Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Uvod

Microsoft Windows Installer je komponenta operativnog sistema Windows koja pruža standardnu osnovu za instaliranje i deinstaliranje softvera. Proizvođači softvera mogu da kreiraju instalaciju proizvoda da bi koristili Windows Installer kako bi olakšali i jednostavnu i jednostavnu instalaciju softvera, održavanje i deinstalaciju.
 

Kako da nabavite Windows Installer 3.1 v2

Da biste preuzeli ovu komponentu za ponovnu distribuciju, morate da utvrdite da li koristite 32-bitnu ili 64-bitnu verziju operativnog sistema Windows Server 2003 ili Windows XP.

Rezultati automatskog otkrivanja verzija

Napomena Ako rezultati automatskog otkrivanja nisu prikazani na ekranu, kliknite na sledeći broj članka da biste ga prikazali u Microsoft bazi znanja:

827218 Kako da utvrdite da li računar radi pod 32-bitnom ili 64-bitnom verzijom operativnog sistema Windows

Preuzmite instalacioni program za sve verzije operativnog sistema Windows osim 64-bitnih verzija sistema Windows Server 2003 ili 64-bitne verzije operativnog sistema Windows XP

Sledeća datoteka je dostupna za preuzimanje iz Microsoft Update kataloga:

Preuzimanje odmah preuzmite paket Windows Installer 3.1 Redistributable (v2).

Datum izdavanja: 12. maj 2005

. Za više informacija o tome kako da preuzmete datoteke Microsoft podrške kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

119591 Kako da nabavite Datoteke Microsoft podrške iz serviços online
Microsoft je skenirao ovu datoteku zbog virusa. Microsoft je koristio najnoviji softver za otkrivanje virusa koji je bio dostupan na datum objavljivanja datoteke. Datoteka se skladišti na serverima unapređenim u bezbednosti koji sprečavaju neovlašćene promene u datoteci.


Napoemu Samo binarni za Msi.dll datoteku se ažurira. Broj verzije je 3.1.4000.2435. Sve ostale binare paketa Windows Installer 3.1 (v2) ostaju nepromenjene i koriste se za verziju 3.1.4000.1823.

Preuzmite instalacioni program za 64-bitne verzije sistema Windows Server 2003 ili 64-bitne verzije operativnog sistema Windows XP

Ova komponenta za ponovnu distribuciju je samo za 32-bitne operativne sisteme. Nije moguće instalirati ovu komponentu na računaru koji radi pod 64-bitnim verzijama sistema Windows Server 2003 ili Windows XP.

Možete da instalirate Windows Installer 3.0 ponovnu distribuciju u operativnom sistemu Windows 2000 servisni paket 3 (SP3) i u verziji izdanja sistema Windows Server 2003. Windows Installer 3.1 je uključen uz Windows Server 2003 servisni paket 1 (SP1).

Ne možete da instalirate ovu ponovnu distribuciju na 32-bitnim i 64-bitnim verzijama sistema Windows Server 2003 SP1. Da biste ažurirali 32-bitnu i 64-bitnu verziju operativnog sistema Windows Server 2003 SP1 ili da biste ažurirali 64-bitne verzije operativnog sistema Windows XP, preuzmite hitnu ispravku opisanu u članku Microsoft baze znanja 898715 umesto paketa 893803 (v2).

Istorija izdanja:

 • Microsoft Windows Installer 3.1: KB893803 verzija 1.0 (11. april 2005.)

 • Microsoft Windows Installer 3.1: KB893803 verzija 2.0 (12. maj 2005.)

Broj verzije je 3.1.4000.2435. Sve ostale binare paketa Windows Installer 3.1 (v2) ostaju nepromenjene i koriste se za verziju 3.1.4000.1823.

Više informacija

 • Novo manje svojstvo UpdateTargetRTMProperty: Datoteke zakrpe sada mogu da usmere i originalnu osnovnu liniju izdanja i najnoviju osnovnu liniju na nivou servisnog paketa koja je na sistemu.

 • Novi MsiSetExternalUIRecord API:Paketi koji koriste spoljni korisnički interfejs sada mogu da primaju poruke kao zapise umesto da primaju poruke kao niske.
   

 • Nova x64 i Msix64 svojstva: Paketi sada mogu da koriste svojstva x64 i Msix64 kako bi ukazali na podršku operativnog sistema zasnovanu na x64 procesoru.

 • Novi MsiNotifySidChange API: Ovaj API možete koristiti za nadogradnju konfiguracije programa Windows Installer ako se promeni bezbednosni identifikator (SID).

 • Zakrpa muva je sada ponašanje saglasnošću: Windows Installer 3.0 je uveo novu funkcionalnost "zakrpa za mušivačku tečnost". Ova funkcionalnost je podrazumevano omogućena za sve zakrpe. Windows Installer 3.1 sada onemogućava ovu funkcionalnost, osim ako posebno ne omogućite funkciju tako što ćete postaviti svojstvo OptimizedInstallMode u tabelu MsiPatchMetaData.

 • Windows Installer sada ispravno evidentira znakove bez vrednosti ("[~]") kada se znakovi koriste u označivaču vrednosti registratora ili u zavisnosti od usluge.

 • Funkcija MsiGetFileHash sada ispravno funkcioniše za veoma velike neverzne datoteke. Te datoteke mogu da budu oko 2 GB.

 • Svojstvo MediaSrcProp zakrp je sada postavljeno na prvobitnu lokaciju koja se pokreće kada se zakrpa instalira. Svojstvo MediaSrcProp postavljeno je na keširanu lokaciju zakrpe za naredne transakcije.

 • Traka toka sada ispravno funkcioniše čak i ako paket instalira više od 2 GB datoteka.

 • Zakrpa izolovanih komponenti sada funkcioniše.

 • Ciljne informacije za prilagođenu radnju više se ne evidentiraju kada prilagođena radnja ne uspe ako je prilagođena radnja označena da bi sakrila cilj.

 • Greška 1642 (ERROR_PATCH_TARGET_NOT_FOUND) se vraća čak i ako se primenjuje samo jedna neobjašnjena zakrpa u stilu Windows Installer 2.0.

 • Primena zakrpa u punoj datoteci sa operativnim sistemom Windows Installer 2.0 koja sadrži prateće datoteke više ne zahteva pristup izvornim medijima.

 • Windows Installer 3.1 sada ispravno rukuje scenarijim u kojem je instaliran manji paket ispravki kada postoji i zastarela ili zamenska zakrpa.

 • Windows Installer 3.1 sada podržava aplikaciju zakrpa za pakete koji imaju veliki broj datoteka. (Kolona sekvence tabele datoteka sadrži vrednosti veće od 32767.)

 • Windows Installer 3.1 sada šalje INSTALLSTART_ACTIONSTART za sve radnje.

 • Ako ste u programu Windows Installer 3.0 i starijim verzijama primenili nekoliko velikih zakrpa za nadogradnju, naredne instalacije povremeno nisu uspele. Ovaj problem je sada rešen.

 • Sekvenca zakrpa više ne odbacuje važeću zakrpi tokom administrativnog zakrpa.

 • Windows Installer 3.1 više ne preskače prilagođene radnje skripte koje su označene kao asinhrone.

 • Windows Installer više ne uspeva tiho kada instalacioni program pokuša da ažurira datoteku koju štiti funkcija Windows zaštite datoteka.

Rešavanje problema

Za pomoć u rešavanju problema sa Windows instalacionim programom kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

907749 Osnovni koraci za rešavanje problema za Windows Installer

Reference

Više informacija potražite na sledećoj Microsoft Developer Network (MSDN) veb lokaciji:

https://msdn.microsoft.com/en-us/library/cc185688.aspx

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×