Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Ovaj članak opisuje načine za instaliranje Windows 11.

Napomena: Da bi izvršili Windows 11 na Windows 11, uređaji bi trebalo da ispune minimalne Windows 11 sistemske zahteve. Neke Windows 10 funkcije nisu dostupne u programu Windows 11. Sistemski zahtevi za iskuse Windows 11 funkcijama i aplikacijama premašiće minimalni Windows 11 sistemskih zahteva. Pronalaženje Windows 11 specifikacija, funkcija i računarskih zahteva

Pre nego što počnete

Uverite se da uređaj na kojem želite da instalirate Windows 11 ispunjava minimalne sistemske zahteve. Ako uređaj trenutno radi pod operativnim sistemom Windows 10, preporučujemo da proverite minimalne sistemske zahteve pomoću aplikacije provera ispravnosti računara. Ne preporučujemo da instalirate Windows 11 na uređaju koji ne ispunjava zahteve. Više informacija potražite u članku Instaliranje Windows 11 na uređajima koji ne ispunjavaju minimalne sistemske zahteve.

Windows Update u Postavke (preporučuje se)

Ako vršite nadogradnju sa Windows 10, preporučujemo da sačekate dok ne budete obaveštenje putem Windows Update da je nadogradnja spremna za uređaj. Da biste proverili Windows 11 li je Windows 11 uređaj spreman, izaberite stavku Pokreni > Postavke  > Ažuriraj & Security > Windows Update > Proveri da li postoje ispravke.

Za poznate probleme koji mogu da utiču na uređaj, možete da proverite i Windows čvorište za ispravnost izdanja.

Drugi načini za instaliranje Windows 11 (ne preporučuje se) 

Korišćenje pomoćnika za instalaciju za nadogradnju

Preporučujemo da sačekate dok uređaj ne dobije nadogradnju na Windows 11 biste koristili pomoćnik za instalaciju. Kada budete spremni, možete da je pronađete na stranici za Windows 11 preuzimanje softvera.

Kreiranje Windows 11 instalacionog medijuma

Na stranici Windows 11 za preuzimanje softvera izaberite stavku Kreiraj alatku odmah i pratite uputstva da biste instalirali Windows 11.

Upozorenje: 

 • Microsoft preporučuje da se Windows 11 na uređaju koji ne ispunjava minimalne sistemske zahteve Windows 11 korisnika. Ako odaberete da instalirate Windows 11 na uređaju koji ne ispunjava ove zahteve i priznajete i razumete rizike, možete da kreirate sledeće vrednosti ključa registratora i zaobiđite proveru za TPM 2.0 (barem je potreban TPM 1.2) i CPU porodicu i model.

 • Ključ registratora: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\MoSetup

 • Ime: AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU

 • Tip: REG_DWORD

 • Vrednost: 1

 • Napomena: Može doći do ozbiljnih problema ako neispravno izmenite registrator pomoću uređivača registratora ili na neki drugi način. Zbog ovih problema ćete možda morati ponovo da instalirate operativni sistem. Microsoft ne može da garantuje da se ovi problemi mogu rešiti. Registrator menjate na sopstveni rizik.

Dostupne su dve putanje instalacije:

 1. Nadogradite tako što ćete pokrenuti instalacioni program na medijumu dok Windows 10. Imaćete opciju da:

  A. Izvršite potpunu nadogradnju koja čuva lične datoteke (uključujući upravljačke programe), aplikacije i Windows Postavke. Ovo je podrazumevano iskustvo i ono koje koristi pomoćnik za instalaciju.

  B. Zadrži samo podatke zadržaće samo lične datoteke (uključujući upravljačke programe), ne i aplikacije i Windows Postavke.
   
  C. Funkcija "Čista instalacija" instaliraće Windows 11 i ne zadržava ništa od Windows 10 instalacije. Više informacija potražite u članku Novi početak za računar.

 2. Pokrenite računar sa medija da biste pokrenuli instalaciju. Ova putanja je čista instalacija i neće zadržati prethodne datoteke ili postavke. Više informacija potražite u članku Novi početak za računar.

  Važno: Trebalo bi da proverite da li uređaj ispunjava minimalne sistemske zahteve pre nego što odaberete da se pokrenete sa medija zato što će vam omogućiti da instalirate Windows 11 ako imate najmanje TPM 1.2 (umesto minimalnog sistemskog zahteva TPM 2.0) i neće potvrditi da je procesor na odobrenoj CPU listi zasnovanoj na porodici i modelu procesora.

Kreiranje instalacije slike

Koristite ALATKE DISM ili nezavisnih proizvođača da biste direktno primenili postojeću Windows 11 sliku na disk.
 

Važno: Instalacija slike programa Windows 11 neće proveriti sledeće zahteve: TPM 2.0 (najmanje TPM 1.2 je obavezno) i porodicu i model CPU-a.

Srodni članci

Instaliranje Windows 11 na uređajima koji ne ispunjavaju minimalne sistemske zahteve

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×