicu istorije ažuriranja. Svaka stranica izdanja sadržaće listu rešavanih problema za verzije 21H1, 20H2 i 2004. Imajte napom da će verzije 21H1 i 20H2 uvek sadržati popravke za 2004; međutim, 2004 neće sadržati popravke za 21H1 i 20H2. Stranica "Istorija ažuriranja" pruža brojeve izdanja za verzije 21H1, 20H2 i 2004, tako da će vam podrška biti lakša da vam pomogne ako naiđete na probleme.

Trenutni status za Windows 10, verzija 21H1

Za najaže informacije o poznatim problemima za Windows i Windows Server, idite na Windows na tabli za objavljivanje dokumenta.

Poznati problemi

Simptom

Zaokrenite posao

Određeni japanski Katakana znakovi polušitke i katakane pune širine koji imaju suprotan znak ne tumače se kao isti znak. Kada koristite funkciju CompareStringEx() sa zastavicom NORM_IGNOREWIDTH da biste ih uporedili, ti znakovi se procenjuju kao različiti zbog problema u pravilu zasortiranje. Ovaj problem utiče na sve ispravke koje počinju 9. juna 2020. za Windows 10 verziju 2004.

12/9/20:

  1. Otvorite prozor komandne linije (cmd.exe) sa punim privilegijama.

  2. Pokrenite "reg add HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Nls\Sorting\Versions /ve /d 0006020F /f"

  3. Ponovo pokrenite računar ili procese da biste videli pun efekat.

Važno Ako na računaru niste instalirali  KB4586853ili noviju, postavljanje nevažeće vrednosti u ovom registratoru može sprečiti pokretanje računara.

Ovo zaokupaće vraća pravilo sortiranja podrške za nacionalni jezik (NLS) na verziju 6.2, koja se koristi Windows 10 verziji 1909 i ranijim verzijama. Prilikom deljenja podataka između sistema, dosledno razmotrite primenu zaostavljanja. Ako koristite ovo zaobilaženje, vodite dovoljno testiranja i procena kako biste ublažili probleme koje izazivaju različite verzije pravila za sortiranje na više sistema.

Kada koristite Microsoft Japanese Input Method Editor (IME), aplikacije možda neće moći automatski da promene roman/Kana režime unosa.

Napomi za projektante Ugrožene aplikacije koriste funkciju ImmSetConversionStatus ili VK_KANA ključne emulacije.

Da biste ublažili ovaj problem, uradite nešto od sledećeg:

Radimo na rešenju i obezbedićemo ispravku u predstojećem izdanju.

Beleške i poruke

Nijedno.

Rešavanje problema

Ako imate pitanja ili vam je potrebna pomoć prilikom aktivacije ili rešavanja problema u Windows, pogledajte naše teme pomoći u nastavku:

Srodne informacije

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×