Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Napomena: Više informacija o minimalnim sistemskim zahtevima za Windows 11 potražite u Windows 11 specifikacijama, funkcijama i računarskih zahteva.

Ne preporučuje se Windows 11 instalaciju na uređaju koji ne Windows 11 minimalne sistemske zahteve. Ako odaberete da instalirate Windows 11 hardveru koji ne ispunjava uslove, trebalo bi da se osećate ugodno ako rizikujete da naiđete na probleme sa kompatibilnošću.  

Uređaj možda ne funkcioniše ispravno zbog kompatibilnosti ili drugih problema. Uređajima koji ne ispunjavaju ove sistemske zahteve više neće biti zagarantovano da primaju ispravke, uključujući, ali ne ograničavajući se na bezbednosne ispravke.  

Sledeće odricanje odgovornosti se primenjuje ako instalirate Windows 11 na uređaju koji ne ispunjava minimalne sistemske zahteve:

Ovaj računar ne ispunjava minimalne sistemske zahteve za pokretanje aplikacije Windows 11 – ovi zahtevi obezbedjuju pouzdaniji i kvalitetniji utisak pri radu. Instaliranje Windows 11 na ovom računaru se ne preporučuje i može dovesti do problema sa kompatibilnošću. Ako nastavite sa instalacijom Windows 11, računar više neće biti podržan i neće imati pravo da prima ispravke. Štete na računaru zbog nedostatka kompatibilnosti nisu pokrivene garancijom proizvođača.

Pre nego što instalirate Windows 11

Ako niste sigurni da li uređaj ispunjava minimalne sistemske zahteve za Windows 11 i već imate instaliran Windows 10, možete da preuzmete aplikaciju provera ispravnosti računara, koja će proceniti da li ispunjavaju uslove i identifikovati komponente uređaja koje ne ispunjavaju minimalne zahteve. Aplikacija će se takođe povezati sa informacijama o koracima koje možete preduzeti da bi uređaj ispunio minimalne sistemske zahteve. Da biste saznali više, preuzmite i instalirajte aplikaciju za proveru ispravnosti računara.

Kada instalirate Windows 11

Kada Windows 11 na uređaju koji ne ispunjava minimalne sistemske zahteve, obavestićemo vas o korišćenju vodenog žiga na radnoj Windows 11 računaru. Možda ćete videti i obaveštenje u okviru Postavke da biste znali da zahtevi nisu ispunjeni.

Ako imate problema posle nadogradnje na Windows 11, a uređaj ne ispunjava minimalne sistemske zahteve, preporučujemo da se vratite na Windows 10.

Da biste se vratili na Windows 10, izaberite stavku > Postavke > System > Recovery > Vrati se

Ova opcija je dostupna samo 10 dana nakon nadogradnje, nakon kojeg će datoteke potrebne za izvršavanje ove funkcije biti uklonjene kako bi se oslobodio prostor na disku na uređaju.

Povezani članci

Nadogradite na Windows 11: najčešća pitanja

Priprema za nadogradnju Windows 11

Načini instalacije Windows 11

Upravljanje Windows 11 porukom "Sistemski zahtevi nisu ispunjeni" u organizaciji

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×