Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Podrška za Internet Explorer je završena 15. juna 2022.

Internet Explorer 11 je trajno onemogućen putem ispravke za Microsoft Edge na određenim verzijama OS Windows 10. Ako bilo koji sajt koji posetite zahteva Internet Explorer 11, možete ga ponovo učitati u režimu Internet Explorer u pregledaču Microsoft Edge. Preporučujemo da koristite Microsoft Edge za brže, bezbednije i modernije iskustvo pregledanja veba.

Prvi koraci uz Microsoft Edge

Da li ste ikada preuzeli nešto sa interneta i odjednom ste primetili da se vaša matična stranica ili podrazumevani pretraživač u programu Internet Explorer promenili? Internet Explorer 11 sprečava programe nezavisnih dobavljača da promene te postavke.

Jedina stvar koju treba da uradite jeste da odaberete koje postavke želite da Internet Explorer zaštiti. Kada ih izaberete, i dalje možete da ih promenite u bilo kom trenutku.

Promena matične stranice

  1. U programu Internet Explorer 11 izaberite stavku Alatke Postavke" > internet opcijama.

  2. Na kartici Opšte, u okviruMatična stranica otkucajte URL sajta koji želite da postavite kao matičnu stranicu. Možete da dodate više URL adresa ili da dodate lokaciju koju trenutno prikazujete tako što ćete izabrati stavku Koristi trenutnu. Ako dodajete više URL adresa, URL stavite u zasebnu liniju.

  3. Izaberite primeni >U redu. Videćete promene koje ste napravili sledeći put kada otvorite Internet Explorer.

Promena podrazumevanog pretraživača

  1. Izaberite stavke Alatke Postavke" > Upravljanje dodacima. Zatim u okviru Tipovi dodatkaizaberite stavku Dobavljači pretrage.

  2. Izaberite pretraživač koji želite, a zatim izaberite stavku Postavi kao podrazumevani> Zatvori.

    Ako na listi ne vidite pretraživač koji želite, izaberite stavku Pronađite još dobavljača pretrage na dnu dijaloga i pratite uputstva na ekranu da biste dodali novi.

Napomena: Ova funkcija se ne odnosi na računare povezane sa domenom ili na one koji rade pod bilo kom verzijom sistema Windows obrazovnim institucijama ili preduzećima.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru

Pitajte zajednicu >

Pronalaženje podrške

OBRATITE NAM SE >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×