Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Primetio

Ova zbirna ispravka je prvobitno objavljena korisnicima prvog talasa (krug ranog ažuriranja) 25. januara 2019. Od 8. februara 2019. zbirna ispravka je dostupna svim klijentima koji su instalirali globalno dostupno izdanje.

Rezime

Ovaj članak opisuje probleme koji su rešeni u ovoj zbirnim ispravkama za Microsoft system Center Configuration Manager granu, verzija 1810. Ova ispravka se odnosi i na klijente koji su dali saglasost putem PowerShell skripte na primenu prvog talasa (krug ranih ispravki) i na klijente koji su instalirali globalno dostupno izdanje.

Dodatne informacije o promenama u Configuration Manager verziji 1810 potražite u člancima Šta je novo u verziji 1810 operativnog sistema Configuration Manager o trenutnoj grani i Rezime promena u članku System Center Configuration Manager aktuelnoj grani, verzija 1810.

Problemi koji su rešeni

Problemi sa prvim talasom

 • Sinhronizacija ispravki Office 365 neće uspeti kada izvršite ažuriranje na Configuration Manager granu, verzija 1810. Poruke o greškama koje podsećaju na jednu od sledećih zapisaće se u datoteci WSyncMgr.log:

  ProcesFileManifest() nije uspeo da obradi O365 manifest datoteke. Došlo je do izuzetka: System.Net.WebException: Došlo je do izuzetka tokom WebClient zahteva.

  ProcesFileManifest() nije uspeo da obradi O365 manifest datoteke. Uhvaćen izuzetak: System.UriFormatException: Nevažeći URI: URI šema nije važeća.

 • Proces nadogradnje tačke distribucije možda neće uspeti. To dovodi do bloka dodatne raspodele sadržaja tom serveru. Poruke o greškama koje podsećaju na sledeće zapisuju se u datoteci distmgr.log:

  Kopiranje D:\SRVAPPS\Microsoft Configuration Manager\bin\x64\ccmperf.dll na \\{server}\SMS_DP$\sms\bin\ccmperf.dll. GLE = 32

 • Sve zamenljive ispravke se uklanjaju i više se ne primenjuju na klijenta, čak i pre isteka roka važenja. Do ovog problema dolazi čak i ako ne istekne zamena softverske ispravke sve dok se ne omogući opcija softverske ispravke zamene na 3 meseca.

 • Uslugu replikacije podataka za podatke otkrivanja uređaja poboljšale su performanse.

 • Druga i sledeća faza primene počinju automatski posle uspeha prve faze, bez obzira na uslove početka.

 • Postavke ponašanja krajnjih rokova za fazu primene nisu dosledne između čarobnjaka za kreiranje faza primene i Postavke faza.

 • Kada pokrenete plan servisiranja kada izaberete kategoriju proizvoda, filter se ne dodaje ispravno.

 • Usluga sadržaja mrežnog prolaza za upravljanje oblakom (CMG) nije ispravno kreirana kada se CMG uloga doda nakon što ažurirate na Configuration Manager granu, verziju 1810.

 • Opcija Bez paketa za primenu je izabrana kada promenite svojstva pravila za automatsku primenu (ADR). Kada se primeni zbirna ispravka, ADRs-i na koje to utiče mogu se ponovo kreirati i njihova svojstva se menja bez ikakog dodatnog problema.

 • Mašina Configuration Manager za obradu poruka (MPE) možda neće uvek obraditi podatke o otkrivanju aktivnog direktorijuma kada se dodaju opcionalni atributi. Greške koje podsećaju na sledeće zapisuju se u datoteci SMS_Message_Processing_Engine.log:

  GREŠKA: Došlo je SQL izuzetak prilikom rukovanje porukom o otkrivanju. Izuzetak: System.Data.SqlClient.SqlException (0x80131904): Niska ili binarni podaci će biti skraćeni.~~

 • Alatka za povezivanje sa uslugom (serviceconnection.exe) ne uspeva i dobijate sledeću poruku o grešci kada koristite parametar -connect :

  GREŠKA: System.IO.Exception : direktorijum nije prazan.

 • Korisnik bez punih administratorskih prava možda neće moći da kreira ili Windows zaštitnik ATP smernice, čak i kada ih dodate u bezbednosnu ulogu menadžera za zaštitu krajnje tačke.

 • Kontrolor neophodne instalacije neispravno daje opciju da ponovo pokuša instalaciju lokacije. Ako se pokuša drugi ponovni pokušaj, administrator mora da pokrene alatku za poništavanje Configuration Manager ažuriranje (CMUpdateReset.exe) da bi rešio problem.

 • Obrada .bld datoteka pomoću komponente SMS_Notification_Manager traje duže nego što je očekivano. To dovodi do kašnjenja u obradi podataka i popisa datoteka u fascikli \inboxes\bgb.box.

 • Kada ažurirate na Configuration Manager granu, verzija 1810, udaljeni SQL dobavljači koji koriste Microsoft SQL Server 2014 ili stariju verziju možda neće uvek izvršiti upit u bazi podataka. Greške koje podsećaju na sledeće zapisuju se u smsprov.log:

  [42000][2571][Microsoft][SQL Server Izvorni klijent 11.0][SQL Server]Korisnik <provider_server>$' nema dozvolu za pokretanje funkcije DBCC TRACEON.

 • Komponenta za preuzimanje ispravki softvera ponovo pokušava da ažurira, najviše tri puta. Ovi ponovni pokušaji ne uspevaju i vraćaju kôd greške 404.

 • Windows Server 2016 ispravke se neispravno prikazuju kao dostupne kada planirate ažuriranje slike operativnog sistema Windows Server 2019.

 • Traženje imena ili prezimena korisnika ili punog imena ne vraća rezultate iz odeljka Pregled čvora "Resursi i usaglašenost" Configuration Manager konzole. Do ovog problema dolazi čak i kada su dostupni potpuni podaci o otkrivanju.


Globalno dostupni problemi sa izdanjem

 • Kada omogućite podršku za ekspresne instalacione datoteke, sadržaj se možda neće uvek preuzimati sa servera Windows Server Update Services (WSUS) u sledećim scenarijima:

  • Configuration Manager instalacija klijenta putem tačke ažuriranja softvera

  • Instaliranje ispravki direktno iz usluge WSUS

  • Windows funkcija na zahtev (FOD) ili jezički paket (LP) nabavke

 • Kada izvršite ažuriranje na Configuration Manager granu, verzija 1810, upisivanje uređaja može da zameni Windows kolekcije telemetrije koje je prethodno postavio Smernice grupe. Ovaj problem može da dovede do prelaženja vrednosti između punog i osnovnog, na primer, kada Smernice grupe primenjen.

 • Zalihe hardvera se ažuriraju tako da obuhvata informacije o programski dodacima za Office365 i samostalne Kancelarija proizvodima.

 • Desktop Analytics primena prikazuje veći broj uređaja u Configuration Manager nego na Desktop Analytics portalu.

 • Configuration Manager klijenta možda neće uspeti preko ograničene (na primer, mobilne) mrežne veze. Do ovoga može doći čak i ako postavke smernica klijenta dozvoljavaju te veze. Poruka o grešci koja podseća na sledeću zapisuje se u datoteci Ccmsetup.log na klijentu:

  Nije moguće izvršiti primenu klijenta zato što upotreba ograničene mreže nije dozvoljena.

 • Podešavanje klijenta može da ne uspe zbog SQL Server CE šeme. Greške koje podsećaju na sledeće zapisuju se u Ccmsetup-client.log na klijentu:

  MSI: Instalacija nije mogla da kompajlira datoteku Sql CE skripte %windir%\CCM\DDMCache.sqlce. Kôd greške je 80040E14.

 • Ako je aplikacija u delom usaglašenom stanju i klijent vidi da je instalirana zavisnost, ali glavna aplikacija nije i zahteva ponovnu primenu, dostupna primena dovodi do sledećih problema:

  • Aplikacija se prikazuje kao obavezna ili kasni iako je primena dostupna i ne postoji relacija sa suvišnim preduslovom.

  • Klik na dugme Instaliraj nema efekta.

 • Prijavljivanje u Azure usluge ne uspeva kada koristite kreiranje toka posla u čarobnjaku za Azure usluge, čak i kada se koriste ispravni akreditivi.

 • Configuration Manager instalacija može otkazati proveru preduslova tokom instalacije ili ažuriranja servera lokacije. Do ovog problema dolazi ako okruženje koristi SQL Uvek uključeno.

  Pravilo "Izuzetak zaštitnog zida SQL Server" prikazuje status neuspešnih grešaka i zapisuju se poruke o greškama koje podsećaju na sledeće, čak i ako su konfigurisani ispravni izuzeci zaštitnog zida:

  GREŠKA: Pristup profilu smernica zaštitnog zida nije uspeo.
  GREŠKA: Povezivanje sa WMI prostorom imena nije uspelo na <SQL Slušaoca>
  Izuzetak zaštitnog zida SQL Server; Greška; Zaštitni Windows je omogućen i nema konfigurisane izuzetke za SQL Server ili TCP portove koji su neophodni za replikaciju međuslovnih podataka.

 • Alternativni server za preuzimanje koji je naveden u prozoru "Navedite lokaciju intraneta Microsoft usluge ažuriranja" ne prenosi se na postavke Smernice grupe klijenta.

 • Preuzimanje ispravki za Office 365, kao što su "Polugodišnji kanal verzije 1808 za x86 izdanje 10730.20264" ili "Mesečna verzija kanala 1812 u x64 izdanju 11126.20196" možda neće uspeti. U datoteci Zakrpadownloader.log se ne evidentiraju greške. Međutim, stavke koje podsećaju na sledeće evidentiraju se u evidenciji AdminUI.log:

  (SMS_PackageToContent.ContentID={content_ID},PackageID='{package_ID}') ne postoji ili njegov IsContentValid vraća vrednost "false". Preuzećemo (ponovo) ovaj sadržaj.

Informacije o ažuriranju za System Center Configuration Manager, verzija 1810

Ova ispravka je dostupna u čvoru Ispravke i servisiranje Configuration Manager za okruženja koja su instalirana pomoću prvog talasa (Fast Ring).

Članovi programa Configuration Manager usvajanja tehnologije (TAP) prvo moraju da primene privatnu zbirnu tap ispravku pre nego što se prikaže ova ispravka.

Da biste utvrdili da li se koristi tap verzija, potražite GUID paketa tako što ćete dodati kolonu GUID paketa u okno sa detaljima čvora Ispravke i servisiranje u konzoli. Ispravka se odnosi na instalacije verzije 1810 iz paketa koji imaju sledeće GUID-ove:

 • 699975FE-B5BA-43EB-8BE9-E2399F2F309A

 • 85475BAD-8669-4D36-8D64-C625BFE7DEDB

 • ACF6EECC-1C94-44E3-887E-D3349775816D

 • C8799F92-DC23-42A0-96FA-1862414C3967

Informacije o ponovnom pokretanju

Ne morate ponovo da pokrenete računar kada primenite ovo ažuriranje.

Ažuriraj informacije o zameni

Ova ispravka ne zamenjuje nijednu prethodno objavljenu ispravku.

Dodatne informacije o instalaciji

Kada instalirate ovu ispravku na primarnoj lokaciji, postojeće sekundarne lokacije moraju ručno da se ažuriraju. Da biste ažurirali sekundarnu lokaciju na Configuration Manager konzoli, izaberite stavku Administracija, izaberite stavku Konfiguracija lokacije, stavkuLokacije, izaberite stavku Oporavi sekundarnu lokaciju, a zatim izaberite sekundarnu lokaciju. Primarna lokacija zatim ponovo instalira tu sekundarnu lokaciju pomoću ažuriranih datoteka. Ova ponovna instalacija ne utiče na konfiguracije i postavke za sekundarnu lokaciju. Nove, nadograđene i ponovo instalirane sekundarne lokacije koje se nalaze ispod te primarne lokacije automatski dobijaju ovu ispravku.

Pokrenite sledeću SQL Server na bazi podataka lokacije da biste proverili da li se verzija ažuriranja sekundarne lokacije podudara sa verzijom nadređene primarne lokacije:

select dbo.fnGetSecondarySiteCMUpdateStatus ('SiteCode_of_secondary_site')

Ako se dobije vrednost 1 , lokacija je ažurirana tako što su sve hitne ispravke primenjene na nadređenu primarnu lokaciju.

Ako se dobije vrednost 0 , lokacija nema instalirane sve ispravke koje su primenjene na primarnu lokaciju. U ovom slučaju, trebalo bi da koristite opciju Oporavi sekundarnu lokaciju da biste ažurirali sekundarnu lokaciju.

Informacije o datoteci

Verzija ove ispravke na engleskom jeziku ima atribute datoteke (ili novije atribute datoteke) koji su navedeni u sledećoj tabeli. Datumi i vremena za ove datoteke navedeni su u koordinisanom univerzalnom vremenu (UTC). Kada prikažete informacije o datoteci, one se konvertuju u lokalno vreme. Da biste pronašli razliku između UTC i lokalnog vremena, koristite karticu Vremenska zona u stavci Datum i vreme u Kontrolna tabla.

Ime datoteke

Verzija datoteke

Veličina datoteke

Datum

Vreme

Platforme

Aainst.mof

Nije primenljivo

9,247

04-jan-2019

01:35

Nije primenljivo

Adminui.cloudservicesmanagement.dll

5.1810.1075.2000

653,720

18.01.2018.

17:22

x86

Adminui.wqlqueryengine.dll

5.1810.1022.1002

87,968

18.01.2018.

17:22

x86

Alternatehandler.dll

5.0.8740.1024

235,928

04-jan-2019

01:35

x64

Appexcnlib.dll

5.0.8740.1024

190,880

04-jan-2019

01:35

x64

Assetadvisor.dll

5.0.8740.1024

876,952

04-jan-2019

01:35

x64

Baseobj.dll

5.0.8740.1007

2,379,152

04-jan-2019

01:35

x64

Basesvr.dll

5.0.8740.1007

4,090,768

04-jan-2019

01:35

x64

Ccm32bitlauncher.exe

5.0.8740.1024

684,952

04-jan-2019

01:35

x64

Ccmcore.dll

5.0.8740.1024

1,777,056

04-jan-2019

01:35

x64

Ccmsetup.cab

Nije primenljivo

9,531

18.01.2018.

16:07

Nije primenljivo

Ccmsetup.exe

5.0.8740.1024

5,023,232

04-jan-2019

01:35

x64

Ccmutillib.dll

5.0.8740.1024

1,329,056

04-jan-2019

01:35

x64

Ciagent.dll

5.0.8740.1024

2,106,264

04-jan-2019

01:35

x64

Cmupdate.exe

5.0.8740.1024

22,975,384

04-jan-2019

01:35

x64

Configmgr1810-client-kb4486457-x64.msp

Nije primenljivo

3,936,256

04-jan-2019

01:35

Nije primenljivo

Connectivitydiagnosis.exe

10.0.18286.1000

120,224

04-jan-2019

01:35

x86

Ddmcache.sqlce

Nije primenljivo

1,730

04-jan-2019

01:35

Nije primenljivo

Deltadownload.dll

5.0.8740.1024

497,560

04-jan-2019

01:35

x64

Dwss.msi

Nije primenljivo

12,759,040

04-jan-2019

01:35

Nije primenljivo

Execengn.dll

5.0.8740.1024

439,704

04-jan-2019

01:35

x64

M365ahandler.dll

5.0.8740.1024

240,024

04-jan-2019

01:35

x64

Mcs.msi

Nije primenljivo

16,896,000

04-jan-2019

01:35

Nije primenljivo

Microsoft.configurationmanager.dmpconnector.connector.dll

5.0.8740.1024

130,464

04-jan-2019

01:35

x86

Microsoft.configurationmanager.messageprocessingengine.dll

5.0.8740.1011

97,176

04-jan-2019

01:35

x86

Microsoft.configurationmanager.oms_onboard.dll

5.1810.1075.2000

39,840

18.01.2018.

17:22

x86

Microsoft.configurationmanager.phaseddeployment.podworker.dll

5.0.8740.1007

39,312

04-jan-2019

01:35

x86

Microsoft.configurationmanager.serviceconnector.dll

5.0.8740.1007

154,000

04-jan-2019

01:35

x86

Mp.msi

Nije primenljivo

23,986,176

04-jan-2019

01:35

Nije primenljivo

Patchdownloader.dll

5.0.8740.1009

158,616

04-jan-2019

01:35

x64

Policypv.dll

5.0.8740.1007

951,696

04-jan-2019

01:35

x64

Prereqcore.dll

5.0.8740.1024

4,476,832

04-jan-2019

01:35

x64

Pulldp.msi

Nije primenljivo

15,446,016

04-jan-2019

01:35

Nije primenljivo

Runmetersumm.exe

5.0.8740.1007

4,103,568

04-jan-2019

01:35

x64

Scripts.dll

5.0.8740.1024

211,360

04-jan-2019

01:35

x64

Serviceconnectiontool.exe

5.0.8740.1007

64,400

04-jan-2019

01:35

x86

Setupcore.dll

5.0.8740.1024

24,377,752

04-jan-2019

01:35

x64

Setupdl.exe

5.0.8740.1007

3,430,288

04-jan-2019

01:35

x64

Smp.msi

Nije primenljivo

11,251,712

04-jan-2019

01:35

Nije primenljivo

Smsprov.dll

5.0.8740.1024

14,360,472

04-jan-2019

01:35

x64

Smstsvc.exe

5.0.8740.1007

3,960,208

04-jan-2019

01:35

x64

Update.sql

Nije primenljivo

288,079

04-jan-2019

01:35

Nije primenljivo

Updatesagent.mof

Nije primenljivo

7,839

04-jan-2019

01:35

Nije primenljivo

Updateshandler.dll

5.0.8740.1024

1,159,064

04-jan-2019

01:35

x64

_smsprov.mof

Nije primenljivo

752,648

04-jan-2019

01:35

Nije primenljivo

Aainst.mof

Nije primenljivo

9,247

04-jan-2019

01:35

Nije primenljivo

Adminui.cloudservicesmanagement.dll

5.1810.1075.2000

653,720

18.01.2018.

17:17

x86

Adminui.wqlqueryengine.dll

5.1810.1022.1002

87,968

18.01.2018.

17:17

x86

Alternatehandler.dll

5.0.8740.1024

185,240

04-jan-2019

01:35

x86

Appexcnlib.dll

5.0.8740.1024

153,496

04-jan-2019

01:35

x86

Assetadvisor.dll

5.0.8740.1024

696,216

04-jan-2019

01:35

x86

Ccm32bitlauncher.exe

5.0.8740.1024

599,960

04-jan-2019

01:35

x86

Ccmcore.dll

5.0.8740.1024

1,351,064

04-jan-2019

01:35

x86

Ccmsetup-sup.cab

Nije primenljivo

1,063,263

04-jan-2019

01:35

Nije primenljivo

Ccmsetup.exe

5.0.8740.1024

4,075,184

04-jan-2019

01:35

x86

Ccmsetup.msi

Nije primenljivo

6,459,392

04-jan-2019

01:35

Nije primenljivo

Ccmutillib.dll

5.0.8740.1024

1,073,048

04-jan-2019

01:35

x86

Ciagent.dll

5.0.8740.1024

1,545,112

04-jan-2019

01:35

x86

Configmgr1810-client-kb4486457-i386.msp

Nije primenljivo

2,928,640

04-jan-2019

01:35

Nije primenljivo

Connectivitydiagnosis.exe

10.0.18286.1000

120,216

04-jan-2019

01:35

x86

Ddmcache.sqlce

Nije primenljivo

1,730

04-jan-2019

01:35

Nije primenljivo

Deltadownload.dll

5.0.8740.1024

404,888

04-jan-2019

01:35

x86

Dwss.msi

Nije primenljivo

12,759,040

04-jan-2019

01:35

Nije primenljivo

Execengn.dll

5.0.8740.1024

360,344

04-jan-2019

01:35

x86

M365ahandler.dll

5.0.8740.1024

196,504

04-jan-2019

01:35

x86

Mcs.msi

Nije primenljivo

16,896,000

04-jan-2019

01:35

Nije primenljivo

Microsoft.configurationmanager.oms_onboard.dll

5.1810.1075.2000

39,840

18.01.2018.

17:18

x86

Mp.msi

Nije primenljivo

23,986,176

04-jan-2019

01:35

Nije primenljivo

Patchdownloader.dll

5.0.8740.1009

117,656

04-jan-2019

01:35

x86

Pulldp.msi

Nije primenljivo

12,533,760

04-jan-2019

01:35

Nije primenljivo

Scripts.dll

5.0.8740.1024

166,296

04-jan-2019

01:35

x86

Smp.msi

Nije primenljivo

11,251,712

04-jan-2019

01:35

Nije primenljivo

Updatesagent.mof

Nije primenljivo

7,839

04-jan-2019

01:35

Nije primenljivo

Updateshandler.dll

5.0.8740.1024

873,880

04-jan-2019

01:35

x86

_uimanifest.xml

Nije primenljivo

752

18.01.2018.

17:17

Nije primenljivo

Reference

Instaliranje ispravki za system Center Configuration Manager

Saznajte više o standardnoj terminologiji koju Microsoft koristi za opisivanja softverskih ispravki.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×