Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Select a different account.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojih želite da se prijavite.

Uvod

Ova ispravka uvodi uvoza za dobavljače fakture iz elektronske (XML) format „FatturaPA” u Dynamics AX 2012 R3, Dynamics 365 za operacije verziju 1611, Dynamics 365 za Finansije i operacije, Enterprise edition, Dynamics 365 finansija i Operacije, Enterprise edition 7.3, Dynamics 365 za finansiranje i operacije verzija 8.0 i Dynamics 365 za finansije i operacije verziju 8.1.2.

Više informacija

U Italiji, počevši od 01 od januara 2019 svih vrsta preduzeća treba da imaju mogućnost da uvezete fakture da njihovi sistemi elektronskim putem. Da bi ispunila taj zahtev, uvoz od elektronske fakture iz „FatturaPA” verzije 1.2 XML formatu je bio sproveden.

Podešavanje uvoz fakture dobavljača

Za sve verzije Microsoft Dynamics 365, nakon instalacije Ovaj prilagodbeni popravak, sledećeg ili veće verzije elektronske izveštavanja Konfiguracija treba da budu uvezene u sistem od LCS:

 • Model.version.20 fakture kupca

 • Dobavljača fakturišete mapiranje da destination.version.20.24

 • Fakture dobavljača (IT) je uvoz.version.20.26

Vidim ER konfiguracijama preuzimanje uputstva: preuzmite elektronski za izveštavanje konfiguracijama iz životnog ciklusa Usluge

Nakon ovih konfiguracija se uvoze u sistem, Molim vas da definišete format će se koristiti za uvoz fakture dobavljača u novom Konta dugovanja parametra: Konta dugovanja > Podešavanje > dugovanja Parametri > elektronski dokumenti (brza kartica) - Pogledajte „dobavljača fakturu (IT)” format za uvoženje ili njene prilagođavanja.

Pored toga, za Dynamics 365 za finansiranje i operacije verzija 8.0 i Dynamics 365 za finansije i operacije verzija 8.1.2, uvoz u režimu za grupe se mogu podesiti. Da biste to učinili, molim vas da definišete vrstu dokumenta (organizaciju administracija > Upravljanje dokumentima > dokumenta tipovi) sa srodnim Sharepoint fascikle, da se koristi kao Izvorna lokacija dolazne prodavaca fakturiše datoteke.

Zatim definišite neki elektronski za izveštavanje izvor za u Oblikovanje uvoz fakture dobavljača (organizacija administracija > elektronske izveštavanje o > elektronsko izveštavanje izvor) i omogućite u postavkama na Vrsta dokumenta definisana u prethodnom koraku. Vidim ER podataka uvoz konfiguracije uputstva: Podešavanje podataka uvoz iz SharePoint

Sa ovom instalacijom, sve uvoz datoteke koja je postavljena u izvoru će dosledno obraditi u režimu za grupu.

Pored toga, za Dynamics 365 finansija i Operacije verzija 8.1.2, tri više vrsta dokumenata možete da podesite. gore za definisanje „post-obradi” različitim lokacijama:

 • Da se preselim tamo datoteke koje su uspešno uvezeni;

 • Da se preselim tamo datoteke koje su bile uvezene sa upozorenjima;

 • Da se preselim tamo datoteke koje su nije uspjela zbog greške.

4472130_en_1.jpg

Za sve verzije Microsoft Dynamics:

Uverite se da dobavljači poreza izuzeti brojeve ili Fiskalni šifre definisan u glavnim podacima. Ovi ID-ovi će se koristiti. za identifikaciju tokom procesa uvoza.

Uverite se da proizvodi imaju eksterno predmet broj definisan u spoljni Opis proizvoda. Ovi brojevi će se koristiti za identifikaciju tokom procesa uvoza.

Opcionalno, možete definisati Spoljni šifre vrednosti za merne jedinice. Ako je definisana u ulazne fakture redove, će se koristiti za identifikaciju tokom procesa uvoza.

Uvoz fakture dobavljača izvođenja

Uvoz dobavljače faktura može pokrenuti putem novog stavka menija konta dugovanja > periodične zadatke (ili Periodično) > Uvoz fakture dobavljača.

Ako nijedan izvor za grupne obrade Uvoz je definisana onda korisnik bićete upitani da izaberete jednu datoteku za uvoz.

Tokom procesa uvoza, dobavljači će biti identifikovana preko poreza izuzme broj ili fiskalni zakon definisan u glavnih podataka dobavljača. Ako nema dobavljača koji se podudara sa podacima se nalazi u sistemu onda proces uvoza neće uspeti sa srodnim-poruku o grešci.

Proizvodi koriste u redovima faktura će biti identifikovana preko eksterno Stavka broj koje mogu biti karakteristični za proizvođača. Ako nema proizvoda sa spoljni opisu nalazi se u sistemu onda za uvoz proces će propasti sa srodnim-poruku o grešci.

Merne jedinice, ako se koristi u fakturama redove, će biti identifikovana preko eksternog šifre vrednosti. Ako nema jedinice eksterni kôd koji se podudara sa vrednost je nađena u sistemu onda proces uvoza neće uspeti sa srodnim-poruku o grešci.

Ako jedan dolazni uvoz datoteka sadrži informacije o Izlazne porudžbine i svoje redove u DatiOrdineAcquisto blok onda ovo brojevi će se koristiti za fakture koje se podudaraju sa izlaznih porudžbina uneta u sistem. Ako nema podataka je definisan u DatiOrdineAcquisto onda blokirati sistem će pokušati automatski da ih upari ulazne fakture dobavljača sa postojećim nabavke naredbe.

Ako nema izlazne porudžbine pronađena, sistem će podići na Upozorenje, ali nastavite uvoz s obzirom na proizvode u redovima fakture kao „Non-akcije” artikle i će očekivati da takve proizvode pripadaju Artikal model grupe sa neoznačene Stocked proizvoda -za potvrdu u zalihama Takva je politika. U suprotnom, proces uvoza neće uspeti sa srodnim-poruku o grešci.

Tokom uvoza podržava datoteke u prilozima. Sve priložene datoteke treba da imaju oznake tipa datoteke. Ako priloženu datoteku ima lokala Onda sistem će podići upozorenje i ovaj čuvati će biti preskočena tokom za uvoz.

Uspješno uvezeni dobavljača faktura će biti prikazana u na sistem kao neobrađene fakture - konta dugovanja > faktura > na čekanju fakture dobavljača.

Ograničenja

 • Optužbe se ne uvoze zbog nedovoljno podataka u formatu FatturaPA;

 • Svi popusti će se smatrati popuste na red-nivo zbog određenih FatturaPA formatu koncept;

 • Jedinična cena se uvek smatra za 1 jedinicu zbog ograničenja formata FatturaPA;

 • Porez će biti izračunat u sistem zasnovan na uvezene podatke i porez na postavkama, neće biti uvezeni kao fiksne iznose iz dolazni XML datoteke. Rezultat izračunavanja mogu zatim ručno prilagoditi, ako je potrebno.

Informacije o prilagodbenom popravku

Nabavljanje ažuriranja

Dopune su dostupne za preuzimanje i instalacije:

Preduslovi

Morate imati jedan od sljedećih proizvoda instalirana tako da se primijeniti prilagodbeni popravak:

 • Microsoft Dynamics AX 2012 R3;

 • Microsoft Dynamics 365 za operacije verziju 1611 (novembra 2016);

  • Da se Uverite da li su instalirani svih hitnih ispravki za elektronsko izveštavanje (, aplikacije i binarni segmenata);

 • Microsoft Dynamics 365 za finansiranje i operacije, Enterprise edition (jul 2017);

  • Molim te pobrini se da je instalirali najnoviju kumulativnu ispravku za elektronsko izveštavanje (, aplikacije i binarni segmenata);

 • Microsoft Dynamics 365 za finansiranje i operacije, Enterprise edition 7.3;

 • Microsoft Dynamics 365 za finansije i operacije verzije 8.0;

 • Microsoft Dynamics 365 za finansije i operacije verziju 8.1.2.

Zahtev za ponovnim pokretanjem

Morate ponovo pokrenuti servis Server aplikacije objekta (AOS) Nakon što primijenite hitni popravak.

Ako ti nailazite sporno pitanje preuzimanja, instalacije Ovaj prilagodbeni popravak, ili imaju druge tehnička podrška pitanja, kontaktirajte svog partnera ili, ako je upisan u plan podrške direktno sa Microsoft, možete kontaktirati tehnička podrška za Microsoft Dynamics i Kreiranje novog zahteva za podršku.

Možete se obratiti tehničkoj podršci za Microsoft Dinamika putem telefona pomoću ove veze za zemlju određene telefonske brojeve. Da radim Ovaj, posetite u sledeće Microsoft Web lokacije:

U posebnim slučajevima, troškovi koji se naplaćuju za podršku mogu biti ukinuti ako stručnjaku za tehničku podršku za Microsoft Dinamiku i srodne proizvode utvrdi da će određena ispravka rešiti tvoj problem. Uobičajeni troškovi podrške će se primenjivati na svaku dodatnu podršku pitanja i probleme koji nisu direktno povezani sa datom ispravkom.

Napomena Ovo je clanak „Brzo se objavi” kreirane direktno iz unutar organizacije Microsoft podrške. Na informacije koje se nalaze ovde je navedena kao-je kao odgovor na pitanja. Kao rezultat brzine u učiniti dostupnom, materijali koji mogu da uključuju tipografski greške i možda biti revidiran u bilo kom trenutku bez prethodne najave. Vidim Uslovi korišćenjaza druge razloge.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×