Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Microsoft se obavezao da će obezbediti 10 godina podrške za proizvode za Windows 7 kada je objavljen 22. oktobra 2009. Ovaj period od 10 godina je završen, a Microsoft je obustavio podršku za Windows 7 kako bismo mogli da fokusiramo našu investiciju na podršku novijim tehnologijama i odlična nova iskustva. Određeni kraj dana podrške za Windows 7 bio je 14. januar 2020. Tehnička pomoć i softverske ispravke Windows Update koje vam pomažu da zaštitite računar više nisu dostupni za proizvod. Microsoft preporučuje da pređete na Windows 11 biste izbegli situaciju u kojoj vam je potrebna usluga ili podrška koja više nije dostupna.

Od 14. januara 2020. računari koji rade pod operativnim sistemom Windows 7 više neće dobijati bezbednosne ispravke. Zbog toga je važno da izvršite nadogradnju na moderni operativni sistem kao što je Windows 11, koji može da obezbedi najnovije bezbednosne ispravke kako bi vi i vaši podaci bili bezbedniji. Pored toga, Microsoft korisnička usluga više nije dostupna za pružanje tehničke podrške za Windows 7. Srodne usluge za Windows 7 takođe se obustavljaju tokom vremena. Na primer, određene igre kao što su Internet Backgammon i Internet Checkers, kao i elektronski vodič za programe za Windows Media Center, trebalo bi da se obustave u januaru 2020. godine.

Za većinu korisnika operativnog sistema Windows 7, premeštanje na novi uređaj sa Windows 11 je preporučena putanja unapred. Današnji računari su brži, laki, ali moćniji i bezbedniji, sa prosečnom cenom koja je znatno manja od prosečnog računara pre osam godina. Da biste pronašli najbolji računar za vas, potražite kompatibilne računare Windows 11 računarima

Iako preporučujemo da nabavite novi računar uz Windows 11, shvatamo da to nije uvek iznudošljivo, pa vam predlažemo i da istražite nadogradnju Windows 10. 

Da biste iskoristili najnovije hardverske mogućnosti, preporučujemo da se prebacite na novi računar sa uslugom Windows 11 koji donosi novi izgled i nove načine da ostanete kreativni i produktivni.

Ponuda Windows 10 besplatne nadogradnje je završena 29. jula 2016. Da biste izvršili Windows 10, moraćete da imate kompatibilan računar i da kupite punu verziju softvera. Preporučujemo da ne instalirate Windows 10 na starijem uređaju jer neki Windows 7 uređaji nisu kompatibilni sa programom Windows 10 ili mogu da dožive smanjenu dostupnost funkcija. Pre nego što uložite u Windows 10 nadogradnju, imajte na umu da Windows 10 dostići datum završetka podrške 14. oktobra 2025. 

Ako nastavite da koristite Windows 7 sada kada je podrška završena, računar će i dalje raditi, ali će biti podložniji bezbednosnim rizicima i virusima. Računar će nastaviti da se pokreće i radi, ali više neće primati ispravke softvera, uključujući bezbednosne ispravke, od korporacije Microsoft.

Windows 7 i dalje može da se instalira i aktivira nakon završetka podrške; međutim, ona će biti podložnija bezbednosnim rizicima i virusima zbog nedostatka bezbednosnih ispravki. Posle 14. januara 2020. Microsoft preporučuje da koristite noviju verziju operativnog sistema Windows umesto operativnog sistema Windows 7.

Podrška za Internet Explorer na Windows 7 uređaju takođe je obustavljena 14. januara 2020. Kao komponenta operativnog sistema Windows, Internet Explorer prati životni ciklus podrške operativnog sistema Windows na koji je instaliran. Više informacija potražite u članku Najčešća pitanja o životnom ciklusu – Internet Explorer.

Preporučujemo da koristite Microsoft Edge. Microsoft Edge je izgrađen da vam donese najbolje sa veba, uz veću kontrolu i veću privatnost dok pregledate. 

Microsoft Security Essentials (MSE) će nastaviti da prima ispravke potpisa posle 14. januara 2020. Međutim, MSE platforma se više ne ažurira. Kliknite ovde da biste saznali više o programu Microsoft Security Essentials.

Ako koristite Windows kao deo radnog okruženja, preporučujemo da prvo proverite sa IT sektorom ili da Windows 10 podršku za primenu da biste saznali više.

Windows za ugrađene uređaje kao što su atomi ili pumpe za gorivo imaju datume životnog ciklusa koji se ponekad razlikuju od verzija operativnog sistema Windows koje se koriste na računarima.

Da biste dobili najbolji mogući utisak pri radu, preporučujemo da uradite novu instalaciju programa i aplikacija na novom Windows 11 računaru. Microsoft Store ima različite aplikacije nezavisnih proizvođača koje se mogu lako preuzeti i instalirati. Na Windows 11 računaru možete da otvorite Microsoft Store tako što ćete izabrati ikonu na traci zadataka ili tako što ćete potražiti stavku "Microsoft Store" u polju za pretragu na traci zadataka.

Za softver koji trenutno nije dostupan u prodavnici Microsoft Store, preporučujemo da odete na zvaničnu veb lokaciju tog preduzeća i da odatle preuzmete Windows 11 verziju. U ograničenim okolnostima, neki stariji softver možda nema ažuriranu verziju koja je kompatibilna sa Windows 11.

Utisak pri radu može da se razlikuje u zavisnosti od verzije sistema Office koju koristite. Da biste saznali više, pogledajte članak Kraj podrške za Windows 7 i Office. Važno je da imate na umu da Windows 7 više ne prima bezbednosne ispravke, što uređaj ostavlja ranjivim na bezbednosne pretnje. Zbog toga, ako Microsoft Office koristite na računaru koji radi pod operativnim sistemom Windows 7, preporučujemo da pređete na Windows 11 računar.

Podrška za Windows 7 se završila 14. januara 2020. Primate obaveštenja kao korisnik operativnog sistema Windows 7 da vas podseti da uređaj više nije podržan i da više ne prima bezbednosne ispravke.  Preporučujemo da se prebacite na novi računar sa Windows 11.  Više informacija o obaveštenju je dostupno ovde.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Pronađite rešenja za uobičajene probleme ili potražite pomoć od agenta za podršku.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×