Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Nadogradnja se razlikuje od ispravke po tome što premešta računar iz prethodne verzije operativnog sistema Windows – kao što je Windows 10 – u Windows 11. Ovo najčešća pitanja su namenjena za odgovaranje na pitanja o nadogradnji na Windows 11.

Ispravka obezbeđuje da imate najnovije funkcije i bezbednosna poboljšanja za trenutnu verziju operativnog sistema Windows. Ako želite da ažurirate uređaj i potrebne su vam dodatne informacije, pročitajte članak Windows Update: najčešća pitanja.

Za neke odgovore na pitanja koja možete imati o nadogradnji za Windows 11, izaberite bilo koji naslov ispod. Otvoriće se da bi se prikazalo više informacija. 

Windows 11 nudi nove funkcije produktivnosti i funkcionalnosti dizajnirane za ispunjavanje izazova hibridnog sveta. Ima potpuno osvežen izgled i doživljaj koji vam pomaže da obavite više posla sa manje stresa. Saznajte više o tome šta je novo na Windows.com/Windows-11.

Nadogradnje na Windows 11 iz Windows 10 biće besplatne. Međutim, zbog veličine preuzimanja, naknade za ISP mogu da se primene za preuzimanja koja se obavljaju preko ograničenih veza. 

Napomena: Da biste izvršili Windows 11, uređaji moraju da ispune minimalne Windows 11 sistema. Neke Windows 10 funkcije nisu dostupne u programu Windows 11. Sistemski zahtevi za iskuse Windows 11 funkcijama i aplikacijama premašiće minimalni Windows 11 sistemskih zahteva. Pronalaženje Windows 11 specifikacija, funkcija i računarskih zahteva

Napomena: Da biste izvršili Windows 11, uređaji moraju da ispune minimalne Windows 11 sistema. Neke Windows 10 funkcije nisu dostupne u programu Windows 11. Sistemski zahtevi za iskuse Windows 11 funkcijama i aplikacijama premašiće minimalni Windows 11 sistemskih zahteva. Pronalaženje Windows 11 specifikacija, funkcija i računarskih zahteva

Kada Windows 11 proveru valjanosti i proveru valjanosti za određeni računar, Windows Update će ukazati na to da je nadogradnja spremna za instalaciju.

Da biste videli da li vaš računar ispunjava uslove, preuzmite aplikaciju Provera ispravnosti računara.

Možete da koristite aplikaciju "Provera ispravnosti računara" da biste utvrdili da li računar može da izvrši nadogradnju.

Preuzmite aplikaciju provera ispravnosti računara.

Podrazumevano iskustvo će biti da datoteke i podaci budu napredni sa novom instalacijom. Međutim, uvek preporučujemo da napravite rezervnu kopiju datoteka pre instaliranja nove verzije operativnog sistema Windows. Ako već sinhronizujete datoteke sa uslugom OneDrive, možda nećete morati da preduzimate dodatne radnje da biste napravili rezervnu kopiju.

Više informacija o prvim koracima uz OneDrive potražite u članku Otpremanje i čuvanje datoteka i fascikli u usluzi OneDrive.

Očekuje se da će većina softvera i pribora koji su Windows 10 raditi sa Windows 11. Obratite se izdavaču softvera ili proizvođaču pribora za određene detalje o proizvodima.

Vreme će se razlikovati, naročito na osnovu brzine interneta. Preuzimanje i instaliranje Windows 11 najverovatnije će trajati duže od uobičajene ispravke Windows 10 funkcije. Računar možete da koristite dok ga preuzimate, a zatim imate opciju da planirate da se instaliranje izvrši u određeno vreme kada ne planirate da koristite računar.

Da, kada izvršite nadogradnju na Windows 11, imate 10 dana da se vratite na stranicu Windows 10 čuvajući datoteke i podatke koje ste poneli sa s vama. Posle tog perioda od 10 dana, moraćete da napravite rezervnu kopiju podataka i izvršite "čistu instalaciju" da biste se vratili na Windows 10.

Kada utvrdite koji računar ćete koristiti za pokretanje aplikacije Windows 11, trebalo bi da se uverite da ste prijavljeni pomoću Microsoft naloga i da se rezervne kopije datoteka i fascikli nalaze u usluzi OneDrive. Datoteke će se zatim podrazumevano prebaciti Windows 11 uređaju.

Dodatne informacije o pripremi za Windows 11 potražite u članku Priprema za Windows 11 nadogradnju.

Ako vidite ovaj tip poruke, možda pokušavate da nadogradite računar koji ne ispunjava minimalne sistemske zahteve za Windows 11. Više informacija potražite u članku Instaliranje Windows 11 na računarima koji ne ispunjavaju minimalne sistemske zahteve.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×