Zemlja određeno ažuriranje za Italiju da podržava izvoz kupce elektronskih faktura za privatne kompanije u Microsoft Dynamics AX i Microsoft Dynamics 365

References: #3976567 (DAXSE), #3976571 (DAXSE), #184599 (Dynamics), #200188 (Dynamics), #200190 (Dynamics) and #200194 (Dynamics)

Ovaj članak se odnosi na Microsoft Dynamics AX i Microsoft Dynamics 365 za regione u italijanskom (it).

Uvod

Ova ispravka proširuje izdavanje fakture kupcima u elektronskom formatu za privatne kompanije u Italiji u Microsoft Dynamics AX, Microsoft Dynamics 365 za operacije verziju 1611 (novembra 2016), Dynamics 365 finansija i operacijama, Enterprise edition (jul 2017), Dynamics 365 za finansiranje i operacije, Enterprise edition 7.3 i Dynamics 365 za finansije i operacije verzije 8.0 (April 2018).

Više informacija

U Italiji u format za elektronske fakture „FatturaPA” verziju 1.2 se koristi za sve vrste preduzeća, uključujući javne administracije i privatnih kompanija i profesionalaca. Unutar ovog formata prenos šifre trebalo bi da razlikuje:

 • FPA12 - za javne administracije (B2G komunikacije)

 • FPR12 - za privatne kompanije i profesionalce (B2B komunikacije)

U sistemu sledeće logika je nekada znao dinamički da li kupac je javno ili privatno: ako dužina autoritet office koda (definisano u sekciji Prodaja demografiju kupca) je 6, onda će se smatrati ovog kupca javne administracije. Ako autoritet office Šifra 7 characthers dužine ili ne definisan uopšte onda ovog kupca će biti sagledan kao privatna kompanija.

Kontrole dostupne autoritet office šifre je pojačano u detalje kupca: samo prazne vrednosti ili šifre sa 6 ili 7 znakova dužine je dozvoljeno. U suprotnom će biti povećan poruku o grešci.

Ako autoritet office Šifra uopšte nije definisan onda je sertifikovani e-adresa (peći) treba uneti na nivou kupca. PEĆI definiton je sproveden u sistemu putem prilagodljivih Eletronic dokument propertites. Da biste to omogućili, za dodatno podešavanje treba uraditi u sistemu.

 1. Na kontu potraživanja > Podešavanje > (eInvoices) > elektronski dokument svojstvo vrste Dodavanje novog svojstva tipaPeć” (tip mora biti definisan tačno kao predloženi ovde).

  Electronic properties setup

  Primenljivost ovo novo svojstvo treba da bude postavljeno na „CustTable” ("Kupci").

 2. Definiše vrednost ovog novog svojstva na nivou kupca na kontu potraživanja > kupci >sve kupce > kupca (sekcija) > elektronski dokument (faktura) svojstva (dugme).

  PEC property on Customer level

  Definisanim iznad vrednost će se koristiti prilikom naseljavanje PECDestinatario element u XML Izlazna datoteka sa elektronske fakture.

Informacije o prilagodbenom popravku

Ako nailazite na pitanje preuzimanja, instaliranja prilagodbenog popravka, ili imaju druge tehnička podrška pitanja, kontaktirajte svog partnera ili, ako je upisan u plan podrške direktno sa Microsoft, obratite se tehničkoj podršci za Microsoft Dynamics i kreirajte je novi zahtev za podršku. Da biste to učinili, posjetite sledeće Microsoft Web lokacije:

https://mbs2.microsoft.com/Support/newstart.aspx

Možete se obratiti tehničkoj podršci za Microsoft Dynamics putem telefona pomoću ove veze za zemlju određene telefonske brojeve. Da biste to učinili, posjetite jedno od sledećih Microsoft Web lokacije:

Partneri

https://mbs.microsoft.com/partnersource/resources/support/supportinformation/Global+Support+Contacts

Kupci

https://mbs.microsoft.com/customersource/northamerica/help/help/contactus

U posebnim slučajevima, troškovi koji se naplaćuju za podršku mogu biti ukinuti ako stručnjaku za tehničku podršku za Microsoft Dynamics i srodne proizvode utvrdi da će određena ispravka rešiti problem. Uobičajeni troškovi podrške će primeniti na bilo koji dodatnu podršku pitanja i probleme koji nisu direktno povezani sa datom ispravkom.

Nabavljanje ažuriranja

Dopune su dostupne za ručno preuzimanje i instalaciju:

Pored toga, za verzije Microsoft Dynamics 365, GER konfiguracija prodaje fakturu (to).version.5.5 (ili novija) i projekat fakturu (to).version.5.5 (ili novija) mora biti preuzet.

Pogledajte uputstva za ispod na preuzimanju GER konfiguracijama sa LCS:

Preuzmite elektronsko izveštavanje konfiguracijama iz usluge životnog ciklusa

Preduslovi

Morate imati jedan od sljedećih proizvoda da biste primijenili ovaj hitni popravak:

 • Microsoft Dynamics 365 za operacije verziju 1611 (novembra 2016)

 • Microsoft Dynamics 365 za finansiranje i operacije, Enterprise edition (jul 2017)

 • Microsoft Dynamics 365 za finansiranje i operacije, Enterprise edition 7.3

 • Microsoft Dynamics 365 za finansije i operacije verzije 8.0 (April 2018)

 • Microsoft Dynamics AX 2012 R3

 • Microsoft Dynamics AX 2012 R2

 • Microsoft Dynamics AX 2009 SP1

Zahtev za ponovnim pokretanjem

Nakon što primijenite hitni popravak, morate ponovo pokrenuti servis Server aplikacije objekta (AOS).

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×