Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Kada se prvi put povežete sa Wi-Fi u sistemu Windows 11, ona je podrazumevano postavljena kao javna. Ovo je preporučena postavka . Međutim, možete da je postavite kao javnu ili privatnu u zavisnosti od mreže i toga šta želite da uradite:

 • Javna mreža (preporučuje se). Koristite ovo za mreže sa koje se povezujete kod kuće, na poslu ili na javnom mestu. Trebalo bi da koristite ovo u većini slučajeva. Računar će biti skriven od drugih uređaja na mreži. Stoga ne možete da koristite računar za deljenje datoteka i štampača.

 • Privatna mreža. Računar je podložan prepoznavanju drugim uređajima na mreži i možete da koristite računar za deljenje datoteka i štampača. Trebalo bi da znate i da imate poverenja u ljude i uređaje na mreži.

 1. Kliknite na dugme Start , a zatim otkucajte postavke. Izaberite stavku Postavke > Mreža & internet > Wi-Fi.

 2. Na ekranu Wi-Fi postavke izaberite stavku Upravljanje poznatim mrežama, a zatim izaberite mrežu sa kojom ste povezani.

 3. Na ekranu Wi-Fi mreže, u okviru Tip mrežnog profila izaberite stavku Javno (preporučuje se) iliPrivatno.

Kada se prvi put povežete sa Wi-Fi mrežom, možete da je postavite kao javnu ili privatnu – u zavisnosti od mreže i toga šta želite da uradite:

 • Privatna mreža. Koristite ga za mreže u koje imate poverenja, kao što je mreža kod kuće ili na poslu. Kada je mreža podešena na privatno, računar je podložan prepoznavanju drugih uređaja na mreži i možete da koristite računar za deljenje datoteka i štampača.

 • Javna mreža. Koristite ovo za mreže sa koje se povezujete kada ste van mreže, kao što je Wi-Fi mreža u kafiću. Računar će biti skriven sa drugih uređaja na mreži i ne možete da koristite računar za deljenje datoteka i štampača.

Kada se prvi put povežete sa mrežom, možete da je promenite u javni ili privatni u bilo kom trenutku.

 1. Na desnoj strani trake zadataka izaberite ikonu Wi-Fi  mreže.

 2. Izaberite Wi-Fi sa kojima želite da se povežete, a zatim izaberite poveži.

 3. Otkucajte mrežnu lozinku, a zatim kliknite na dugme Dalje.

 4. Kada budete upitani da li želite da računar bude podložan prepoznavanju drugih uređaja na mreži, uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste je postavili kao privatnu mrežu na kojoj će računar biti podložan prepoznavanju drugim uređajima na mreži, odaberite stavku Da.

  • Da biste je postavili kao javnu mrežu gde računar neće biti podložan prepoznavanju drugim uređajima na mreži, odaberite stavku Ne.

 1. Na desnoj strani trake zadataka izaberite ikonu Wi-Fi  mreže.

 2. U okviru imena Wi-Fi sa kojom ste povezani izaberite stavku Svojstva.

 3. U okviru Profil mreže izaberite stavku Javni ili Privatni.

Napomena: Da biste koristili ove korake za postavljanje mreže na javnu ili privatnu, računar mora da radi pod Windows 10 verzijom 1709 ili novijom. Da biste videli koju verziju sistema Windows 10 uređaj trenutno pokreće, izaberite start,  a zatim izaberite Postavke> System > Osnovni podaci.  

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Pronađite rešenja za uobičajene probleme ili potražite pomoć od agenta za podršku.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×