Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Dobavljačnovi Microsoft Edge  vam pomaže da pretražite, pretražite, kupujete na mreži i još mnogo toga. Kao i svi moderni pregledači, Microsoft Edge vam nudi da prikupite i uskladištite određene podatke na uređaju, kao što su kolačići i da nam šaljete informacije kao što je istorija pregledanja, da biste iskustvo učinili što bogatijim, brzim i ličnim. 

Svaki put kada prikupljamo podatke, želimo da se uverimo da je to pravi izbor za vas. Neke osobe brinu o prikupljanju istorije pregledanja veba. Zato vam govorimo koji podaci se skladište na vašem uređaju ili ih mi prikupljamo. Dajemo vam izbore da kontrolišete koji podaci se prikupljaju. Za više informacija o privatnosti u programu Microsoft Edge, preporučujemo da pregledate našu izjavu o privatnosti. 

Koji podaci se prikupljaju ili skladište i zašto

Microsoft koristi dijagnostične podatke da bi poboljšao svoje proizvode i usluge. Te podatke koristimo kako bismo bolje razumeli kako naši proizvodi izvršavaju i gde treba da se izvrše poboljšanja. 

Microsoft Edge prikuplja skup neophodnih dijagnostičkih podataka kako bi Održavao Microsoft Edge bezbednim, adukovali i izvršavali kao što je očekivano. Microsoft veruje u umanjivanje prikupljanja informacija i praksi. Trudimo se da prikupimo samo informacije koje su nam potrebne i da ih uskladištimo samo dokle god su potrebne za pružanje usluge ili analize. Pored toga, možete da kontrolišete da li se opcionalni dijagnostički podaci povezani sa vašim uređajem dele sa korporacijom Microsoft kako bi se rešili problemi sa proizvodima i da biste poboljšali Microsoft proizvode i usluge. 

Dok koristite funkcije i usluge u programu Microsoft Edge, dijagnostički podaci o tome kako koristite te funkcije šalju se korporaciji Microsoft. Microsoft Edge čuva istoriju pregledanja – informacije o veb lokacijama koje posećujete – na vašem uređaju. U zavisnosti od postavki, ova istorija pregledanja se šalje korporaciji Microsoft, što nam pomaže da pronađemo i rešimo probleme i poboljšamo svoje proizvode i usluge za sve korisnike. Kolekcijom opcionalnih dijagnostičkih podataka možete da upravljate tako što ćete izabrati Postavke i još mnogo toga > Postavke   > Privatnost, pretraga i usluge i uključivanje ili isključivanje pomoći za poboljšanje Microsoft proizvoda slanjem opcionalnih dijagnostičkih podataka o načinu na koji koristite pregledač,veb sajtovima koje posećujete i izveštajima o padu.   Ovo uključuje podatke iz testiranja novih iskustava. Da biste završili sa unošenjem promena u ovu postavku, ponovo pokrenite Microsoft Edge. 

Uključivanje ove postavke omogućava vam da sa korporacijom Microsoft delite ove opcionalne dijagnostičke podatke iz drugih aplikacija koje koriste Microsoft Edge, kao što je aplikacija za protok video zapisa koja hostuje veb platformu Microsoft Edge radi striminga video zapisa. Microsoft Edge veb platforma će vam poslati informacije o načinu na koji koristite veb platformu i sajtove koje posećujete u aplikaciji korporaciji Microsoft.  Ovu kolekciju podataka određuje vaša opcionalna postavka dijagnostičkih podataka u postavkama privatnosti, pretrage i usluga u programu Microsoft Edge. 

Na Windows 10, te postavke određuju vaše dijagnostičke postavke Windows postavke. Da biste promenili postavku dijagnostičkih podataka, izaberite stavku Započni> Postavke  > Privatnost > za & povratne informacije.  Na svim drugim platformama možete da promenite postavke u programu Microsoft Edge tako što ćete izabrati stavke Postavke i druge > Postavke  > Privatnost, pretraga i usluge.   U nekim slučajevima postavkama dijagnostičkih podataka možda upravlja vaša organizacija. 

Kada tražite nešto, Microsoft Edge može da pruži predloge o tome šta tražite. Da biste uključili ovu funkciju, izaberite stavku Postavke > Postavke   > Privatnost, pretraga i usluge > Traka adresa i pretraga i uključite opciju Prikaži mi predloge pretrage i lokacije pomoću otkucanih znakova.    Kada počnete da kucate, informacije koje unesete na traku adresa šalju se podrazumevanom dobavljaču pretrage da bi vam pružile predloge za trenutnu pretragu i veb lokaciju. 

Kada koristite InPrivate pregledanje ili režim gosta, Microsoft Edge prikuplja neke informacije o tome kako koristite pregledač, u zavisnosti od postavke dijagnostičkih podataka za Windows ili postavki privatnosti u pregledaču Microsoft Edge, ali automatski predlozi se isključe i ne prikupljaju se informacije o veb lokacijama koje posećujete. Kada zatvorite sve InPrivate prozore, Microsoft Edge će izbrisati istoriju pregledanja, kolačiće i podatke o lokaciji, kao i lozinke, adrese i podatke obrasca. Možete da pokrenete novu InPrivate sesiju tako što ćete izabrati Postavke i još mnogo toga na računaru ili kartice na mobilnom uređaju. 

Microsoft Edge takođe ima funkcije koje pomažu vama i vašem sadržaju da ostanete bezbedni na mreži. Windows zaštitnik SmartScreen automatski blokira veb lokacije i preuzimanja sadržaja za koje se izveštava da su zlonamerni. Windows zaštitnik SmartScreen proverava adresu veb stranice koju posećujete u odnosu na listu adresa veb stranica uskladištenih na uređaju za koje Microsoft smatra da je legitimna. Adrese koje se ne prenose na listi uređaja i adrese datoteka koje preuzimate biće poslate korporaciji Microsoft i proveravaju se u odnosu na često ažuriranu listu veb stranica i preuzimanja koja su prijavljena korporaciji Microsoft kao nebezbedna ili sumnjiva. 

Da bi ubrzao zamotrene zadatke kao što su popunjavanje obrazaca i unos lozinki, Microsoft Edge može da sačuva informacije kako bi vam pomogao. Ako odaberete da koristite te funkcije, Microsoft Edge skladišti informacije na vašem uređaju. Ako ste uključili sinhronizaciju za popunjavanje obrasca, kao što su adrese ili lozinke, ove informacije će biti poslate u Microsoft oblak i uskladištene sa Microsoft nalogom će se sinhronizovati u svim prijavljenim verzijama programa Microsoft Edge. Ovim podacima možete da upravljate iz Postavke više profila > Postavke   > profila.   

Da bi se neki video i muzički sadržaj zaštitio od kopiranja, neke veb lokacije za protok skladište podatke usluge Digital Rights Management (DRM) na uređaju, uključujući jedinstveni identifikator (ID) i licence za medije. Kada odete na jednu od ovih veb lokacija, ona preuzima informacije o DRM-u kako bi se uverila da imate dozvolu za korišćenje sadržaja. 

Microsoft Edge takođe skladišti kolačiće, male datoteke koje se stavljaju na uređaj dok pregledate veb. Mnoge veb lokacije koriste kolačiće za skladištenje informacija o vašim željenim postavkama i postavkama, poput čuvanja stavki u korpi za kupovinu kako ne biste morate da ih dodajete svaki put kada ih posetite. Neke veb lokacije koriste i kolačiće da bi prikupile informacije o aktivnosti na mreži kako bi vam prikazale oglašavanje zasnovano na interesovanjima. Microsoft Edge vam pruža opcije za brisanje kolačića i blokiranje čuvanja kolačića u budućnosti. 

Microsoft Edge će poslati zahteve "Ne prati" veb lokacijama kada je uključena postavka Pošalji zahteve ne prati. Veb lokacije mogu i dalje da prate vaše aktivnosti, čak i kada se pošalje zahtev Ne prati. 

Brisanje podataka prikupljenih ili uskladištenih od strane Microsoft Edge

Da biste obrnuli informacije o pregledanju sačuvane na uređaju, kao što su sačuvane lozinke ili kolačići:

  1. U Microsoft Edge izaberite stavku Postavke i > Postavke > privatnost, pretragu i usluge.

  2. U okviru Stavke Obriši podatke pregledanja, izaberite stavku Odaberite stavke za brisanje.

  3. U okviru Vremenskiopseg odaberite vremenski opseg.

  4. Potvrdite izbor u polju za potvrdu pored svakog tipa podataka koji želite da poništite, a zatim izaberite obriši odmah.

  5. Ako želite, možete da izaberete stavku Odaberite šta želite da obrišem svaki put kada zatvorite pregledač i odaberete tipove podataka koji bi trebalo da budu opozivani.

Saznajte više o tome šta se briše za svaku stavku istorije pregledača.

Da biste obrnuli istoriju pregledanja koje je prikupio Microsoft:

  • Da biste videli istoriju pregledanja povezanu sa nalogom, prijavite se na svoj nalog na account.microsoft.com. Pored toga, imate i opciju da obrišemo podatke o pregledanju koje je Microsoft prikupio pomoću Microsoft table za privatnost.

  • Da biste izbrisali istoriju pregledanja i druge dijagnostične podatke povezane sa Windows 10 uređajem, izaberite stavku Započni > Postavke   > Povratne informacije o privatnosti> dijagnostika, & zatim izaberite izbriši u okviru Brisanje dijagnostičkihpodataka. 

Da biste obrnuli pojedinačne lozinke uskladištene Microsoft Edge na uređaju:

  1. U Microsoft Edge izaberite stavku Postavke i još mnogo toga > Postavke > Profili , a zatim izaberite stavku Lozinke.

  2. U okviru Sačuvane lozinkeizaberite stavku Još radnji pored imena veb lokacije, a zatim izaberite stavku Izbriši da biste obrisali lozinku sačuvanu za tu lokaciju.

Kako da upravljate postavkama privatnosti u Microsoft Edge

Da biste promenili nivo sprečavanja praćenja, obrišite podatke pregledanja, poboljšajte Microsoft Edge i još mnogo toga, izaberite stavku Postavke i još mnogo toga> Postavke > Privatnost, pretraga i usluge.

Da biste odabrali da li veb lokacije mogu da traže dozvolu za korišćenje vaše lokacije, kamere, mikrofona i još mnogo toga, izaberite stavku Postavke i još mnogo toga> Postavke > Dozvola lokacije.

Da biste odabrali tipove podataka koji se sinhronizuju na svim uređajima ili da biste u potpunosti isključili sinhronizaciju, izaberite stavku Postavke   i još mnogo toga> Postavke > Profile > Sinhronizuj .

Da biste saznali više o privatnosti u programu Microsoft Edge, pročitajte Microsoft Edge bela za privatnost.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Pronađite rešenja za uobičajene probleme ili potražite pomoć od agenta za podršku.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×