Otklanjanje grešaka plavog ekrana u operativnom sistemu Windows

Greške plavog ekrana (koje se ponekad nazivaju greškama na crnim ekranima ili greškama pri ZAUSTAVLJANJU) mogu da se dese ako problem izazove da se Windows ponovo isključi ili ponovo pokrene. Možda ćete videti poruku koja kaže: "Windows je isključen da biste sprečili računar".

Ove greške mogu da izazovu i hardverski i softverski problemi. Ako ste dodali novi hardver na računar pre greške plavog ekrana, isključite računar, uklonite hardver i pokušajte ponovo da pokrenete. Ako imate problema prilikom ponovnog pokretanja, možete da pokrenete računar u bezbednom režimu. Više informacija potražite u članku Postavke pokretanja operativnog sistema Windows (uključujući bezbedni režim).

Možete i da probate da dobijate najnovije ispravke pomoću usluge Windows Update, pomoć iz drugih izvora ili da vratite Windows na stariju verziju vremena.
 

Nabavite najnovije ispravke

U operativnom sistemu Windows 7

Kliknite na dugme Start , izaberite stavku Svi programi, a zatim izaberite stavku Windows Update.

U operativnom sistemu Windows 8,1

  1. Brzo prevucite sa desne ivice ekrana, dodirnite stavku Postavke, a zatim stavku Promeni postavke računara. (Ako koristite miš, postavite pokazivač u gornji desni ugao ekrana, pomerite pokazivač miša nadole, izaberite stavku Postavke, a zatim stavku Promeni postavke računara.)

  2. Dodirnite ili izaberite stavku Ažuriranje i oporavak, a zatim dodirnite ili izaberite stavku Windows Update.

  3. Dodirnite ili izaberite stavku odmah Provjerite, a zatim sačekajte dok Windows potraži najnovije ispravke za računar.

  4. Ako Windows pronađe ispravke, dodirnite ili izaberite stavku Instaliraj ispravkeObavezna Administratorska dozvolamožda će vam biti zatraženo da uradite administratorsku lozinku ili da biste potvrdili izbor.

Pročitajte i prihvatite uslove licenciranja, a zatim dodirnite ili kliknite na dugme Završi ako ispravka zahteva da Windows Update zahteva da li je uspešno instaliralo ispravke.

Pomoć iz drugih izvora

Ako ova rešenja ne reše problem, možete da dobijete pomoć od Microsoft podrškei Microsoft zajednice. Microsoft Support pruža tehničku pomoć za druge verzije operativnog sistema Windows. Stranice Microsoft zajednice naWindows forumunude rešenja od drugih osoba koje su imale slične probleme sa svojim računarima.

Ako ste na RAČUNARU dobili unapred instaliran Windows, obratite se PROIZVOĐAČU računara.

Vraćanje operativnog sistema Windows na stariju taиku u vremenu

Možete da vratite Windows nazad na stariju taиku u vremenu, koja se zove "tacka vraćanja". Oporavak sistema ne menja lične datoteke, ali može da ukloni nedavno instalirane aplikacije i upravljačke programe.

Ako imate problema pri pokretanju (pokretanje) računara, možete da vratite Windows u prethodno stanje u Windows okruženju oporavka. Uputstva potražite u članku Postavke pokretanja operativnog sistema Windows (uključujući bezbedni režim).

 U operativnom sistemu Windows 7

  1. Brzo prevucite sa desne ivice ekrana i dodirnite stavku Pretraži. (Ako koristite miš, postavite pokazivač u gornji desni ugao ekrana, pomerite pokazivač miša nadole, a zatim kliknite na dugme Pretraži.)

  2. U polje za pretragu unesite kontrolnu tablu i dodirnite ili izaberite stavku Kontrolna tabla.

  3. Unesite oporavak u polje pretraga kontrolne table, a zatim dodirnite ili izaberite stavku oporavak.

  4. Dodirnite ili izaberite stavku Otvori oporavak sistema, a zatim sledi uputstva.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru
Pitajte zajednicu
Pronalaženje podrške
Obratite nam se

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×