Zapisi zakazane obaveze i zapisi aktivnosti usluge se ne prikazuju kada kliknete na dugme "Dodaj postojeću aktivnost" sa liste aktivnosti entiteta za automatizaciju prodajnih snaga u softveru Microsoft Dynamics CRM 4.0

Simptomi

Kada kliknete na dugme "Dodaj postojeću aktivnost" sa liste aktivnosti entiteta za automatizaciju prodajnih snaga u softveru Microsoft Dynamics CRM 4.0, zapisi zakazane obaveze i zapisi aktivnosti usluge neće biti prikazani na stranici za pronalaženje. Do ovog problema dolazi ako aktivnosti imaju status "Planirano".

Uzrok

Do ovog problema dolazi zato što podrazumevana FetchXml izjava koja se koristi za preuzimanje aktivnosti za stranicu Lookupdata.aspx ne preuzima planirane aktivnosti.

Rešenje

Važno Ovaj odeljak, metod ili zadatak sadrži korake koji vam govore kako da izmenite registrator. Međutim, može doći do ozbiljnih problema ako nepravilno izmenite registrator. Stoga se potrudite da pažljivo sledite ove korake. Za dodatnu zaštitu pravite rezervnu kopiju registratora pre nego što ga izmenite. Zatim možete vratiti registrator u prethodno stanje ako dođe do problema. Za više informacija o rezervnoj kopiju i vraćanju registratora u prethodno stanje kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

322756 Kako da napravite rezervnu kopiju registratora i vratite ga u prethodno stanje u operativnom sistemu WindowsOvaj problem je rešen u najnovijoj kumulativnoj zbirni vrednosti ispravki za Microsoft Dynamics CRM 4.0. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

949256 Ispravke i hitne ispravke za Microsoft Dynamics CRM 4.0Napomena Ovaj problem je prvobitno otklonjen u zbirnom ažuriranju 13 za Microsoft Dynamics CRM 4.0. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2267499 Zbirna ispravka 13 za Microsoft Dynamics CRM 4.0 je dostupnaDa biste omogućili ovu hitnu ispravku na računaru na kojem je pokrenut Microsoft Dynamics CRM 4.0, sledite ove korake:

  1. U okviru HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\MSCRM\potključ registratora na Microsoft Dynamics CRM serveru, dodajte sledeću stavku registratora REG_DWORD registratora:

    LookupActivityPointerScheduled

  2. Postavite vrednost stavke registratora koju ste upravo dodali na 1.

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Više informacija

Za više informacija o terminologiji softverskih ispravki kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

824684 Opis standardne terminologije koja se koristi za opisivanje Microsoft softverskih ispravkiZa više informacija o Microsoft Business Solutions CRM softverskoj hitnoj ispravki i terminologiji paketa ispravki kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

887283 Microsoft Business Solutions CRM softverska hitna ispravka i standardi imenovanja paketa za ažuriranje

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×